Crohn a gravidita

Důležité zkušenosti a rady pro nastávající rodiče. Nebojte se zeptat.
tezi
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod tezi » 14 pro 2009, 14:03

Jani moc moc gratuluju a držím pěstičky a užívej si doma klídečku, strašně rychle to utíká.
Sharjah mám doma 20ti měsíční holčičku. Celé těhotenství jsem byla na imuranu a brala jsem ho i při kojení. Měla jsem 50mg jenom po ránu ;) , ale i tak jsem ho brala hodně dlouho. Malá je naprosto zdravá a v pořádku. Je to takový můj malý andělíček.
Teď jsem teda od začátku bez imuranu, ale Crohna mám 3,5 roku v klidu, bez jakýchkoliv problémů. No a už se mi to pomalinku krátí. Už jenom něco přes 3 měsíce. A nějak nemám pořádně čas si to užívat, jak člověk lítá kolem 2 dětí a domácnosti.
Simonice
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Simonice » 14 pro 2009, 15:38

Ahoj holky,tak já jdu pomalu do desátýho týdne a v Podolí si mě vzala dr.Andělová k sobě. Tak už se cítím líp,cítím zájem a dobrej zájem. Na rizikovku taky asi půjdu,prej uvidíme 6.ledna z výsledků. Jdu tam na genetiku.
Jinak taky beru Imuran,a nechce ho paní dr. vysazovat.. a beru ho hodně.. 100mg denně.
A máte některá zkušenosti s kojením a Imuranem? Myslíte,že budu moct kojit? Nebo jde Imuran do mléka? To by mi bylo líto,kdybych nemohla,ale co by se dalo dělat..
Jinak už máme asi 3cm a děláme kotrmelce :D
Simonice

Příspěvekod Simonice » 14 pro 2009, 15:40

jejda tak poslední příspěvek jsem nečetla,tak se omlouvám,za můj již bezpředmětný dotaz co se týče imuranu a kojení.. pardon. A děkujuuuu :-D
tezi

Příspěvekod tezi » 14 pro 2009, 19:51

Simi, ale raději si to zjisti, jak to je, protože někteří doktoři to nechtějí, aby maminka s imuranem kojila. Byla jsem domluvená s doktorem, že pokud to nepůjde, tak imuran vysadím. Teď ho neberu tak jsem moc ráda :) , ale jít to určitě jde.
No já chodím k Apolináři a tam si mě pan doktor taky hlídá, ale klidně by si mě vzal i můj doktor. Ono hodně záleží jaký má tvůj doktor příštup a já si nemůžu stěžovat na žádného, ke kterému chodím ;)
Zzuzza

Příspěvekod Zzuzza » 14 pro 2009, 20:29

Tak vám musím říct, že jsem se dva dny bála, že se mi rozjíždí kolitida. Začala jsem mít průjem, ale naštěstí jen jeden večer a druhý den ráno a po obědě. Manžel říkal, že taky jednou běžel, tak jsem hlídala i malého. Naštěstí to vypadá, že je vše zase OK. Včera a dneska už nic.
Simonice

Příspěvekod Simonice » 17 pro 2009, 11:46

tak to je dobře Zuzko. Je to mrška nevyzpitatelná,viď?

Jinak jsem včera byla na odběrech.. Brali mi 9 zkumavek. Blázni.. ale žiju.. jinak normálně omdlévám :-D
Zzuzza

Příspěvekod Zzuzza » 23 pro 2009, 22:09

Tak jsem to nějak zakřikla. Pořád ještě bojuju s trochu řidší stolicí. Není to vyloženě průjem, ale jako řídká kaše. No jinak to napsat neumím. Chodím teda tak jednou max. dvakrát za den a nemám nijak zvláštní bolesti, občas mě po ránu trochu pobolívá břicho. Tak se snažím jíst co nejméně zeleniny a nejíst citrusy. Obávám se, že jsem jich totiž asi jedla dost a teď mě to pěkně pročišťuje. No zatím počkám, co bude dál a uvidím po svátcích. Snad mě to nedožene na pohotovost.

Mimísek mě tam taky trochu zlobí. Začal mě pobolívat opět podbřišek, ale připisuju to tomu, že je dítě čím dál větší a zase se mi tam všechno roztahuje, navíc jsem po císaři a to je taky pak znát. Takže letošní vánoce mě moc netankují. Nedělala jsem žádný mimořádný úklid a pěkně se snažím odpočívat co to jde. No s 2,5 letým klukem nic moc, ale aspoň něco.
Danule

Příspěvekod Danule » 25 pro 2009, 20:56

Ahoj holky, tak jsem tady strašně dlouho nebyla, protože se mi totálně zbořil počítač a já už jsem se bála, že vás už ani nenajdu, protože mi z něj všechno zmizelo :(
Tak jsem už 13tt, konečně mi přestává být tak strašně špatně od žaludku... je teda fakt, že mám na nevolnosti stále po ruce zázvorová lízátka z lékárny, ale už jich nepotřebuju tak moc..... zatím mám všechny testy a výsledky v pořádku a i crohn zatím dává pokoj, tak věřím, že tentokrát to bude všechno v pořádku ;) Jen jsem si už musela koupit těhotenské kalhoty, protože "rostu" jako z vody, což z prvního těhotenství vůbec neznám, jelikož jsem přibrala za celé těhu jen 7kg..ale to bylo zase tím, že jsem měla moc škaredě rozjetého crohna..Jinak se holky, které berete Imuran, ničeho nebojte, doktoři sice na to mají každý jiný názor, ale všichni vědí co dělají a určitě chtějí pro vás i pro miminko jen to nejlepší!!! A navíc..kdybyste viděly, co všechno rvali do mě v prvním těhotenství, nevěřily byste, že můj syn je naprosto zdravé a moc šikovné dítě :)
Tak se všechny moc a moc opatrujte a hlavně buďte v pohodě a užívejte si svátky. Pa pa
Jana B.

Příspěvekod Jana B. » 03 led 2010, 16:28

Ahoj holky, všechny vás zdravím v novém roce 2010, snad nám přinese jen zdraví a pohodičku. Já už jsem se přehoupla do 12 týdne, tak doufám, že to tentokrát zvládneme. Brali mi krev na Pappa test a 14 jdu na screening, tak snad budeme v pořádku. Nevolnosti už ustoupily, což jsem ráda, zhubla jsem o tři kila... ale břiško mi ještě neroste, ale ono je to těžký, večer když hodně piju a jím tak jsem jak v 8 měsíci :-))) Tak přeju klidné těhulkování!!!
Simonice

Příspěvekod Simonice » 05 led 2010, 12:01

Ahoj Jani,zítra jdu do 13.týdne.. a jsem zatím v pohodě,nebo spíš Crohn je v pohodě. Ťuk ťuk. Prosim tě co je papa test? mě brali asi 9 zkumavek 16.12.2009 ale co všechno to nevim,zítra jdu na genetiku,ani nevím,co to je.. jestli ultrazvuk nebo co..? :D
Jana B.

Příspěvekod Jana B. » 05 led 2010, 14:00

Ten Pappa test je takovej předběžnej test, kdy se může odhalit nějaká chromozonální vada, jako down a tak a pak se dělá právě ultrazvuk - screening, mě nejprve asi v 8. týdnu brali taky asi pět zkumavek, ale to je na ty věci jako HIV, toxoplazmóza a tak a to ti pak napíšou do těhotenské průkazky, tady na tenhle test mi brali jenom jednu zkumavku, a na tom ultrazvuku se projasňuje šíje a hledá nosní kůstka na vyloučení právě toho downa....Snad jsem to napsala všechno správně, musela jsem si to najít všechno na netu....
Simonice

Příspěvekod Simonice » 07 led 2010, 21:59

Ahoj tak jsi to napsala vsechno spravne,ja to vsechno vcera podstoupila. screening negativni,nosni kustka byla,zaludek,srdicko krasne bilo. krasny pocit,fakt. pak me ale znepokojila geneticka,ze mam vysoke hcg-3,38. a objednala me na tripl test. tak nevim,jsem takova znepokojena..
Danule

Příspěvekod Danule » 08 led 2010, 08:51

Ahoj Simi, myslím, že vyšším HCG se nemsíš znepokojovat, je to těhotenský hormon a myslím si, že by bylo horší, kdybys ho měla naopak nízký..navíc screening v I. trimestru je o moc spolehlivější než tripple test. Ten má dokonce až v 60% falešně pozitivní výsledky!!!! Ve světě už se tady tento test prý skoro nedělá, jen my jsme pořád ještě o něco pozadu :( Takže se neznepokojuj, hlavní je ten první test a ten ti dopadl dobře...jinak mě vyšel te n sreening taky negativní a i přesto jdu v pondělí na trippla...vůbec nechápu, proč nás ti doktoři takto stresují...
Tak se drž a dej vědět, jak ti to všechno dopadlo. Pa pa
Jana B.

Příspěvekod Jana B. » 08 led 2010, 13:34

Já bych se taky nestresovala, důležitý je, že jsi dopadla dobře... ten triple test to už je pak takový doplněk :D pro jistotu... Tak to ti moc gratuluju, mě to pořád čeká tak se trošičku obávám, ale i zároveň těším až budu vědět, že je snad všechno ok
tezi

Příspěvekod tezi » 09 led 2010, 22:06

Jani tobě moc gratuluju, že to vyšlo a všechno je v naprostém pořádku
Mě na štěstí dělali jenom ten screening v I.trimestru a trippletesty už mě nehnali ;) Mám totiž super gynekologa.
No mě v pondělí čeká ultrazvuk už ten poslední velký kolem 30tt :o Nějak rychle mi to těhotenství utíká. Miminko mi dává čím dál tím víc zabrat. Cítím se taková nemotorná a neohrabaná. Mimčo se chvílema pěkně roztahuje, takže je veselo. ;)