ano. Nejen otevrene vyznani viry v Boha, ale tez duvera v bozi dobrotu a lasku. Vim, ze ted budu znit smesne tady kolegynim, kterym nemoc dost komplikuje zivot pracovni, rodinny a temer je socialne vylucuje. Jenze mne ta nemoc vlastne pomohla a dekuji za to Bohu: nezenu se bezhlave do veci, co mne nici a jsem rozvaznejsi; diky nemoci jsem si nasel praci v oboru, co mne bavi; naucil jsem se lidem rikat ne (coz muze zavanet sobectvim, ale nekdy to lepsi je, jo); v dobe nejhorsiho stadia nemoci jsem poznal, kdo z pratel je opravdovy pritel; snad lepe rozumim nemocnym; muzu si necim zduvodnit koureni - na UC pomaha, opravdu atd.
Nechci tady nekomu vnucovat pozitivni mysleni (sam pozitivni nejsem, ale optimisticky a vecely ano), ale zkuste se podivat, co vam nemoc dala.
Majo, nemoc ma klidnejsi stadia a preju Ti, aby byla co nejdelsi. Zdenko, Tobe preju, abys to znova rozjela. Na akutní stavy mne kortikoidy vzdy zaberou, ale maji dost vedlejsich ucinku. Nopl, pristup k nemoci mas idealni, jedine tak s tim jde v klidu zit. snazim se mit podobny. Nepijte koralku, to skodi skoro vsem UC a Crohnum. Ahoj, diky nashle.
TRENERAhoj Keksicko a ostatni,
ja myslim ze to vetsinouz celkem zvladam, ale taky nemam kdovijake hrozne komplikace a nemusim v jednom kujse do nemocnice a tak. Asi zalezi hodne na tom, jak moc spatne ti je. Ja se s tim zpocatku vyrovnala v pohode, v 19 jsem si asi nedokazala predstavit, ze to bude na furt. Mela jsem problemy, vazny, po dlouhem pobytu na JIPce jsem se dobre zotavila a byla v pohode. A pak se mi to vratilo po dvou letech a to mi teprve zacalo dochazet, ze to nebude sranda...
Musis se s tim naucit zit, jako kazdy z nas. Ja otevrene vyznavam viru v Boha (ne jako berlicku v nemoci, k tomuto zaveru jsem dospela nekolik let pred tim), takze to beru tak, ze vsechno je v dobrych rukou. Jasne ze obcas mam depresi a obcas strach co bude, ale vsechno se da zvladnout. Moc ti drzim pesti, at se se vsim co nejdriv srovnas a urcite se ozvi, jak to s tebou vypada.