Ahoj lidičky, nebyla jsem tu již mnoho let, tak jen k odpovědi. Crohna mam již 12 let a před 6 roky jsem porodila první dcerku a před 3 jsem porodila druhou dcerku. Těhotenství bylo jak bývá i u zdravé matky, které trpí nevolnostma. Obě holčiny jsou naprosto zdravé. Tedy jediné co dělám a liším se od normálních lidí je to, že je koupu jen jednou za týden a nebo když se zamažou. Sama mám alergie a snažím se sníženou sterilitou předejít možným nemocem nebo alergiím a zatím musím zaklepat se to daří. Ta 3 letá chodí do školky a zatím měla jen rýmu a ta starší nebývá taky moc nemocná.
No a co se táká kojejí - první jsem kojila 2,5 roku a tu druhou jen rok.
Crohn? Ani o nem nevím. Když jsem ho získala, tak to bylo špatné, pak se mi jednou vrátil, ale od té doby co jsem měla biologickou léčbu tak neberu vubec nic i kdyz mě doktori straší. Předtím jsem brala cca 22 prášků za den.
Co jím? Jím vše na co mám chuť. Nechám se ovládat tím co chce moje tělo. Když mám na něco chuť tak si to udělám, když neco nedojím nevadí, když mě svědí jazyk po jablkách, tak je nejím, atd.
Holky jsem rodila císařem protože jsem mela dříve píštěl u poševního vchodu - 2 roky nikdo nevedel, že je to píštěl - To bylo na Vinohradské nemocnici a byla jsem i na operaci a vytrpěla jsem si pěkné mučení peroxidem, ale až v Hradci na to přišli. No a já samo také neveděla, že je to píštěl, protože jsem nevěděla jak to má jako vypadat. Pokud má někdo dotaz jak vypadá píštěl, tak mohu odpovědět -
zakraluc@seznam.cz, protože ji někdo může mít a ani o tom nemusí vědět. Ty 2 roky jsem si docela dost užila s tou píštělí než se na to přišlo.
Zdravím a doufám, že to bylo někomu přínosem.