Crohn a gravidita
Ahoj holky,chci Vám nabídnout několik léků, které skladuji ve skříni a v nejbližší době je nevyužiju. Pentasa čípky (28ks)-2,5 balení (doplatek na 1 balení 100Kč),Entocort 3mg,50tbl-doplatek 250Kč,Entocort klyzma-3balení-dopl. za 1 balení 200Kč,dále bez doplatku Salofalk 500 100tbl-4balení,Salofalk 250 100tbl.-1balení, Aktiferrin-60tbl. U všeho sem zkontrolovala datum spotřeby.Moc ráda se toho zbavim, doplatky jsou výhodné, bud zašlu poštou nebo osobně předám po domluvě v Praze.Jestli máte zájem o cokoliv, ozvěte se na mail lenka.paulus@seznam.cz, domluvíme se.Díky moc!
UC 2roky,ale zatim to docela ujde;-)
UC 2roky,ale zatim to docela ujde;-)
Ahoj holky,mohli byste mi říct,kolik jste brali léků,když jste mohli otěhotnět? Já jen,že už beru jen 2mg obden medrolu a pentasu 3x2 a imuran 50x25x50.. a myslím,že jsme trošku ujeli.. hrozně si to přeji teda,ale nerada bych miminku ublížila.. mám teď novou doktorku a jdu k ní až 30.července..
Ahoj Simčo, tak já plánuju druhé těhotenství, beru pouze Pentasu 2-0-2 a Imuran 25-0-25 a i ten mi chce dr. vysadit..a ještě mě žene na genetické vyšetření..ale myslím si, že i kdybys těhotná už byla, tak se vždycky najde nějaké vhodné řešení..nebyla bys zdaleka jediná, která by otěhotněla při léčbě..hlavně, abys měla crohna pod kontrolou..držím ti palce, ať ti to dobře dopadne

Ahoj holky, jdu vás po dlouhé době zase pozdravit.
Máme se dobře, Aninka má 4 měsíce, je plně kojená baculinka, má 6960g a 64cm. Já mám Pentasu 2x2 a jsem bez příznaků, vysadila jsem i Lepicol. Jednu chvíli jsem měla problémy, pila jsem totiž Benefibru a ta na mě teda nefunguje. Nahradila jsem ji Lepicolem a za pár dní bylo po problému.
Taky chodím do Bohunic, k dr. Prokopové, mám ji moc ráda, myslím si že je odbornice a navíc je na ní vidět že jí na pacientech záleží.
Jsem moc ráda že jsem to riskla a vysadila Budenofalk a kojím, je to pohoda když to jde dobře, nikdy bych nevěřila že dokážu kojit miminko tak dlouho, po zkušenostech se synem.
Držím vám všem palce, ať se miminka povedou a hlavně ať těhotenství probíhá v pohodě!!!
Máme se dobře, Aninka má 4 měsíce, je plně kojená baculinka, má 6960g a 64cm. Já mám Pentasu 2x2 a jsem bez příznaků, vysadila jsem i Lepicol. Jednu chvíli jsem měla problémy, pila jsem totiž Benefibru a ta na mě teda nefunguje. Nahradila jsem ji Lepicolem a za pár dní bylo po problému.
Taky chodím do Bohunic, k dr. Prokopové, mám ji moc ráda, myslím si že je odbornice a navíc je na ní vidět že jí na pacientech záleží.
Jsem moc ráda že jsem to riskla a vysadila Budenofalk a kojím, je to pohoda když to jde dobře, nikdy bych nevěřila že dokážu kojit miminko tak dlouho, po zkušenostech se synem.
Držím vám všem palce, ať se miminka povedou a hlavně ať těhotenství probíhá v pohodě!!!
My jsme to teda zkusili a vyšlo nám to hned na poprvé
. Na kontrole na gastru jsem byla v úterý. Výsledky mám naprosto super a dokonce i všechny vitamíny mám v normě. Doktor byl jen trošku překvapený, že už jsem těhotná, ale jinak naprosto v pohodě. A dneska mi na ultrazvuku potvrdili těhotenství. Jsem moc ráda a přeju aby vám všem to co nejdřív vyšlo 

Ahoj holky, jsem ráda, že jsem narazila na tohle téma, protože jsem z toho všeho dost nešťastná. Plánovali jsme těhotenství, můj doktor mi nechal ale všechny prášky co předtím, tj Pentasa 2-0-2 a Imuran 75-0-50, teď jsem zjistila, že jsem těhotná asi 5 tt a když to všechno polykám, jsem z toho fakt vyřízená. Bojím se, že nějak ubližuju plodu, ale jak jsem si to tu přečetla, reakce jsou většinou takové, že imuran ani pentasa nevadí. Což mě uklidňuje, za 2 týdnu jdu na gynekologii a pak se musím objednat na gastro poradnu, aby teda mi pak řekli co dál... Crohna mám asi od 20 let a opravdu od tý doby, co mám léčbu takovouto jsem neměla žádné akutní vzplanutí, takže o nějakém vysazení nechci ani slyšet.... teď tu budu častější návštěvnice.....
Tak já těhotná nebyla.. ale v sobotu přijel přítel z pánské jízdy.. 9 dní na vodě.. takže si umíte představit co bylo
ani jsem se nestačila nadechnout a bylo to
teď ve čtvrtek jdu na tu první kontrolu,ale vážně se cítím strašně dobře,tak bych si přála aby tam něco malinkýho bylo
nejradši bych hned běžela do lékárny pro test,ale holky říkaly,že po dvou dnech mi ten test vážně nic neukáže.. tak nevim,jestli nemám na kontrole doktorce říct,že je tam možné těhotenství..
Janí, držím ti palečky ať se ti daří a hlavně zdravíčko

Janí, držím ti palečky ať se ti daří a hlavně zdravíčko
Já jsem svého doktora postavila před hotovou věc, že jsem vysadila antikoncepci a že bych chtěla otěhotnět, netvářil se, nahnal mě na všechny ty mučící vyšetření a pak vcelku souhlasil, mám crohna opravdu teď dlouho v klidu, jen jsme se dohadovali ohledně té léčby, nepřišel mi s tím imuranem moc jistý, ale stačilo probrouzdat pár diskuzí a jsem klidnější. Na gyndu jdu za dva týdny, teď jedu pryč a pak až na gastro, pořád mám takový černý myšlenky, i když si to zakazuju, ale tak doufám, že když to tak hezky vyšlo.... pro všechny co si zoufají, že přes ty tabletky co polykáme neotěhotníme, tak snad vdechnu trošku naděje,hned první měsíc - ani jsme to nijak nevypočítávali a vyšlo to... všem taky hodně štěstíčka... 

Simi domlouvala jsem se s doktorem v dubnu, že bychom chtěli další mimčo. Nic nenamítal, jenom chtěl vyjádření všech doktorů co se mnou budou mít co do činění a asi po 1,5 měsíci dohadování mi vysadil Imuran
. My jsme teda byli původně domluveni, že to zkusíme až druhou půlku prázdnin, ale tak nějak už se mi nechtělo čekat a vyšlo nám to hned ten první měsíc
A minulý týden na kontrole byl akorát překvapený a popřál mi ať všechno dobře dopadne a nijak víc to neřešil.
Doma mám už 2 holčičky a vůbec nedělal problémy, že chci další, spíš mě ještě podporoval a nebyl sám. S vztřícným jednáním jsem se setkala u všech svých lékařů.
Jani tobě přeju, aby bylo všechno v naprostém pořádku a nic špatného si nepřipouštěj

Doma mám už 2 holčičky a vůbec nedělal problémy, že chci další, spíš mě ještě podporoval a nebyl sám. S vztřícným jednáním jsem se setkala u všech svých lékařů.
Jani tobě přeju, aby bylo všechno v naprostém pořádku a nic špatného si nepřipouštěj
Ahoj holky, tak jsem byla včera na genetice kvůli tomu případnému druhému mimču..vzali mě i manželovi krev, udělali si rodokmen s onemocněníma v našich rodinách a teď budu čekat 6-8 týdnů na výsledky
Pak mi chce moje dr. ještě na šest týdnů vysadit na zkoušku Imuran a teprve pak se můžeme začít snažit...no potěš koště...protože to snad ani nastihnu do konce roku..v prosinci mi končí mateřská s Ondřejkem a od ledna bych měla nastoupit znovu do práce...to je fakt mazec...vůbec nevím, co mám říct šéfovi..kéž by nám to šlo tak rychle, jak vám
Všem vám držím palce, ať to zvládáte v klídku a hezky o sebe a mimísky pečujte..pa pa

Danule je to škoda, že musíte tak dlouho čekat. Nepochopím proč ti nemohla doktorka vysadit imuran na zkoušku už teď a tím byste měli 6 týdnů k dobru
. Mě teda už nikdo na genetiku neposílá.
Jani záleží na tvé gynekoložce. U mě chce gastroenterolog přímo rizikovou poradnu, ale to proto, že mám zvýšenou srážlivost krve. Kdybych měla jenom Crohna tak si mě bez problémů nechá i můj gynekolog

Jani záleží na tvé gynekoložce. U mě chce gastroenterolog přímo rizikovou poradnu, ale to proto, že mám zvýšenou srážlivost krve. Kdybych měla jenom Crohna tak si mě bez problémů nechá i můj gynekolog
Jani, taky jsem nechápala, proč jdu už tak předem, na genetiku, ale primářka mi tam vysvětlila, že je to mnohem lepší, protože těhotenství některé výsledky dost zkresluje a pak to není tak přesné..Já jsem pořád u jedné gynekoložky, ale při prvním těhotenství mě dost hlídala..
Tezi, taky netuším, proč mi Imuran dr. nevysadí hned..podle mě čím dřív, tím líp..asi jí zítra zavolám a zeptám se,tím nemůžu nic pokazit,ne?
A nebo si ten Imuran vysadím sama
Dělám si srandu, to bych si asi netroufla..ikdyž ho beru jen minimum...
tak se mějte všechny hezky, užívejte sluníčka a opatrujte se..
Jo a ještě jeden dotaz mám...slyšely jste některá, že je u nás vyšší riziko embolie? Jako že se nám může někde utrhnout nějaká sraženina a vlítnout třeba do srdce????
Tezi, taky netuším, proč mi Imuran dr. nevysadí hned..podle mě čím dřív, tím líp..asi jí zítra zavolám a zeptám se,tím nemůžu nic pokazit,ne?

tak se mějte všechny hezky, užívejte sluníčka a opatrujte se..
Jo a ještě jeden dotaz mám...slyšely jste některá, že je u nás vyšší riziko embolie? Jako že se nám může někde utrhnout nějaká sraženina a vlítnout třeba do srdce????