Ahoj licicky,
co vy a afty? ja tedy na ne trpim silene.
Zaclo mi to u matury, kdy jsem byla psychicky KO. To se mi tahlo od dubna do konce roku, pak v lednu mi zjistili crohna. Ted mam afty obcas, ale ted uz od nedele mam nateklou horni ppatro dasni., prechazi mi to na jazyk a nevim jak se toho zbavit. Jak to tady pisu dochazi mi, ze to mam zase z ppsych-v patek se totiz rozhodne, jestli budu od noveho roku jeste pracovat.
A jak jste na tom vy? Neznate neco, co ty afty rychle zahoji? maste z lekarny-pr. fialova ci bila vodicka nepomahaji
Afty
afty, to je neštěstí ... trpím tím šíleně ... jsou to krátery jako po výbuchu...zkoušel jsem už úplně všechno ... tinktury z lékarny jsou středověk, kdy to akorát při aplikaci šíleně pálí a vůbec to nepomůže, akorát to spálí sliznici okolo a ta se pak ještě dýl hojí ... když je aft na rtu, v noci krásně vyschne a pekelně pálí, nepomáhají žádný panadoly na bolest, aft musí být pořád namazanej ... takže doporučuju permanentně jej mazat jelenním lojem, ten ho zmastí a zmírní bolest ... jinak je to hrozně složitý ... afty jsou z nedostatku bílých krvinek ... tomu se dá bránit zvýšenou dávkou vitaminu b ... ten ale střevo špatně vstřebává ... takže je lepší použít milgammu (béčka v injekcích) ... po deseti injekcích se to zlepšuje ... jinak aft je záležitost i kvasinek v těle ... je třeba zabránit tomu, aby si člověk sahal špinavou rukou do pusy ... tuším, že to nikdo nedělá, ale možný je všechno...každopádně, doporučuju milgammu...aspoň deset inejkcí ...Ahoj licicky,
co vy a afty? ja tedy na ne trpim silene.
Zaclo mi to u matury, kdy jsem byla psychicky KO. To se mi tahlo od dubna do konce roku, pak v lednu mi zjistili crohna. Ted mam afty obcas, ale ted uz od nedele mam nateklou horni ppatro dasni., prechazi mi to na jazyk a nevim jak se toho zbavit. Jak to tady pisu dochazi mi, ze to mam zase z ppsych-v patek se totiz rozhodne, jestli budu od noveho roku jeste pracovat.
A jak jste na tom vy? Neznate neco, co ty afty rychle zahoji? maste z lekarny-pr. fialova ci bila vodicka nepomahaji
Afty trpím docela často, spolehlivě mi na to zabere pyridoxin 1x1x1. Stačí to takto brát 14dní a je po aftech. Ale pokud na to trpíš hodně, tak to ber pravidelně 1x0x1. Střevám to neublíží. Doporučila mi to doktorka a u mě to zabírá. Za zkoušku nic nedáš. Je fakt, že to nehradí pojišťovna, ale stojí to kolem 10 - 15kč. Uvidíš.
Ted uz se mi afty moc nedělaji,ale než mi prišli na Crohna,měla jsem jich po celé puse kolem padesati a nemohla jsem ani jist a strašně to bolelo.Nepomáhalo nic,až když mi v nemocnici nasadili léky,vše zmizelo a teď je to v pohodě. Spíš pořád trpím taky těma infekcema, zrudne mi celej krk,je uplně krvavý a nemužu jíst ani pít,to je pak drámo.Většinou trvá tak 14 dní než to samo odezní.