Crohn a gravidita

Důležité zkušenosti a rady pro nastávající rodiče. Nebojte se zeptat.
Danule
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Danule » 12 lis 2009, 19:58

Ahoj Simi, moc a moc ti gratuluji ke dvěma čárečkám :) Je to krása, když se to na tom testu ukáže, že? No já jsem i při prvním mimču běžela napřed na gyndu a pak až na gastro.. V pondělí mě čeká ultrazvuk a už by tam mělo být vidět i maličké, tak jsem strááášně zvědavá!!! Jen doufám, že to bude všechno v pořádku ;)
Simonko, hlavně buď v klidu, vůbec se nestresuj (ono to není dobré na naše střeva ani normálně, natož když jsme těhotné) a ničeho se neboj !!! Doktoři ví, co mají dělat :) Drž se a všechny další také a dej vědět, jak pokračuješ v těhulkování..pa pa
Jana B.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Jana B. » 13 lis 2009, 16:34

Ahoj holky, tak po třech měsících po revizi se hlásím zpátky do klubu. Včera se mi objevila druhá čárka na testu :-) Doufám, že teď už bude všechno v pořádku.... Na gastru, když jsme si o tom povídali a já mu řekla o tom zamlklým těhotenství, co jsem mezitím měla, tak hned bránil léčbu, že to tím nebude....,tak jsem mu říkala, že to vím, že jsem prolezla spoustu diskuzí a i mluvila s více odborníky o těhotenství a imuranu. Na gynekologii jdu až za 14 dní, teď je ještě moc brzo, tak snad mi to teď už vyjde....
tezi

Příspěvekod tezi » 13 lis 2009, 18:32

Jani tak ti držíme moc pěstičky, aby tentokrát dopadlo všechno tak jak má ;)
Teď posledních 14 dní jsem začala hodně rychle přibírat, přiberu asi 1kg za týden, ale jsem moc ráda. No přehoupla jsem se do druhé půlky, tak to teď půjde hodně rychle a hlavně to strašně rychle utíká
Danule

Příspěvekod Danule » 21 lis 2009, 17:45

Ahoj holky, tak jsem byla na gastru na kontrole a moje dr. ze mě měla velkou radost. Výsledky krve na jedničku, břicho v klidu, dokonce jsem i cosi málo přibrala...
Ale řeknu vám, že jsem sice teprve v 8tt, ale holky, mě je tak strašně špatně celý den..nemůžu se na jídlo ani podívat a když mám vařit, mám co dělat, abych to zvládla bez úhony....Tentokrát určitě čekám holčičku, protože při Ondráškovi mi vůbec nic nebylo, jen jsem byla víc unavená..
Nemáte některá nějaký tip, co by mi mohlo trochu pomoct od těch nevolností, prosííííím?
tezi

Příspěvekod tezi » 21 lis 2009, 20:49

Danule tak to moc blahopřeju. A to, že je ti zle ještě neznamená, že čekáš holčičku. Každé těhotenství je naprosto odlišné. Mě na nevolnosti pomáhal buď heřmánkový nebo mátový čaj ;) , vždycky jeden hrníček po ránu mi celkem ten žaludek zklidnil až do večera.
Mě je každé těhotenství hůř a hůř co se týče nevolností a mám 2 holky a vypadá to na třetí :) , takže v tom pohlaví to moc není.
Simonice

Příspěvekod Simonice » 23 lis 2009, 10:49

Ahoj holky,tak jsem byla nejdřív u gynekoložky,a ta mi řekla,že test ukazuje hrozně brzo,dělala mi ultrazvuk a řikala,že když se moc snaží,tak vidí,jak se tam zahnížďuje,že mám přijít za 14dní.A napsala na tu fotečku,kterou mi nechtěla dát 4+6.

To je už zítra. Moc se těším a doufám,že bude všechno v pořádku.. podle mých výpočtů bych mohla být tak v 7týdnu,tak uvidím,co mi zítra dr. řekne,na gastru mi jen pogratulovali a snížili imuran,pentasu mi nechali.. ale žádnou krev a nic mi nebrali.. Tak nevim,ale slíbili mi,že mi pošlou mejlem doporučenku k Apolináři.. tak snad bude všechno v pořádku. Jinak si to vážně strašně užívám,kromě toho,že mě bolejí prsa a to fakt dost,nemůžu ani spát na bříšku jak jsem zvyklá,mi nic není.. žádné nevolnosti nic.. až z toho začínám být trošku nervózní,kdybych aspoň jednou denně se trošku pozvracela,abych věděla,že fakt těhotná jsem.. no zítra mi to dr. potvrdí,ale bříško mi fakt nějak roste :D zatim je malinký,ale je fakt :D
Simonice

Příspěvekod Simonice » 25 lis 2009, 11:13

Ahooooj,tak jsme v 7týdnu,máme 5,4mm,jšme ještě malinký :-D a bije nám srdíčko o sto šest. Mám velkou radost. :-D :-D
Danule

Příspěvekod Danule » 25 lis 2009, 19:57

Ahoj Simčo, teda to už jste ale pořádný kus člověka ;) :) Moc moc gratuluju!!!!!! Tak hlavně na sebe dávej veeeliký pozor a žádné stresy!!!! Já si jdu v pondělí už pro průkazku, to už budu v 9tt, tak se těším na obrázek mrňouska :D Špatně je mi sice pořád stejně, ale už jsem si nějak zvykla...nebo je to i tím, že mi v pondělí začal chodit Ondřejek do školky a tak máme doma strašně "veselo", takže nějaké nevolnosti nemám ani čas vnímat.....
Je mě ho chudáka tak líto, vždycky strašně plače a prosí, ať ho tam nedávám...až by mě to srdce utrhlo.....jen se modlím, aby se mi kvůli těm nervům nerozjel crohn.....to by za to opravdu nestálo.
Takže tak...tak se holky všechny držte a dávejte průběžně vědět co bříška :)
Simonice

Příspěvekod Simonice » 26 lis 2009, 14:57

Ahoj Daní,no to věřim,že ti to může srdce utrhnout,chudáček,ale do školky musí,to je jasný :D jinak já jsi jdu pro průkazku už teď v pátek,naše dr. jí dává od okamžiku,kdy vidí srdíčko,tak se těšim,ještě teda ráno podstoupím nějaké odběry a jí dostanu :-D už se těšim. Tak pa pa a držim palečky
tezi

Příspěvekod tezi » 26 lis 2009, 15:57

Simi tak moc moc blahopřeju k potvrzení těhu. Mě bříško taky roste strašně rychle až mi to přijde neuvěřitelné.
Danule to my máme se školkou opačný problém, protože Eliška zase kolikrát nechce domů, ale už tam chodí druhý rok :) . Na štěstí jsme neměli problém ani loni, když začala.
Začínám uvažovat, jestli dát do školky i tu mladší, na jednu stranu by to bylo fajn, na druhou stranu je to pro mě ještě pořád takové malé miminko, i když už má 19 měsíců :oops:
Těhulky dávejte na sebe a na miminka pozor a užívejte si
Zzuzza

Příspěvekod Zzuzza » 29 lis 2009, 21:35

Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla a koukám, že se to trochu rozjelo. Všem novopečeným těhulkám moc gratuluju a držím palečky, ať je vše v pořádku. Já jsem momentálně ve 23.tt a pořád mě strašně berou záda v kříži. Přijde mi, že se mi rozjíždí pánev nebo kyčle nebo co by to mohlo být. Kolitidu mám zatím pořád v klidu, poslední dobou mám spíš zácpu. :) No a Honzík je velký lump. Nechce mi už spát po obědě, tak ho aspoň honím, aby v posteli odpočíval, protože jinak nemám ani chvilku klidu.
Zzuzza

Příspěvekod Zzuzza » 29 lis 2009, 22:43

Ještě jsem vám chtěla napsat, že výsledky z tripla byly v pořádku. A co čekáme jsme nezjistili, protože na UTZ si prcek zakryl to své velké tajemství nožičkou. Aspoň to rozhodl za mě, protože jsem do poslední chvíle nevěděla jestli si to mám nechat říct. :D
Bela

Příspěvekod Bela » 30 lis 2009, 14:25

Moc gratuluju vsem nastavajicim maminkam. Bylo by dobre, kdyby jste pripojily ,co momentalne berete za leky a v jakem mnozstvi.
Ja jsem na Humira.
Zzuzza

Příspěvekod Zzuzza » 30 lis 2009, 20:34

Já momentálně mám brát pentasu a to 1-0-1, ale dost to flákám. Většinou beru jen ráno. Ale je fakt, že mě občas ráno berou trošku křeče, ale jinak nic.
tezi

Příspěvekod tezi » 01 pro 2009, 07:12

No já beru na Crohna Pentasu 2-2-2, ale taky občas zapomínám, ale jsem v pohodě, tak to neřeším a potom beru 1x denně Clexane na srážlivost a vitamíny na doporučení lékařů ;)
Už mám nahoře 9kg, tak jsem moc ráda, ale začínám si připadat hodně nemotorně a neohrabaně a to mě ještě čekají asi 3,5 měsíce
Zuzo tak super zprávičky, hlavní je, že miminko je zdravé a v pořádku