Crohn a gravidita
Anýsku, já jsem rodila přirozeně a to i přesto, že jsem měla v crohnem velké problémy. Doktoři mi říkali, že crohn není indikací k císařskému řezu a navíc prý je pro střeva rozhodně lepší přirozený porod než císař, protože prý když se otevře bříško, hrozí nebezpečí, že se do už tak nemocných střev dostane nějaká infekce. Samozřejmě záleží na aktuálním zdravotním stavu maminky. Hlavně se nenervuj dopředu, jestli to zvládneš nebo ne ! Každá jsme to zvládla a určitě to zvládneš také
Ono tě to stejně donutí, protože těhotná být věčně nemůžeš
Držím ti palce!!!

Ahoj holky, tak přes všechny strachy mi vyšel tripl test negativní, jsem hrozně šťastná, bylo mi úplně zle, když jsem tam volala.... Teď už jen velký UTZ a začnu si to užívat....
Holky, poradíte mi, ale s něčím??? Taky to máte, že vám břicho vydává směsici různého škrundání, kvílení, hvízdání??? Večer je to až neúnosný, není proti tomu nějaká pomoc? Říkám si, že jestli tohle slyší miminko, tak je mi ho fakt líto, protože mě to večer občas nenechá ani usnout...
Holky, poradíte mi, ale s něčím??? Taky to máte, že vám břicho vydává směsici různého škrundání, kvílení, hvízdání??? Večer je to až neúnosný, není proti tomu nějaká pomoc? Říkám si, že jestli tohle slyší miminko, tak je mi ho fakt líto, protože mě to večer občas nenechá ani usnout...
Jani, Simi gratuluju k super výsledkům triple testů. a užívejte si, protože to strašně rychle utíká.
Jani s tím škrundáním apod. neporadím, netrápilo mě nic takového
U mě všechno v pohodě. Vojtíšek krásně roste, dává o sobě vědět. A lavně už se mi to pomalinku krátí . Mám před sebou poslední měsíc a myslím si, že to ani tak dlouho nevydržíme. No jsem zvědavá kdy vykoukne a už se moc těším. Doma už mám téměř všechno nachystané, zbývají už jenom nějaké drobnosti a zabalit tašku do porodnice, věci už mám taky nachystané.
Jani s tím škrundáním apod. neporadím, netrápilo mě nic takového
U mě všechno v pohodě. Vojtíšek krásně roste, dává o sobě vědět. A lavně už se mi to pomalinku krátí . Mám před sebou poslední měsíc a myslím si, že to ani tak dlouho nevydržíme. No jsem zvědavá kdy vykoukne a už se moc těším. Doma už mám téměř všechno nachystané, zbývají už jenom nějaké drobnosti a zabalit tašku do porodnice, věci už mám taky nachystané.
Ahoj holky, moooooc všem gratuluju k negativním výsledkům a i já se musím pochlubit, že nám všechno zatím dopadá dobře..jak tripl testy, tak i výsledek velkého ultrazvuku.Pořád jsem si říkala, že nechci vědět pohlaví miminka, ale bylo to tak strašně vidět na tom ultrazvuku, že se to nedalo přehlédnout a ani doktorka mi nemusela nic říkat
Je to chlap jak hora!!! Tak už budu mít dohromady doma tři mužské..my prostě ty holky asi neumíme udělat nebo co
No co, hlavně že jsem všichni zdraví a vše je na jedničku s hvězdičkou!!! Jen si pořád lámu hlavu se jménem pro broučka...nějak se nemůžu rozhodnout..tak se mějte všechny hezky a opatrujte sebe i ty naše poklady v bříškách..

Zdravím, jsem tu poprvé, Crohna mám diagnostikovaného rok a půl, ale před tím jsem si docela užila, všichni doktoři si mysleli, že jen tak simuluju. Prosím mám prosbu pro někoho z Brna, s přítelem bychom chtěli už mimčo, ale zjistila jsem, že moje paní doktorka- gynekoložka, mi nebude vyhovovat. Nemáte někdo radu kam v Brně?
Moc děkuji a přeji všem hodně zdaru v těhotnění a nošení bříšek
Moc děkuji a přeji všem hodně zdaru v těhotnění a nošení bříšek
Ahoj Janule, já jsem od Uh.Hradiště, ale do Brna do Bohunic jezdím se svým Crohnem k dr. Husové..léčím se už skoro 18let a tady u nás v UH se na mě doktoři vykašlali, když jsem byla poprvé těhotná..kvůli tomu jsem skončila v 7měsíci těhotenství na kapačkách a umělé výživě v Bohunicích a od té doby jezdím jenom tam..Gynekoložku pro tebe žádnou nemám, ale můžu ti říct, že ani ta moje není nic moc, protože kdyby bylo po jejím, neměla bych dnes ani prvního tříletého a naprosto zdravého syna a už vůbec bych nemohla být teď podruhé těhotná..Jsem ve 24tt a vše je naprosto bez problémů
Víš, oni se toho někteří doktoři docela bojí, ale pokud jsi teď v klidové fázi a podaří se ti otěhotnět, všichni udělají maximum pro tebe i pro miminko.Držím ti palce ať ti to klapne !!

Ahojky maminky,
jsem tu "staronová" - poslední příspěvěk, myslím, 3roky zpět, když se mi narodil první syn...Teď čekáme druhého chlapečka, do konce nám "zbývá" dle UZ 18dní (dle PM 28dní), tak uvidíme, kdy se náš mimoušek rozhodne vykouknout...Ale proč sem píšu - první těhu bylo na Pentase a Imuranu, druhé od začátku na Remicadu (biolog.léčba až do 30.tt) a musím říct, že Oliverek je v pořádku, bez vývojových vad a všeho, čeho jsme se s doktorkou bály
Takže všem maminkám, které jsou na léčbě vzkázek - i s biolog.léčbou je možné mít miminko a úplně zdravoučký, důležitý je, aby maminka byla v pohodě!!!Určitě dám vědět, až se prcek narodí a jsem zvědavá, kolik bude mít,dle doktorů je to "kus chlapa", má už 3kg, mám obrovskou radost!!!(mmch, první syn měl při narození 3,090kg
) Tak se tu zatím mějte, krásný těhulkování, užívejte bříšek je to opravdu "jen" na chvíli, strašně to letí, ale kdo ví, třeba mi jednou dovolí i třetí mimi 
jsem tu "staronová" - poslední příspěvěk, myslím, 3roky zpět, když se mi narodil první syn...Teď čekáme druhého chlapečka, do konce nám "zbývá" dle UZ 18dní (dle PM 28dní), tak uvidíme, kdy se náš mimoušek rozhodne vykouknout...Ale proč sem píšu - první těhu bylo na Pentase a Imuranu, druhé od začátku na Remicadu (biolog.léčba až do 30.tt) a musím říct, že Oliverek je v pořádku, bez vývojových vad a všeho, čeho jsme se s doktorkou bály

Kaminko tak ať všechno dobře dopadne.
My jsme se včera vrátili z porodnice. Po dvou holčičkám máme teda chlapečka Vojtíška. Malý se narodil v pondělí a měl 50cm a 3110g. Na konec jsem musela rodit císařem, protože malý měl natočenou hlavičku obličejem dolů a omotanou šňůru kolem krku. Ale hlavně že jsme oba v pořádku.
My jsme se včera vrátili z porodnice. Po dvou holčičkám máme teda chlapečka Vojtíška. Malý se narodil v pondělí a měl 50cm a 3110g. Na konec jsem musela rodit císařem, protože malý měl natočenou hlavičku obličejem dolů a omotanou šňůru kolem krku. Ale hlavně že jsme oba v pořádku.