Moc díky za povzbuzení, právě prožívám zhoršení stavu mé dcery, léčba zatím nezabírá a tak mi tvůj příspěvek dodal optimismu,že snad někdy bode zase v pořádku, má UC.Má to chvíli, 2 měsíce a tak stále spoustu věcí nechápu. Ta tvoje operace, to je co, vezmou nemocnou část střeva a vše je jak má být, nebo udělají vývod a střeva už nejsou potřeba? jestli se ještě na tyto stránky vrátíš, prosím, vysvětli mi to. To je ale asi také u každého jiné. Ahoj, Lenka
ahoj, tak vysvetlim
ja som mala komplikácie na 3 miestach. Na tenkom creve, na prechode tenkeho a hrubeho a na hrubom. Zuzene boli na 1 až 3 mm. vsetko sa mi tam krasne zuzovalo a zrastalo a este mi tie hnusne creva aj prirastli k chrbtici a vytvirili tam nejaku bulu ako lipticka a preto ma strasne bolel chrbat. Nic z toho ale nezistili ani na kolono, ani nikde a az ked som uz 200 krat tvrdila ze mam crohna a chcem ist na CT tak tam sa objavila aj ta hrca na chrbtici a este nieco, ale definitivne to potvrdilo az ked mi cez zaludok az do tenkeho creva zaviedli hadicku, tu napustili nejakou sadrou a to cele prebiehalo po leziacky v rontgene tak zistili to zuzenie. Vyrezali mi na troch miestach chore kusy creva, zosili a odvtedy som super. Ona sa u mas operacia oddaluje iba vtedy, ak uz boli na crevach nejake resekcie a su do znacnej miery skratene. Tiez zavisi od dlzky postihnuteho creva. Ono ich je dost metrov, takze nejake moje 3 x 20 cm v minuse mi nechybaju (zatial!) Pre mna bola operacia velka ulava, nechcela som na nu ist, bala som sa, ale teraz keby sa mi vratili vratili komplikacie a chceli by ma operovat idem hned, lebo ked si este dnes predstavim tie strasne mesiace bolesti pred nou, a krasne 2 roky po nej tak nevaham. Asi aj preto lebo mam obrovsku doveru v mojho chirurga. Ja ked citam tie vase problemy, kolko liekov uzivate, ake mate z nich komplikacie, mozno este vacsie ako z crohna, je mi to strasne luto, ale som v obraze a viem ze aj na mna to moze udriet mozno aj zajtra, ale doteraz som mala stastie, tak dufam ze ho budete mat aj vy