Zvěrokruh a střevní problémy
Zvěrokruh a střevní problémy
Dnes vstupuje Slunce do znamení Panny.Z hlediska astrologické medicíny toto znamení ovládá střeva respektive zùsobuje jejich zúžení.To se mùže projevit zhoršením střevních problémù zejména u MC.Mám osobně dlouholetou zkušenost(nevím jak vy,),že k tomu skutečně dochází.Také jsem si všiml,že ke zhoršení problémù dochází,když Pannou prochází Luna/t.j l x měsíčně po dobu 2-3 dnù./V tomto období je třeba zvýšené opatrnosti pokud se týká stravovacích návykù,zejména dodržovat přísnou dietu,jíst méně(nejléle jen když mám hlad) a vyloučit nadýmavou stravu.To jsou mé zkušenosti.Zajímalo by mě zdali z vás má někdo podobné poznatky?
Re: Zvěrokruh a střevní problémy
Stará dobrá astrologická medicína je dnes v troskách a musel by přijít někdo, kdo by ji opět navrátil ztracenou čest....
Pokud se týče astrologického přínosu k pochopení idiopatických střevních zánětů, netroufám si zatím - bez empirického průzkumu na dostatečném vzorku pacientů - cokoliv tvrdit. Snad se někdy takový průzkum podaří uskutečnit.
Tradičně je za záněty zodpovědná deformovaná energie ohnivé planety >Mars< (vůle). Kontrakce, zúžení jsou doménou působení energií jemně-hmotného >Saturnu< (řád).
Střeva jsou orgán, kde se nutričně nekompromisně odděluje hodnotné od nehodnotného. Energetické zázemí pro tělesnou stavbu orgánů střev je skutečně spojováno se znamením >Panny<.
Psychosomaticky tedy neusmířený konflikt v oblasti, kde je potřeba zásadových postojů. Člověk nemůže něco strávit.... Osud jej do něčeho "namočil" a je těžké to přijmout, pochopit, smířit se. Je toho tolik, že to raději vyhnal do oblasti jen málo podléhající bdělému vědomí.
Pokud se týče astrologického přínosu k pochopení idiopatických střevních zánětů, netroufám si zatím - bez empirického průzkumu na dostatečném vzorku pacientů - cokoliv tvrdit. Snad se někdy takový průzkum podaří uskutečnit.

Tradičně je za záněty zodpovědná deformovaná energie ohnivé planety >Mars< (vůle). Kontrakce, zúžení jsou doménou působení energií jemně-hmotného >Saturnu< (řád).
Střeva jsou orgán, kde se nutričně nekompromisně odděluje hodnotné od nehodnotného. Energetické zázemí pro tělesnou stavbu orgánů střev je skutečně spojováno se znamením >Panny<.
Psychosomaticky tedy neusmířený konflikt v oblasti, kde je potřeba zásadových postojů. Člověk nemůže něco strávit.... Osud jej do něčeho "namočil" a je těžké to přijmout, pochopit, smířit se. Je toho tolik, že to raději vyhnal do oblasti jen málo podléhající bdělému vědomí.
Re: Zvěrokruh a střevní problémy
Co se týká působení Marsu a Saturna souhlasím,mám podobné zkušenosti a to hlavně sám se sebou
.V oblasti renesance astrologické medicíny učinil určitý krok náš astrolog Jan Frank se svou radixovou medicínou (Moderní astrologická hermetika).