Já se trochu vrátím k původnímu tématu.
Mám M. Crohn už něco přes dva a půl roku. V době zjištění diagnózy jsem dost zhubnul (80 Kg/192cm). Mimochodem doktorka mi tehdy povídá: "Radku, je to dobré, není to rakovina."
Ale nikdy jsem průjmy neměl. Spíše mám sklony k zácpě - což by mohl být jeden z důvodů vzniku. Ale asi, lépe řečeno skoro jistě, jsem to chyt během svého půlročního pobytu v Irsku. Teď mám něco přes 90 kil a vesele mi roste bříško. Váhu doma nemám... Jím už skoro cokoli. I česnekovou polívku, rybí salát v majonéze, broskve, bramborový salát, hranolky, ...
Můj pohled je jednoznačný: DÁ SE PŘIBRAT!
Chce to jen chuť a hlavně čas na dobré jídlo v velkém množství.
Je to pravda , ja som nerovnomerne skokom pribrala po minuloročných 2 operáciách 24 kilečkov za 9 mesiacov !!! pritom na pooperačnom liečení som stihla nabaliť za 3 týždne 20 slovom dvadsať dekov .
Výhody zo starej váhy : obsedím aj na celkom tvrdej drevenej stoličke , už si otvorím sama všetky dvere , a môj vychrtlý výzor ako z koncentráku sa rozplynul v tukových vankúšikoch , váha zo 7.triedy ZŠ je načas minulosťou aj s 2,5 mesačným výletom na chire , koniec srandičiek ...
Začínam mať opačný problém ťahá ma jazva ( oblúková časť okolo pupka - pokrájali ma celkom pekne a dosť veľký kus ) . Ani tieto vankúšiky mi nepomohli v nosení tašiek cez 1,5 kilo , dokedy ?????!!!!!!!!!!!!!!
Môj recept : zajko dusený na zeleninke a panenskom olivovom oleji , pstruh na kmíne ... iba posolené , o koreninách môžem iba snívať .
Keď dlhší čas holdujem brokoličke so zemiačkami , tak mierne ide váha dolu .
Na dnes stačí , ešte chcem niečo zistiť o kolonoskopii . autobus ma nepočká ...
Viera
Viera Ozogánová