Zdravím všechny spolubojovníky s IBD. Podle krevních odběrů alergii na lepek ani jeho nesnášenlivost nemám, ale slyšela jsem před časem v televizi mluvit lékaře, že bezlepková dieta může ulevit i pacientům s IBD, kteří prokázanou alergii nebo nesnášenlivost lepku nemají. Máte s tím někdo prosím zkušenosti. Jsem ochotná vyzkoušet cokoliv, co by mi mohlo ulevit, ale bezlepková dieta je opravdu velmi drahá a přináší dost omezení, já mám navíc i bemléčnou dietu, takže je to náročné.
Předem díky za reakce.
Mája
bezlepková dieta
Re: bezlepková dieta
Ahoj Májo existuje knížka Přirozeně bez lepku a bez mléka z tohoto webu: http://www.prirozenebezlepku.cz/ Mám UC a i když nejsem alergický, tak jsme podle toho doma vařili a vaříme, takže můžu doporučit. Třeba se ti to bude hodit.
Ahoj,
rozhodně ti radím, ať do toho jdeš! Vyplatí se to.
Když mně začaly problémy (průjmy, atd.) a ještě jsem neměla diagnózu, jediné co mi na pomohlo bylo držet bezlepkovou a bezlaktózovou dietu. Všechny problémy poté vymizely a cítila jsem se jako zdravý člověk. Taky jsem úplně vysadila cukr. Cukr + lepek + mléko ohromně zatěžuje totiž střevo. Teď už mám sice léky i správnou diagnózu, přesto se snažím tuto dietu držet, protože si myslím, že on ten nárůst Crohna z něčeho přece jen je a z čeho jiného než ze stravy? Stravujeme se čím dál hůř. To, čemu se v obchodě říká "mléko" mlékem vůbec není (nazvala bych to obarvenou vodou). Já jako dítě "mléka" vypila za den litr a k tomu se cpala jen jídlem z mouky. Vůbec se nedivím, že jsem na tom teď tak, jak jsem. Takže bezlepkovou dietu doporučuji, uleví se ti, ale musíš ji držet 100%, jinak ten efekt asi tolik nepocítíš, ale každé omezení lepku dobré. Doporučuji rýžové chlebíčky - ty jsou levné a dobré.
(Jinak prokázanou nesnášenlivost lepku ani laktózy taktéž nemám.)
rozhodně ti radím, ať do toho jdeš! Vyplatí se to.
Když mně začaly problémy (průjmy, atd.) a ještě jsem neměla diagnózu, jediné co mi na pomohlo bylo držet bezlepkovou a bezlaktózovou dietu. Všechny problémy poté vymizely a cítila jsem se jako zdravý člověk. Taky jsem úplně vysadila cukr. Cukr + lepek + mléko ohromně zatěžuje totiž střevo. Teď už mám sice léky i správnou diagnózu, přesto se snažím tuto dietu držet, protože si myslím, že on ten nárůst Crohna z něčeho přece jen je a z čeho jiného než ze stravy? Stravujeme se čím dál hůř. To, čemu se v obchodě říká "mléko" mlékem vůbec není (nazvala bych to obarvenou vodou). Já jako dítě "mléka" vypila za den litr a k tomu se cpala jen jídlem z mouky. Vůbec se nedivím, že jsem na tom teď tak, jak jsem. Takže bezlepkovou dietu doporučuji, uleví se ti, ale musíš ji držet 100%, jinak ten efekt asi tolik nepocítíš, ale každé omezení lepku dobré. Doporučuji rýžové chlebíčky - ty jsou levné a dobré.
(Jinak prokázanou nesnášenlivost lepku ani laktózy taktéž nemám.)
Ahój, máte někdo zkušenost s těmito bezlepkovými kašemi? http://eshop.balance-system.cz/bezlepko ... se-vlocky/ Zajímalo by mne, jak jsou na tom s chutí? Mám možnost získat přes kamaráda ještě slevu, ale nechci si kupovat něco, co bych pak vyhodila. Za každou odpověď budu vděčná, díky moc