Napsal: 14 říj 2003, 13:02
Ahoj
Mám crohna a nevím kdo lidem co mají crohna nakukal že nesmí vláknuinu. Slyším to už po desáté a příjde mi to jako totální bláznivina, protože právě vláknina je to co rekonstruuje a střevní a vůbec veškerou sliznici. Tohle to razí oficiální medicína. Zkoušl jsem jíst a řídit se tím co předepisuje oficiální medicína a málem mě to zabilo. Tak sem se rozhodl že vyřadím maso, mléčné výrobky, minimum sladkého a tuků. Prostě makrobiotika a ejhle ono to jde. Takže maximum tepelně upraveného obilí a výrobků z něj. Nemyslím rohlíky a tak, ale kaše, ovesné vločky, vařená zelenina, ovoce, vlastní pečivo bez kvasnic a tak podobně. Výsledek je ten že za poslední tři měsíce nevím co je to oprůjem, střeva sice někdy zlobí ale lepší se to a to navzdory tomu že neberu entokort který mi předepsali ale jen pentasu. Podotýkám že nemám ani zácpu. Prostě tak akorát. Dřív, a to jsem byl oficiálně zdravý u mě byly průjmy na denním pořádku, takže já osobně nemám nad čím váhat.
Ale pozor není to žádná legrace a je potřeba se tomu věnovat. Není to jako říc maminko nesmím kafe a je to. člověk si musí sám vařit a starat se naštěstí žijeme v době kdy je spouista prodejen zdravé výživy a tam bez jakýchkoli obtíží najdu vždy vše co potřebuju. Tedy i koření vegi vegi. Víc mi ale chutná solčanka.
Neříkám že je to zázračný lék, ale lepší než nic a nebo bludy úřední obludy a továrny na pacienty zvané zdravotnictví. Doporučuju si přečís knihy od autora který se jmenuje Mitchio Kushi a také kuchařku Ivany Chourové.
Ahoj Přemek
PS: Když jsem byl naposledy v nemocnici na kontrolní kolonoskopii přicházel jsem tam díky téhle stravě v takovým řekl bych přinejmenším stabilizovaným stavu. Vyšetření prokázalo že střeva jsou takřka bez nálezu ( dva měsíce před tím byly plné vřídků a sliznice byla značně překrvená). Udělali mi kolonoskopii a druhý den bum ho krvácení, hleny a podobně. Navíc mě krmili masem a bramborovýma kašema, sýrama a tak podobně, takže sem byl nadmutý brzo jako balon. Raději sem to risknul a zapřel to a tím můj dvoudenní pobyt chválabohu skončil. můj tip byl že mi to bude trvat 14dní než to dám do pořádku. Spletl jsem se, trvalo to měsíc a první týden byl vážně síla. Nemohl sem dojít ani do obchodu jak sem byl slabý. Naštěstí se to krutou rýžovou dietou dalo do pořádku a následný ultrazvuk prokázal jen mírné neaktivní zesílení střeva v oblasti TI- přechod tlustýho do tenkýho. To jsem ale věděl, protože mě to tam někdy pobolívá. Naše zdravotnictví je na velmi dobré úrovni, ale bohužel má drtivá většina doktorů klapky na očích. Přesto se ale dají najít i ti rozumní. Já takovou doktorku (kromě svého specialisty gastroenterologa ) mám a když sem jí říkal co doporučuje jedna příručka zvaná crohn a ulcerózní kolitida, tak kroutila hlavou a říkala že to jí musím přinést ukázat.
Mám crohna a nevím kdo lidem co mají crohna nakukal že nesmí vláknuinu. Slyším to už po desáté a příjde mi to jako totální bláznivina, protože právě vláknina je to co rekonstruuje a střevní a vůbec veškerou sliznici. Tohle to razí oficiální medicína. Zkoušl jsem jíst a řídit se tím co předepisuje oficiální medicína a málem mě to zabilo. Tak sem se rozhodl že vyřadím maso, mléčné výrobky, minimum sladkého a tuků. Prostě makrobiotika a ejhle ono to jde. Takže maximum tepelně upraveného obilí a výrobků z něj. Nemyslím rohlíky a tak, ale kaše, ovesné vločky, vařená zelenina, ovoce, vlastní pečivo bez kvasnic a tak podobně. Výsledek je ten že za poslední tři měsíce nevím co je to oprůjem, střeva sice někdy zlobí ale lepší se to a to navzdory tomu že neberu entokort který mi předepsali ale jen pentasu. Podotýkám že nemám ani zácpu. Prostě tak akorát. Dřív, a to jsem byl oficiálně zdravý u mě byly průjmy na denním pořádku, takže já osobně nemám nad čím váhat.
Ale pozor není to žádná legrace a je potřeba se tomu věnovat. Není to jako říc maminko nesmím kafe a je to. člověk si musí sám vařit a starat se naštěstí žijeme v době kdy je spouista prodejen zdravé výživy a tam bez jakýchkoli obtíží najdu vždy vše co potřebuju. Tedy i koření vegi vegi. Víc mi ale chutná solčanka.
Neříkám že je to zázračný lék, ale lepší než nic a nebo bludy úřední obludy a továrny na pacienty zvané zdravotnictví. Doporučuju si přečís knihy od autora který se jmenuje Mitchio Kushi a také kuchařku Ivany Chourové.
Ahoj Přemek
PS: Když jsem byl naposledy v nemocnici na kontrolní kolonoskopii přicházel jsem tam díky téhle stravě v takovým řekl bych přinejmenším stabilizovaným stavu. Vyšetření prokázalo že střeva jsou takřka bez nálezu ( dva měsíce před tím byly plné vřídků a sliznice byla značně překrvená). Udělali mi kolonoskopii a druhý den bum ho krvácení, hleny a podobně. Navíc mě krmili masem a bramborovýma kašema, sýrama a tak podobně, takže sem byl nadmutý brzo jako balon. Raději sem to risknul a zapřel to a tím můj dvoudenní pobyt chválabohu skončil. můj tip byl že mi to bude trvat 14dní než to dám do pořádku. Spletl jsem se, trvalo to měsíc a první týden byl vážně síla. Nemohl sem dojít ani do obchodu jak sem byl slabý. Naštěstí se to krutou rýžovou dietou dalo do pořádku a následný ultrazvuk prokázal jen mírné neaktivní zesílení střeva v oblasti TI- přechod tlustýho do tenkýho. To jsem ale věděl, protože mě to tam někdy pobolívá. Naše zdravotnictví je na velmi dobré úrovni, ale bohužel má drtivá většina doktorů klapky na očích. Přesto se ale dají najít i ti rozumní. Já takovou doktorku (kromě svého specialisty gastroenterologa ) mám a když sem jí říkal co doporučuje jedna příručka zvaná crohn a ulcerózní kolitida, tak kroutila hlavou a říkala že to jí musím přinést ukázat.