jak zhubnout???
Osobne bych otazku otocil. Pred cca mesicem mi byl nalezen nejaky zanet v tenkem strevu (Crohn?) a prozatim jsem dostal ASACOL. Drive jsem byval doslova az pazravy (tedy, nez jsem zacal mit akutni problemy, tj. prujem jako bic), i pri prujmech jsem na jidlo chut mel (jen z obavy jsem ho nejedl tolik). Ale posledni mesic (+/- od koloskopie a zaroven od nasazeni asacolu) jim minimalne a nejsem schopen pozrit normalni porci. Hubnu a hubnu a zacina se mi to nelibit! Muze to byt psychikou, temi prasky, kombinaci ??? Co s tim ?
Newli: Taky mám ten problém,jídlo do sebe teď tlačím násilím,zkusila jsem polívky,ty mi dodávají sílu,kuřecí nebo hovězí vývar po troškách,kolik sneseš,může tam být mrkvička nebo jiná zelenina-hodně rozvařená,pokud můžeš.Zkus pivo,ale musí to být plzeňské,pivo obsahuje vitamín B a podporuje chuť k jídlu,stačí půl deci nebo decko.Nebo klasický vitamín B12.Sama v tom moc ale jasno nemám,chybí mi chuť,samozřejmě že u mě to souvisí s psychikou,Jestli na něco příjdeš,tak dej vědět.
Jinak se také připojuju k prosbě o zaslání tabulky na Hana.Sobotkova@seznam.cz
Moc děkuji.
Jinak se také připojuju k prosbě o zaslání tabulky na Hana.Sobotkova@seznam.cz
Moc děkuji.
Ahoj Zuzko, ja bych taky prosila tu tabulku... Dik
Jinak uz jsem si ze zoufalstvi koupila nejake tablety, jsou to enzymy z ananasu, ma to snad dokoce upravovat strevni sliznici. Jenze na necely tyden to vyjde asi na 85 Kc, coz kdyby to zabralo, tak by to tak strasne nebylo, mam to projist? Jenze v poslednich dnech mam same oslavy a navsevy, tak jsem to ani nebrala, protoze do me porat nekdo neco cpal.. Ale od pristiho tydne uz budu poctiva a uvidime, jestli to bude fungovat. Mate s tim nekdo zkusenosti?
Dik.
akratochvilova@volny.cz
Jinak uz jsem si ze zoufalstvi koupila nejake tablety, jsou to enzymy z ananasu, ma to snad dokoce upravovat strevni sliznici. Jenze na necely tyden to vyjde asi na 85 Kc, coz kdyby to zabralo, tak by to tak strasne nebylo, mam to projist? Jenze v poslednich dnech mam same oslavy a navsevy, tak jsem to ani nebrala, protoze do me porat nekdo neco cpal.. Ale od pristiho tydne uz budu poctiva a uvidime, jestli to bude fungovat. Mate s tim nekdo zkusenosti?
Dik.
akratochvilova@volny.cz
Ahoj všichni.
Snad došla tabulka všem, kteří ji chtěli, a snad bude k něčemu dobrá.
K práškům na hubnutí: Moje sestra i kamarádka chtěli zhubnout, ale nedokázali se omezit v jídle, tak užívaly prášky na vstřebávání tuku. Moje sestra měla celkem levné (120,- Kč v lékárně). Obě zhubly a to docela radikálně. Sestra k tomu ale každé ráno 1 hodinu běhá a cvičí. Kamarádka zase kombinuje asi 2-3 druhy. Tímto je rozhodně nechci doporučovat a NEVÍM, co to udělá s naším cizopasníkem.
Přeji všem hodně štěstí a sil!
Zuzka
Snad došla tabulka všem, kteří ji chtěli, a snad bude k něčemu dobrá.
K práškům na hubnutí: Moje sestra i kamarádka chtěli zhubnout, ale nedokázali se omezit v jídle, tak užívaly prášky na vstřebávání tuku. Moje sestra měla celkem levné (120,- Kč v lékárně). Obě zhubly a to docela radikálně. Sestra k tomu ale každé ráno 1 hodinu běhá a cvičí. Kamarádka zase kombinuje asi 2-3 druhy. Tímto je rozhodně nechci doporučovat a NEVÍM, co to udělá s naším cizopasníkem.
Přeji všem hodně štěstí a sil!
Zuzka
Ahoj Zuzko, já bych Tě poprosila o tu tabulku. Mám opačný problém - drsnou podváhu, 168/45, ale střeva mi nedovolí jíst pořádné jídlo.
Děkuji Evka
mandarinkaaa@centrum.cz
Děkuji Evka
mandarinkaaa@centrum.cz
ahoj zuzi, moc by mě zajímala ta tabulka. Můžeš mi ji taky poslat? díky moc. verca
muj mail: vercaberu@seznam.cz
muj mail: vercaberu@seznam.cz
Ahojky všichni
Napadlo mne, zda ti, co trpí podvýživou zkoušeli Nutridrinky (ty ve vysokých krabičkách). Mají velmi důležité látky a vitamíny, jdou na tloušťku, a navíc čokoládový nebo karamelový jsou dle mého názoru mňam.
Jelikož si udržuji 164/45-46 (což je normálně super), ale při záchvatu jdu dolů, tak vím, že podvýživa je mnohem závažnější, než nějaké to kilo navíc.
Mějte se dle svých představ...
Zuzka
Napadlo mne, zda ti, co trpí podvýživou zkoušeli Nutridrinky (ty ve vysokých krabičkách). Mají velmi důležité látky a vitamíny, jdou na tloušťku, a navíc čokoládový nebo karamelový jsou dle mého názoru mňam.
Jelikož si udržuji 164/45-46 (což je normálně super), ale při záchvatu jdu dolů, tak vím, že podvýživa je mnohem závažnější, než nějaké to kilo navíc.
Mějte se dle svých představ...
Zuzka
Crhona mám 4roky a nyní beru pentasu, imuran a klyzmata entocort. Nevím, jak jsou na tom ostatní, ale já nemám žádné problémy s kuřetem. Naopak, je to jediné maso ( i ryby), které mi nic nedělá. Těstoviny miluji a jsem ráda, že je můžu, jsou v pohodě, ale rýže mě zabíjí. Je toho víc, ale to by se sem už nevešlo. Rozhodně to nevzdávej a pokrůčkách zkoušej, co ti nedělá zle. Chce se to obrnit trpělivostí. Držím pěstě.
Právě jsem si přečetla, že se zajímáte o energetické hodnoty. Abych pravdu řekla, mám velké problémy s váhovým ppřibývání. Doporučila bych energetické tabulky STOB ( http://www.stob.cz ). Podle nich se dá krásně hlídat energetický příjem, ale je tam zaznamenán i energetický výdej, takže se to dá docela hezky kontrolovat.Diky Zuzce si můžte tabulku obsahující popis energetických hodnot u více než 500 potravin stáhnout právě http://upa.crohn.cz/colitiscrohn/dokume ... abulka.xls . Diky. (Tabulka je ve formátu MS Excel, k prohlížení je ho třeba mít nainstalován. Prohlížeč formátu XLS si můžete zdarma stáhnout ZDE ) Kuba
Ahoj Mirko. Ono se to doktotům lehce říká "musíte zhubnout", ale jak to už neporadí a navíc, když má člověk takové problémy. Poradila bych ti energetickou tabulku STOB (http://www.stob.cz). Je to dobré. Navíc jsem dostala od dietní sestřičky vzoreček, podle kterého se dozvím, kolik kJ denně můžu. Ten vzoreček je: 36,4xváha v kg= y + 3.470= kJ/ na den. Já mám crohna již 4roky. V začátcích mě léčili pentasou a prednisonem. Po něm jsem příšerně přibrala. Nyní jsem na pentase, imuranu a entocortu (klyzmatu). Mám často problémy z žaludkem, špatně snáším léky, navíc bývám velice často nemocná (angíny, .. jsem astmatička). Teď mám právě jedno takové období. Docela ti závidím, že můžeš banány, já po nich mám šílené křeče. K té menstruaci. Nikdy jsem neměla bolesti před nebo při menstruaci. Už to říct nemůžu. Dokonce začínám mít bolesti, až silné křeče tři dny před a asi tak dva dny při. Navíc mi doktoři zakázali antikoncepci. Nemáme to jednoduché, ale říkám si, jsou na tom lidé i hůř než je mně, a to mi dodává tak trochu sílu, abych bojovala a neházela flintu do žita.Ahojky,
jo zhubnout, to je muj dlohodoby problem. 40 kilo jsem videla naposledy v nejnizsich rocnicich ZS. Ja mam 69 kg. kdyz jsem odchazela z nemocnice po 3,5 tyden.pustu, kdy jsem byla na kapackach a ke konci hopitalizace me ucili jist, jsem odchazela s 65kg.
Ja si moc vybirat nemohu. Ovoce a zeleninu nesmim. Muzu banany, jablko(ale je mi po nem tezko-takze ne) a mrkev. vse dobre prokousat. Jim taky mardarinky oloupane v konzervach. To je vse. nesmim tucne a presmazene =o(.
No moc si toho vybirat nemohu.Mliko jsem pila jako vodu, ale ted je mi po nem tezko a uz mesic jsem ho nemela =o( Radeji chut pretrpis,nez aby ti bylo spatne.
me bylo spatne v pondeli (dnes je streda) a vcera jsem dostala menstruaci. Proc to pisu, chci se zeptat-mivate pred menstruaci bolesti? me v pondeli bylo priserne blbe-bolelo me brich vlevo od pupku-pod zebry. A vcera me tak bolelo bricho-spise v te dolni casti a pak se objevil menses. Jenze ja jsem z toho tumpachova,protoze me v dubnu taky bolelo bricho v podbrisku a menses to nebyl-sla jsem pekne do nemocnice.
Jak jste na tom vy?
díky za odpovedi.
Ahoj Kethy,
kdyz ctu co vsechno nemuzes, tak jsem na tom jeste dobre.
Ale snad ti poradim k tem krecem pri MS. Nedavno vyslo druhe vydani knizky Metoda Ludmily Mojzisove. (jde o nenarocne cviky) Je to sice na otehotneni, ale taky to srovnava MS, ktera je uz po 1 mesici absolutne bezbolestna a taky se upravuje co do delky. Mam to odzkousene. Krome toho ty cviky hodne pomahaji na bolest zad, ktera je u Crohna taky dost casta. Takze vsem doporucuju. melo by se to cvicit hodinu denne, ale to jen ti co chteji otehotnet, jinak staci tak 20 min.
Mejte se!
Andrea
kdyz ctu co vsechno nemuzes, tak jsem na tom jeste dobre.
Ale snad ti poradim k tem krecem pri MS. Nedavno vyslo druhe vydani knizky Metoda Ludmily Mojzisove. (jde o nenarocne cviky) Je to sice na otehotneni, ale taky to srovnava MS, ktera je uz po 1 mesici absolutne bezbolestna a taky se upravuje co do delky. Mam to odzkousene. Krome toho ty cviky hodne pomahaji na bolest zad, ktera je u Crohna taky dost casta. Takze vsem doporucuju. melo by se to cvicit hodinu denne, ale to jen ti co chteji otehotnet, jinak staci tak 20 min.
Mejte se!
Andrea