Ulcerození kolitida - zahojení střeva
-
ejvik [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Zdravím, minulý rok mi byla diagnostikována ulcerozní kolitida, měla jsem zasažené celé tlusté střevo. Během roku se střevo postupně uzdravovalo a teď, po roce, už je uzdravené komletně. Máte s tím někdo zkušenost? Může se zase nemoc vrátit?
-
phrich [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Ulcerození kolitida - zahojení střeva
IBD ( UC i Crohn) jsou považovány za nevyléčitelné nemoci, protože není přesně jasná jejich příčina. Takže se mohou střídat různě dlouhá (měsíce i roky) období klidu s obdobím vzplanutí nemoci. Záleží jak se člověk chová: co jí, jestli změní prostředí i přístup sám k sobě a tím omezí stres, který je jasnou příčinou vzplanutí nemoci.ejvik píše:Zdravím, minulý rok mi byla diagnostikována ulcerozní kolitida, měla jsem zasažené celé tlusté střevo. Během roku se střevo postupně uzdravovalo a teď, po roce, už je uzdravené komletně. Máte s tím někdo zkušenost? Může se zase nemoc vrátit?