Crohn a gravidita
Danule Crohn zvyšuje srážlivost krve, ale ne moc. Mě ještě zjistil nějakou trombofilní mutaci a v trombocentru mi to doktorka vysvětlovala a potom i na gastru. Pokud bych měla jenom Crohna nebo tu mutaci, tak je všechno v pohodě a řeší se to pouze vitamíny, proto se sleduje hodnota kyseliny listové. Ale tím, že mám 2 problémy, tak jsem byla celé těhu na miniheparinu a teď mě to čeká taky. Dneska jdu na gyndu a potom hned volám do trombocentra na objednání
.

ahoj holky,tak jsem byla u té nové doktorky,fak jsem se cítila moc dobře,řekla jsem jí to a ona mi všechny prášky vysadila,jen pentasu a imuran mi nechala.. řekla jsem jí,že bych chtěla miminko,a ona,že ještě počkáme do října,pak uděláme koloskopii a pak se uvidí.. myslím,že je to zbytečně dlouho.. už mě fakt nebaví čekat,nejradši bych už otěhotněla,stejně budu asi brát tyhlety prášky už pořád,i když otěhotním,že ano? Myslíte že jo? Ale často mě pálí žáha,asi jak mi vysadila i ten loseprazol na žaludek.. brala jsem ho rok stejně jako kortikoidy.. tak se to snad upraví..
jo a holky jak jste poznaly,že jste těhotné? Jen jste si jen tak dělaly těhotenské testy? Od kolikátého dne ukážou,že jste těhotné? Vůbec nemám s těhotenstvím žádné zkušenosti a hrozně si pořád něco asi nalhávám,myslela jsem si už několikrát,že už těhotná jsem,ale pokaždý když jsem si udělala test,tak byl negativní,ale kamarádka mi řekla,že test může ukázat až třeba po třech,čtyřech týdnech.. a já ho dělala po pěti dnech a pak jsem to teda dostala.. po týdnu od asipočetí..
a prý jsou ženy co normální u toho menstruují třeba do třetího měsíce.. udělám si pro jistotu test,ale bojím se,že budu zklamaná.. Vím,že ještě nemůžu,ale kdyby se to stalo.. jsem teď v té remisi.. 

Simi věřím, že je ti to dlouho, ale ta kolonoskopie je lepší před těhu
, tak vydrž a budeš mít jistotu. Mě sono dělali snad jenom jednou, jinak nic, akorát teda před každou kontrolou chodím na krev.
K těhotenství - dá se poznat, ale ne vždy a je jednodušší pokud už žena těhotná někdy byla. Test je nejlepší dělat až několik dní po vynechání abys měla jistotu. 5 dní po styku je strašně brzo a nic neukáže. Zkoušela jsem asi 10 den a nic mi neukázal a přitom jsem těhotná byla, takže opravdu je lepší počkat.
Už přes týden mám oficiálně z ultrazvuku potvrzené těhotenství a miminku krásně bušilo srdíčko. Zítra mě čeká ještě kontrola v trombocentru, tak jsem zvědavá jak tam dopadnu

K těhotenství - dá se poznat, ale ne vždy a je jednodušší pokud už žena těhotná někdy byla. Test je nejlepší dělat až několik dní po vynechání abys měla jistotu. 5 dní po styku je strašně brzo a nic neukáže. Zkoušela jsem asi 10 den a nic mi neukázal a přitom jsem těhotná byla, takže opravdu je lepší počkat.
Už přes týden mám oficiálně z ultrazvuku potvrzené těhotenství a miminku krásně bušilo srdíčko. Zítra mě čeká ještě kontrola v trombocentru, tak jsem zvědavá jak tam dopadnu
Ahoj holky, tak jsem volala mojí dr. kvůli tomu, jestli by mi nevysadila ten Imuran už teď, když budeme měsíc čekat na ty výsledky z genetiky a dohodly jsme se, ža tento a příští týden už budud brát jen 25mg denně a pak už ho vysadím úplně
Na jednu stranu jsem moc ráda,ale na druhou stranu mám trošku obavy, aby to všechno dobře dopadlo...Tak se mějte moc hezky, ikdyž to počasí nám teď moc nepřeje..

Ahojky, tak jsem zpátky po 14 dnech dovolené, těším se na čtvrtek, kdy jdu poprvé na gyndu, trošku se bojím,protože jsem trošku špinila a občas mě bolelo břicho jak při menstruaci. Jinak jsem dostala odpověď z webu střevní záněty, kde jsem se ptala na imuran při těhotenství a odepsali mi, že běžná praxe je imuran nechat v plné dávce do třetího trimestru, kdy se dávka sníží na polovinu, lepší je těhotenstvi s imuranem než bez, kdy hrozí vzplanuti a pak potraty či předčasné porody.... tak co se týče tohoto, tak jsem v klidu, teď jen se dočkat čtvrtku a snad to budou dobré zprávy.....
Všechno je bohužel asi jinak, zítra se rozhodne, jestli do tohoto webu patřím či nikoliv, na gyndu jsem nakonec naklusala už včera, bolesti v podbříšku, špinění...doktorka nenašla srdeční akci, i když poslední menstruace byla 20.6., poslala mě do nemocnice na lepší barevný ultrazvuk, srdíčko taky nenašel a velikostně plod neodpovídá, takže mi vzali krev a podle hladiny hcg se uvidí, jestli ve středu bude nižší než v pondělí, půjdu rovnou na vyčištění dělohy, neboli potrat, jelikož jde o zaniklé těhotenství....
Jsem hrozně nešťastná a bojím se zítřku... ale zase si říkám, že příroda ví co dělá.....

Zdravím po dlouhé době, v listopadu už bude rok od operaci. Po operaci půl roku byl klid, ale akorát stolice nic moc
( jinak se mi daří dobře. Minulý měsíc jsem byla na kolonoskopii na vyšetření a výsledek: malinký zánět na střevě v místě kde sešili
/ tak mi nasadili další hromada léků (budenofalk, enterol a maltofer, s pentasou užíváme od začátku po operaci)a pěkně utrácení peněz za drahý léky
(( Pak jsem se zeptala dr., jestli bych mohla otěhotnět až bude v klidovém stadiu, mi řekla, že můžu až bude další vyšetření na kolonoskopii tj.za půl roku (na jaře 2010) a uvidime dál, pokud bude klid tak mi řekne.
Lidičky, berete taky budenofalk a enterol a jak vám zabírají? A pokud otěhotním tak tihle léky smím brát nebo dr.vymění za jiné vyhovující léky pro těhulky?

Lidičky, berete taky budenofalk a enterol a jak vám zabírají? A pokud otěhotním tak tihle léky smím brát nebo dr.vymění za jiné vyhovující léky pro těhulky?