Ahoj. Měl jsem dočasnou stomii od 4.prosice do 1.července Z operace strach neměj,je to pohoda...3dny na JIP pak normál pokoj Čtvrtek nástup Pátek operace a ve Čtvrtek domů

vše záleží na tom kdy začneš chodit na záchod...
Co se týče chození na záchod... Začal jsem poslední den na JIP ve 4hod ráno

pěkně v leže na posteli,zavolal jsem sestru,přinesla takový kakoč a bylo

Vyjela ze mně jen taková nějaká voda asi,můj pocit.
Dnes je 9.10 a už se to den ode dne zlepšuje už chodím normálně do práce (nastoupil jsem od Září,ale makám v kanclu takže záchod není problém) ale nebudu ti lhát,začátky byly opravdu divoké,střevo se musí znova naučit pracovat,takže ze začátku jen voda...a opravdu to štípe

párkrát se mi i stalo že jsem prostě nedoběhl... Takže záchod,koupelna-osprchovat zadek(kdo má doma bidet tak je v pohodě

) aby se zmírnilo štípání a pak třeba znova záchod,protože když musíš,tak prostě musíš...Jestli sis někdy dala pálivé jídlo,tak to co jsi zažila druhý den na záchodě byla opravdu slabota.... Jinak tak po měsíci jsem si troufl ven,jen tak kolem baráku. Pak už i autem ( do povinné výbavy vozidla mi přibyl toaleťák a ručník na sedadlo pod zadek

kdyby náhodou ) Trasu autem plánuji vždy mimo obydlené oblasti,když je potřeba zastavit,tak pěkně do přírody

už jsem byl několikrát

nebo na benzínku. Někdy jsem si říkal že se sáčkem bylo líp

-přece jen sáček můžeš vylít kdykoliv,kdekoliv skoro,ale jak tě chytne kakání????
A samozřejmě dieta. Já ji teda moc nedodržuji zkouším co mi dělá dobře (z čeho se pos... a z čeho ne) ale odstranili mi 1m tenkého střeva,takže si myslím že tam teď žádné zúžení nemám. Nemůžu vajíčka,tatarku(stejně si ji dávám,není to tak strašné

) mléko...Jinak tatarák,uzené žebra,pizza,McDonald,zelí,syrová zelenina(rajče,paprika,okurek) výpečky mi nic nedělají...ale to musí každý individuálně asi odzkoušet. Taky jsem nedokázal přestat kouřit
Teď jsem si byl zažádat o důchod,tak jsem zvědav jak dopadnu(měl jsem i rakovinu v r.2006,tak mi to tam obvoďák připsal)
Jinak beru Penthasu 3-0-0 a Budenofalk 2-0-0 a nasadil jsem si Biopron 2x denně a Vápník,Hořčík,Zinek 2ráno a teď na zimu Céčko 1denně.
Kdyby tě ještě cokoliv zajímalo,tak napiš,ptej se??
Drž se a žádný strach