Crohn a gravidita
Moc děkuji za reakce. Já už tedy jednoho prcka mám (2,5 roku), ale moc bych chtěla ještě jedno mimčo, aby Ondrášek nebyl sám. V červnu jedu do Brna na gastro, tak uvidíme..třeba se dočkám svolení..S Ondráškem jsem sice taky měla potíže, když jsem byla v 7.měsíci těh.,ale zvládli jsme to všichni, tak snad ...všem vám držím palce, abyste měli pana crohna pod kontrolou 

Druhé těhotenství jsem byla celé na imuranu a beru ho i teď když kojím, malá má 13 měsíců a plně kojená byla do 7
, občas jsem taky měla problémy, ale vyřešil to klid, když jsem byla u rodičů.
My na léto plánujeme začít se snažit. Doktor byl v pohodě a chtěl vysadit imuran. Teď dělá drahoty a chce aby o vysazení rozhodl gynekolog
Tak jsem z toho celá taková rozhozená a jsem zvědavá jak to všechno dopadne. Ale raději bych imuran vysadil.

My na léto plánujeme začít se snažit. Doktor byl v pohodě a chtěl vysadit imuran. Teď dělá drahoty a chce aby o vysazení rozhodl gynekolog

Danule pochopila jsi to správně, plánujeme třetí miminko. Už kvůli tomu víc jak měsíc uhaním asi 3 různé doktory a pořád si mě mezi sebou přehazují jak horký brambor
a nikdo nechce udělat to zásadní
rozhodnutí. Přitom jsem přes 3 roky v klidu, žádné problémy a bez problémů jsem zvládla i těhotenství.
Danule a dalšího těhotenství se neboj, dá se to všechno zvládnout

rozhodnutí. Přitom jsem přes 3 roky v klidu, žádné problémy a bez problémů jsem zvládla i těhotenství.
Danule a dalšího těhotenství se neboj, dá se to všechno zvládnout

Ahoj holky, děkuji za podporu
Už jsem si říkala, že do toho půjdu a fakt jsem se na to připravovala, když mi můj obvoďák řekl, že Imuran a těhotenství se neslučuje..že by to bylo hodně zlé..tak a jsem tam, kde jsem byla na začátku
No uvidím..17.6. jedu na kontrolu do Brna, tak se poptám a budu přemýšlet dál..tak se všechny držte..pa pa

Johano : no vlastne celá škála alternatívnych postupov -:) Najviac mi zabrali šamanské liečebné metódy (individuálne liečenie i medicine wheele) ale od bežných tráviacich potiaží mi pomáha i reiky ktoré už od prosinca 2008 hojne používam na sebe i na iných - celkom s úspechom. Chce to vyskúšať, tieto autoimunitné ochorenia sú totiž hlavne o psychike a kortikoidy síce na jednej strane zabrzdia najhoršie príznaky ale na strane druhej spôsobujú ešte väčší "psychický rozklad". Chce to celkom zmeniť postoje atď.
dobrá je i joga, cvičenie ale i meditácie a dýchacie cvičenia - pomáhajú sklidniť sa, časovo je to všetko náročné ale dá sa to zvládnuť a výsledok stojí za to, sranda ale je že keď už raz začneš tak to neskončí len pri tom sklidňovaní mysli ale našťartuje celý proces transformácie, treba potom vydržať.
dobrá je i joga, cvičenie ale i meditácie a dýchacie cvičenia - pomáhajú sklidniť sa, časovo je to všetko náročné ale dá sa to zvládnuť a výsledok stojí za to, sranda ale je že keď už raz začneš tak to neskončí len pri tom sklidňovaní mysli ale našťartuje celý proces transformácie, treba potom vydržať.
Tezi, děkuji za podporu
Našla jsem si stránky zabívající se touto problematikou,napsala jsem dotaz doc.MUDr.V.Zbořilovi CSc z brněnské kliniky a taky ještě prof.M.Lukášovi z pražského ISCARu a oba dva se shodli, že těhotenství s Imuranem je docela dobře možné.Pomoci může i návštěva genetické poradny s individuálním vyšetřením a že obecně je daleko rizikovější pro graviditu i samotné mimi akutní vzplanutí crohna, než kontrolované těhotenství s Imuranem.Dokonce prof. Lukáš napsal, že i kojení s Imuranem je možné
Tak ymi doc. Zbořil napsal, že za účinnou dávku léčby Imuranem se považuje 2-2,5mg/kg váhy/den.Když jsem si spočítala, kolik by to znamenalo pro mě při mé váze, došla jsem na 120mg na den..ovšem já beru pouze 50mg, takže to snad bude v pohodě..tak se všechny těhulky i netěhulky držte a užívejte si pohody..

Ahojky,Tezi, děkuji za podporuNašla jsem si stránky zabívající se touto problematikou,napsala jsem dotaz doc.MUDr.V.Zbořilovi CSc z brněnské kliniky a taky ještě prof.M.Lukášovi z pražského ISCARu a oba dva se shodli, že těhotenství s Imuranem je docela dobře možné.Pomoci může i návštěva genetické poradny s individuálním vyšetřením a že obecně je daleko rizikovější pro graviditu i samotné mimi akutní vzplanutí crohna, než kontrolované těhotenství s Imuranem.Dokonce prof. Lukáš napsal, že i kojení s Imuranem je možné
Tak ymi doc. Zbořil napsal, že za účinnou dávku léčby Imuranem se považuje 2-2,5mg/kg váhy/den.Když jsem si spočítala, kolik by to znamenalo pro mě při mé váze, došla jsem na 120mg na den..ovšem já beru pouze 50mg, takže to snad bude v pohodě..tak se všechny těhulky i netěhulky držte a užívejte si pohody..
to jsi mi udělala radost

Danule tak to je fajn. V těhotenství jsem měla úplně stejou dávku jako ty. S kojením jsem si nebyla úplně jistá, protože toho se většina lékařů bojí, i když teda já na Imuranu kojím téměř 14 měsíců a malá je v naprostém pořádku.
Taky jsem teď řešila vysazení a nakonec jsem Imuran po dohodě s lékaři vysadila, tak budu doufat, že to všechno dobře dopadne
. My se teda začneme snažit až v půlce prázdnin, protože musím počkat než imuran přestane působit.
Taky jsem teď řešila vysazení a nakonec jsem Imuran po dohodě s lékaři vysadila, tak budu doufat, že to všechno dobře dopadne

Ahoj holky, ta se hlásím po delší době..dnes jsem byla v Brně na kontrole..moje dr se moc nadšeně netvářila z druhého mimi, nicméně nezákazala nám to a pokud prý otěhotním, tak udělá všechno pro to, aby to dobře dopadlo..jen mě ještě chce objednat na genetické vyšetření, což teda nechápu jak to bude probíhat..nemáte s tím někdo zkušenost? Myslela jsem si, že na genetiku se chodí, až když otěhotním..jo a taky mi chce vysadit Imuran, ikdyž říkala, že ta dávka kterou beru já (50mg denně), má spíše účinek jako placebo než jako lék
..pokud by bylo všechno dobré i po vysazení, tak za 6 týdnů to můžeme začít zkoušet!! Tak jsem zvědavá jak proběhne a dopadne ta genetika..tak se držte a pokud jste na tom vyšetření některá byla, napište mi něco bližšího, prosíííím..

Ahoj holky,jen se chci podělit, co sem se dozvěděla od dr.,dnes sem byla na semináři o biologické léčbě.Mluvil prof.Lukáš,skvělý odborník a co se týče těhotenství, výslovně Imuran nevadí,nemá se vysazovat a může se s nim i kojit.To vychází ze 30leté praxe užívání Imuranu pacienty.I ostatní léky nevadí,u biol.léčby se doporučuje přerušit ve 3.trimestru,pokud to stav dovoluje.Nebojte se toho!
UC 2roky,ale zatim to docela ujde;-)
UC 2roky,ale zatim to docela ujde;-)
Ahoj. Tak jsem přešla k jiné doktorce, do vojenské střešovické,ta mi řekla,že mě dá do půli roka dohromady a mít miminko,že v tom nevidí problém. Jsem strašně ráda. Už aby to bylo. Ta moje dřívější doktorka,mi totiž dávala léky,které nemusela a dávala mi strašně moc kortikoidů a o těhotenství nechtěla ani slyšet. Všude čtu,že už jste snad všichni byli na operaci.. myslít,že mě to také nemine? Crohna mám rok a teď se mi to začíná pěkně hezky dostávat do klidu,dobírám ještě ty pitomý kortikoidy ale už mám je 2mg denně a tak do měsíce je vysadim úplně,beru pak pentasu 2x2x2 Imuran 2x1x2 a budenofalk 3x0x0. Je na to někdo stejně? Nebo brali jste taky takové prášky před otěhotněním? Nechtěla bych miminku nějak ublížit.. ale už tak moc chci..