V pondělí jsem si přinesla fotku uzlíčka z ultrazvuku a je to fakt nádhera

Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, byla jste některá na amniocentéze??
Tak se všechny holky držte a opatrujte svoje bříška!!!
o pár stránek dřív se o imunosupresivech mluvilo a neni pravda,že se musí nutně vysadit,určitě ne.Na internetu toho najdeš určitě hodně o této problematice.Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli jste některá před otěhotněním brala Imuran. UC mám 7 let a celou dobu ho beru. Podle všech možných odborníků jej musím vysadit min. 3 měsíce před otěhotněním a v prvním trimestru ho nebrat. Jen se bojím, co to udělá. Máte teda některá zkušenost s vysazením Imuranu?? Jak na to vaše tělo zareagovalo?
tohle by mohlo uklidnit:Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli jste některá před otěhotněním brala Imuran. UC mám 7 let a celou dobu ho beru. Podle všech možných odborníků jej musím vysadit min. 3 měsíce před otěhotněním a v prvním trimestru ho nebrat. Jen se bojím, co to udělá. Máte teda některá zkušenost s vysazením Imuranu?? Jak na to vaše tělo zareagovalo?
Ahoj Kajulko,tohle by mohlo uklidnit:Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli jste některá před otěhotněním brala Imuran. UC mám 7 let a celou dobu ho beru. Podle všech možných odborníků jej musím vysadit min. 3 měsíce před otěhotněním a v prvním trimestru ho nebrat. Jen se bojím, co to udělá. Máte teda některá zkušenost s vysazením Imuranu?? Jak na to vaše tělo zareagovalo?
Dobrý den pane doktore, Už osm let mám crohnovu chorobu, beru Imuran 50 mg ráno a 75 mg večer a pentasu 2-0-2, konzultovali jsme s mým lékařem z gastra těhotenství, podstoupila jsem koloskopii i MR enteroklýzu a mám to schváleno, léčbu mi však lékař neupravil s tím, že imuran je lepší nechat než pak "hasit" případný vzplanutí atd.... V současné době jsem však zjistila, že jsem těhotná.... jaké je riziko, že tato léčba nějak poškodí plod? Nebo i přes varování na příbalovém letáku je to lék vcelku neškodný? Jaké s tím máte zkušenosti???? Děkuji moc za odpověď, ale jistě chápete, že pokud ráno polykám 4 prášky nemůžu být klidná,.,,,
Dobrý den. Souhlasím s názorem Vašeho lékaře. Klinickými studiemi u pacientek s Crohnovou chorobou bylo ověřeno, že ponechání Imuranu v těhotenství zvyšuje pravděpodobnost donošení zdravého miminka s dostatečnou porodní váhou. Naopak vysazení Imuranu vede častěji k relapsu onemocnění s následnou anémií a podvýživou, která může vést k nízké porodní váze, poruchám vývoje orgánů nebo až k potratu. Proto se v posledních letech Imuran ponechává v prvních dvou trimestrech v původní plné dávce a ve třetím trimestru se snižuje dávka na polovinu. Po porodu se při kojení může vysadit, pokud to stav maminky umožňuje. To je ale jen obecné schéma. Vždy je třeba vzít v úvahu dosavadní průběh nemoci (agresivní/mírnější), počet předchozích operací, předchozí přítomnost abscesů, píštělí atd.
Tak to gratuluju, že už jedno dítko máš. Jen jsem včera koukala na krabičku Imuranu a zjistila, že neberu dvacetpětku, ale padesátku 2× denně. Chjo. Jak už to beru spoustu let, už na to ani nekoukám... V lednu jedu za doktorem, tak bych s ním zkusila probrat snížení na polovinu, abych toho vážně nebrala tolik. Ale nemám teď střeva dobrý, tak to určitě neklapne. Chjo. Přeji všem klidné dny!já sice už jedno dítě mám,brala jsem při něm pentasu a ve druhým trimestru i kortikoidy a vše dopadlo dobře.Ted už dva mě síce beru azaprine (imuran) a druhý dítě bych rozhodně taky chtěla,a pokud mi ty prášky budou dělat dobře(zatím dělají,musím to zatukat),tak je rozhodně vysazovat nehodlám.
Jééé holky, to byl můj dotaz co jsem psala v létě na http://www.strevnizanety.cz![]()
Jinak jsem byla včera na kontrole, byla jsem 7+3, srdíčko bylo tak snad teď už to dopadne dobře... Dostala jsem neschopenku a tulením se doma... Jinak na gastru jsem byla a tam mi jen řekli, že mám chodit každý měsíc na ultrazvuk, jinak to neřešili ani moje gynekoložka, ale snad je to tím, že mám crohna opravdu v klidu... Holky prosím poraďte mi, trpím hrozně žaludeční nevolností, nemůžu si pomalu ani vyčistit zuby, jím opravdu jen, že musím, jinak bych nejedla, co vám pomohlo???
Jinak bych se imuranu fakt nebála, pořád lepší těhotenství s prášky než záchvat a bůh ví jak by to dopadlo...
Mějte se krásně, Jana
Ahoj Jani, je mi líto, vůbec nevím, co na nevolnosti zabírá, já ještě těhotná nebyla ;-()
Ale díky za podporu s tím Imuranem. Takže máš osobní zkušenost s braním Imuranu v těhotenství? A probíhá všechno normálně? Přeju hodně zdraví!!!
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů