Crohn a gravidita
Ahojík holčičky,v první řadě všem moc přeji hodně moc zdravíčka a radosti s miminek a nastávajícím maminkám hodně trpělivosti,klidu a zdravíčka,oběma.Holky nevím zda jsem tu správně s tímto dotazem,ale tak třeba se někdo ozvete.Jsem přes rok a půl po porodu,v těhotenství jsem nabrala asi 22 kg a měla jsem šílený bříško,protože beruška měla přes 4 kg,rodila jsem přirozenou cestou.Ale od porodu mám opět relaps Crohna a já nevím jak mám to vytahané bříško shodit,břišní posilovací svaly jsou asi kravina,že?Jak jste to dokázali?Jakým sportem,aby mi to v mém stavu nějak neublížilo?Máte někdo zkušenost?Teď ještě ke všemu jak jsem na kortikoidech,tak mám kolem břicha úplný plavací kruh,hrůza.díky moc za každé info a přeji hodně sluníčka...
Křiklánová Pavlína
Křiklánová Pavlína
Ahojky..jsem tu uplně nová..nevím kam se obratit a kde hledat někoho kdo by měl stejně nemocné miminko..ano čtete spravně moje 10 měsiční dcera si už dva měsíce prochazí peklem pravdepodobně kvuli IBD..první histologie byla dost neprukazna a spíše ukazovalana infekčnost ale nic po opakovanych vyštřeních nenašli..a po vysazení kortikoidu se ji opět v krku a někde dal udělali obrovske afty a odmitla jíst takže jsme zase skončili v nemocnici na nitrožilní vyživě..po nasazení utočných davek se její stav zlepšil a začla normalně jíst...ted jsme od uterka doma po dvou měsicích na utočné davce prednisonu,pentaze,drasliku,helicidu..15.6 nastupujeme zpatky do nemocnice na kolono,enterobiopsii..první kolono dopadla strašně..obrovskej nález všeho možneho v celem tlustem střevě..zaněty,vředy,afty,eroze..podle utz je postiženo i tenke střevo ale klasicke vyšetření pusinkou až k žaludku nic neukazalo..ani histologie..proto ted chou jít dál do tenkeho střeva a nabrat vzorky..je mi ji strašně líto...proč tak male miminko..je to tak vzacne...všechny projevy jsou tak atypicke..dr spíš postupují vylučovací metodou...vím že když je postiženo i tenke střevo jde spíš o crona ale oni mluví většinou o kolitidě..ma od každeho něco...když tak čtu čím vším si procházíte jak na tom bude asi ona třeba za 10 let v pouhych 10 letech?
To IvaSara: Je mi to moc líto, co prožívá tvoje dětátko
Přečetla jsem toho hodně o crohnovi (mám ho cca 8let) a vůbec by mě nenapadlo, že tím můžou trpět i tahle malinký děti... většinou se tato nemoc projevuje až okolo toho 20roku věku.. Doufám, že u vás nepůjde o nic vážného, ani crohna, ani colititidu, protože když si představím, co všechno prožívám s tím já a to jsem dospělá, tak natož to malý dítě a i ty! Držím vám pěsti, ať to všechno dopadne dobře a ať se uzdraví!!!

To Leontýnka: Já si myslím, že právě na bříško jedině posilování břišních svalů, dietou ani třeba běháním to neshodíš! Moje kamarádka chodila na nějaký masáže, teď nevím jak se to jmenuje, ale snad lymfomasáže??? měla to na boky a stehna, tak se zkusit poinformovat v v nějakém kosmetickém salónu... Před těhu jsem teda snahu o plochý břicho vzdala, protože díky crohnovi po prvním soustu nebo prvním hrníčku pití se mi břicho nafouklo
Tak ať se daří 

Ahojky holky zase po dlouhé době s dotazem mám UC beru na to 2x2 pentasa 1x2 asacol díky bohu mám klid chtěla bych to ještě stáhnout na minimum dávky ale nechci to uepěchat jsem ted v 30tt tak do 36 bych to chtěla snížit na minimum ale zajímalo by mě jak je to s kojením a lekama mam strach že pokud leky uplně vysadím rozjede se zase UC a to bych fakt nerada kojili jste a brali leky?
Ahojky holčičky,všem moc děkuji za info,hlavně Janče,jinak všem moc přeji hodně síly a zdravíčka.Teď jedna z maminek,vypadlo mi jméno se ptala,zda se dá kojit při lécích co bere,myslím,že pentasu a asacol,tak já jsem přesvědčena,že ano.Při asacolu jsem také kojila a nedávno mi bylo řečeno,že Asacol je téměř to samé jako Pentasa,takže já myslím,že ano.Ale raději se informuj.A mamince,která psala o svém desetiměsíčním miminku přeji hodně moc trpělivost,nervů a hlavně ať je mimi zdravé a není to žádná z nemocí,kterou se tu mi zabíváme a brzo se to dá do pořádku.Moc Vás obdivuji,že jste tak silná,já jsem slaboch.Držte se a všem hodně zdravííííí!
Křiklánová Pavlína
Křiklánová Pavlína
Ahojky..
Jani B. a Leontýnko..ja taky strašně doufám pořád že to prostě byla jen hnusna infekce co se ji prohnala tělem a nadělala spoušt..do pul roku jsem kojila asi jednou dala nutrilon a taky jsme davala probio kapky takove ty dražší a stejně..nejraději bych to vzala nasebe aby byla zdrava..tenke střevo je moc poškozené uplně se děsím co bude dál...
Leo:ja nejsem vubec silná..ale nic jineho mi nezbyva aby ona byla jakžtakž v pohodě..ale vevntř mě to trha na kusy..
Jani,primář gastro řikal že pravděpodobně to cron nebude ale čím dýl děla tuhle praci tak ho překvapují nové a nové věci..tak asi spiš ta kolitida..což je skoro prašt jak uhod
tak paa Iva
Jani B. a Leontýnko..ja taky strašně doufám pořád že to prostě byla jen hnusna infekce co se ji prohnala tělem a nadělala spoušt..do pul roku jsem kojila asi jednou dala nutrilon a taky jsme davala probio kapky takove ty dražší a stejně..nejraději bych to vzala nasebe aby byla zdrava..tenke střevo je moc poškozené uplně se děsím co bude dál...
Leo:ja nejsem vubec silná..ale nic jineho mi nezbyva aby ona byla jakžtakž v pohodě..ale vevntř mě to trha na kusy..

Jani,primář gastro řikal že pravděpodobně to cron nebude ale čím dýl děla tuhle praci tak ho překvapují nové a nové věci..tak asi spiš ta kolitida..což je skoro prašt jak uhod

tak paa Iva
Ahoj holky,
IVASARA - teda holka, malé vůbec nezávidím. Je mi jí moc líto, i když je to snad jen infekce.
Já teď taky bojuju se střevama. Moje kolitida se zase začala ozývat. Průjem mě dost štve, i když chodím na záchod asi tak 3x denně. Nejhorší je, že nevím, kdy mě to přepadne a pak musím mít záchod hodně blízko. U doktora jsem zatím nebyla. Dřív jsem brala pentasu jen jednu ráno a večer, tak jsem začala brát zase dvě tabletky a trochu se to zlepšilo, tak doufám, že k němu nebudu muset. Kdybych aspoň něco zhubla, když už to musím protrpět, ale to se mi zatím nepovedlo. Malému jsou 3 měsíce a tak 5 kilo bych ještě dolů potřebovala.
IVASARA - teda holka, malé vůbec nezávidím. Je mi jí moc líto, i když je to snad jen infekce.
Já teď taky bojuju se střevama. Moje kolitida se zase začala ozývat. Průjem mě dost štve, i když chodím na záchod asi tak 3x denně. Nejhorší je, že nevím, kdy mě to přepadne a pak musím mít záchod hodně blízko. U doktora jsem zatím nebyla. Dřív jsem brala pentasu jen jednu ráno a večer, tak jsem začala brát zase dvě tabletky a trochu se to zlepšilo, tak doufám, že k němu nebudu muset. Kdybych aspoň něco zhubla, když už to musím protrpět, ale to se mi zatím nepovedlo. Malému jsou 3 měsíce a tak 5 kilo bych ještě dolů potřebovala.
Ahoj holky, tak jen oznamuju, že v pátek 2.7. jedu do Brna Bohunic na vyvolání porodu
Střeva jsou zatím v pohodě a klídku, tak doufám, že i v šestinedělí bude všechno tak jak má být..Jak si přivezem toho druhého dárečka domů, dám vědět jak velký náš druhý chlapeček je...a že bude asi hodně velký, soudě podle mého mega břicha
Tak se mějte všechny moc a moc hezky a opatrujte svoje poklady..pa pa

Opět dotaz můj dr mi chce před porodem uplně vysadit léky beru pentasu mám strach že se mi rozjede nemoc konečně jsem ji zase dostala pod kontrolu jak jste to měli Vy vysadil vám váš gastro léky připadá i to docela risk kvůli kojení jestli se mi střeva rozjedou budu ít zase vysoké davky a mám po kojení což by mě štvalo a hodně
Danule tak snad máš všechno v pořádku za sebou a miminko u sebe.
Oliii mě to teda normální od gastro nepřijde, aby vysadil všechny léky. Já jsem měla klid hodně dlouho a minule jsem brala k Pentase i Imuran. Teď jsem pouze na Pentase 3x2.
Sice se mi před 3 týdny Crohn rozjel docela hodně, ale už je to mnohem lepší a hlavně vím, že to bylo ze stresu. Tak si teď dávám oraz a je to znát. Dokonce mi i mamka navrhla, že můžu s dětma přijtet, když budu potřebovat
Oliii mě to teda normální od gastro nepřijde, aby vysadil všechny léky. Já jsem měla klid hodně dlouho a minule jsem brala k Pentase i Imuran. Teď jsem pouze na Pentase 3x2.
Sice se mi před 3 týdny Crohn rozjel docela hodně, ale už je to mnohem lepší a hlavně vím, že to bylo ze stresu. Tak si teď dávám oraz a je to znát. Dokonce mi i mamka navrhla, že můžu s dětma přijtet, když budu potřebovat

Ahoj holky, tak se nám narodil Tomášek 4.7.2010, 3500g a 51cm. Porod to byl teda opravdu takový ten s velkým "P", víckrát už rodit opravdu nejdu
Protože si píchám injekce na ředění krve, ztratila jsem litr krve jen to fiklo a třikrát jsem na porodním omdlela...malého mi dali až na druhý den, kdybych ještě sebou pleskla, tak aby to neodnesl ještě i on..
Nicméně jsme oba v pořádku, třetí den po porodu nás pustili domů, takže se teď zajíždíme do starých kolejí, což je docela síla
Crohn je taky zatím v klidu a já se jen modlím, aby i zůstal!!!
Vložila bych sem i fotku miminka, ale absolutně netuším jak..kdyžtak mi někdo poraďte,prosím..
Tak zatím pa pa a užívejte si ty krásné vedra....

Nicméně jsme oba v pořádku, třetí den po porodu nás pustili domů, takže se teď zajíždíme do starých kolejí, což je docela síla

Crohn je taky zatím v klidu a já se jen modlím, aby i zůstal!!!
Vložila bych sem i fotku miminka, ale absolutně netuším jak..kdyžtak mi někdo poraďte,prosím..
Tak zatím pa pa a užívejte si ty krásné vedra....

Danulegratuluju k Tomáškovi a píchání injekcí na ředění krve neřeš, skončit by ti to mělo šestinedělím ne? Já si je musela píchat u posledních 2 dětí asi od 8tt až do konce šestinedělí
Mě teda hodně vadí ty šílené vedra a to mají trvat ještě skoro měsíc. A po 3 týdnech mi začalo být dobře, Crohn se zkiidnil, tak jsem moc ráda. Vyřešila jsem to jenom dietou a klidem

Mě teda hodně vadí ty šílené vedra a to mají trvat ještě skoro měsíc. A po 3 týdnech mi začalo být dobře, Crohn se zkiidnil, tak jsem moc ráda. Vyřešila jsem to jenom dietou a klidem