Crohn a gravidita

Důležité zkušenosti a rady pro nastávající rodiče. Nebojte se zeptat.
tezi
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod tezi » 23 zář 2009, 14:20

Zuzo určitě buď v klidu. U druhé holčičky jsem brala Pentasu 2-2-2 + 50mg imuranu. Teď mám už jenom pentasu. Určitě víc škodí stres než léky ;)
Zzuzza
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Zzuzza » 23 zář 2009, 20:33

TEZI - díky, zase se mi víc ulevilo. Holky moc jste mi pomohli. Po přečtení vašich příspěvků jsem si trochu pobrečela (asi úlevou a tím stresem) a teď je mi líp. Myslela jsem si, že druhé těhotenství nebudu tak moc prožívat, když už jednoho prcka mám, ale opak je pravdou. Mám o toho mrňouska v bříšku strach už teď. Na krev na nemoci jdu až 19.10. a to se asi zase budu nervovat.
tezi

Příspěvekod tezi » 24 zář 2009, 09:05

Zuzo taky jsem těhotenství s druhou holčičkou prožívala mnohem víc než s první ;) Léky už jsem se naučila neřešit, pokud mi je doktor nechá nebo předepíše v těhotenství, tak věřím tomu, že ví co dělá.
Mě na štěstí velmi dobře dopadl screening v 1.trimestru, tak už na další testy nemusím :)
Zzuzza

Příspěvekod Zzuzza » 24 zář 2009, 11:27

TEZI - mně screening v 1.trimestru nedělali. Dr. asi předpokládá, že když nebyl žádný problém u Honzíka, tak nebude zase. No a já v to doufám. Samotnou mě o to požádat bohužel nenapadlo. Ono to asi bude taky tím, že jsem těhotenství zjistila až v 8.tt (podle UTZ) a když jsem přišla za 3.týdny na kontrolu, tak jsem byla vlastně už ve 12.tt. Podle UTZ ukončený 11.tt, podle poslední MS 11.tt + 5. A teď mám mezi KO 5 týdnů. Docela mě ta doba děsí. No střeva jsou zatím v pohodě a ty moje nervy se snad aspoň na čas taky uklidní. Určitě mi zase začnou pracovat, až mi příště vezmou krev a budu tak týden až dva čekat, jestli mi dr.zavolá, že není něco v pořádku. A budu se modlit (i když to neumím), ať se mi jeho číslo na mobilu neobjeví.
tezi

Příspěvekod tezi » 26 zář 2009, 18:14

Zuzo měla jsem od gynekologa přijít hned jak objevím 2 čárky na testu a to, že jsem těhu jsem věděla už pár dní před tím, než jsem mohla dělat testík, takže to vím asi od 4tt ;) . Akorát jsem potom každý týden chodila na ultrazvuk, aby se potvrdilo, že je mimčo v děloze. Teď jsem měla 2x kontrolu po 4 týdnech a teď začnu chodit po 3. Těch 5 týdnů se mi zdá celkem dost. Neboj určitě je všechno v pořádku
tezi

Příspěvekod tezi » 19 říj 2009, 09:10

No už pomalinku budu mít za sebou půlku těhotenství a nějak rychle mi to utíká :o Crohn je v pohodě a kontrola na gastru taky bez problémů a všechny výsledky mám prý jak zdravý člověk. A dokonce mě poslední dobou spíš trošku trápí zácpa
Zzuzza

Příspěvekod Zzuzza » 20 říj 2009, 20:01

TEZI - tak to máš fajn, já jsem momentálně v 17.tt a včera mi na gyndě brali krev na tripla, takže čekám, jestli mi budou příští týden volat. Hledala jsem si na ty testy názory na netu a je to děs. Prý nespolehlivý, ve velkém procentu je možný falešně pozitivní i negativní. Tak co si pak má člověk myslet. Akorát mě to pěkně stresuje. No jinak včera dr.nemohl najít srdíčko takovým poslechovým přístrojem, prý je spolehlivější až od 20.tt, tak mi udělal rychlý UTZ, takže jsme prcka zase viděla. Srdíčko tam bilo a velikostí odpovídá. Tak pořád bříško hladím a prosím, aby byl v pořádku.
tezi

Příspěvekod tezi » 21 říj 2009, 08:48

Zuzo neboj, určitě je v pořádku a ten tripletest bývá spíš falešně pozitivní, naopak je to opravdu jenom výjimečné, takže pokud výjde pozitivní výsledek tak to v 99% případech vůbec nic neznamená a mimčo je zdravé :) . Mě takhle srdíčko poslouchlali ve 14tt a taky mě upozorňovali, že nemusí jít slyšet, že normálně to dělají až po 20tt a bylo krásně slyšet a v 17tt taky ;) .
Teď už jsem mnohem víc v klidu, protože mimčo cítím každý den a docela dost, takže vím, že je v pořádku.
Danule

Příspěvekod Danule » 25 říj 2009, 09:14

Ahoj holky, tak jsem se zařadila mezi těhulky ;) Teda zatím jen díky těhotenskému testu, ale dvě čárky tam jsou, tak snad to klaplo....jsem z toho pěkně vyklepaná, ale doufám, že bude všechno v pořádku..tak mi držte palce a dávejte na sebe a vaše bříška pozor...
Zzuzza

Příspěvekod Zzuzza » 25 říj 2009, 21:29

DANULE - tak zatím jen potichoučku, abych to nezakřikla, ale posílám ti gratulace. Ať je vše jak má být.
tezi

Příspěvekod tezi » 02 lis 2009, 20:50

Danule taky blahopřeju ke // a určitě bude všechno v pořádku.
Dneska jsem byla na kontrole a na ultrazvuku. Všechno je v naprostém pořádku, mimi je pěkně živoučké a vypadát to na další holčičku :D , doma už máme 2.
Zzuzza

Příspěvekod Zzuzza » 02 lis 2009, 21:11

TEZI - já jdu na UTZ příští pondělí. Manža mi bude dělat doprovod, aby se na prcka taky podíval. Zatím se mi kvůli tripl testu dr. neozval, tak doufám, že je všechno OK a už nezavolá. Kamarádce, co byla na testech den po mně, volal dneska. No mimi se mi v bříšku už příjemně hýbe, teda zatím příjemně, tak už je to všechno veselejší. Tak ty máš doma už 2 holky? To je jak u mého kámoše. Zkusili do třetice kluka a je to třetí holka. Ale hlavně když jsou zdravé.

Jinak moje kolitida je jakž takž. Občas cítím po ránu mírné bolení v bříšku a pak musím na záchod, ale to je tak jednou max. 2x denně a není to vyloženě průjem.
tezi

Příspěvekod tezi » 03 lis 2009, 10:33

Zuzo tak pokud se ti neozval, tak je určitě všechno v pořádku :) a ultrazvuk si užijte.
My jsme třetí chtěli tak jako tak, takže je mi jedno co to bude a klidně to ještě může být i kluk. A kopanečky teda cítím hodně a občas už začínají být i trošku bolestivé, ale jsem za to moc ráda a je to nádherné
U mě je Crohn taky v pohodě a spíš mě občas trápí zácpa, průjmy výjimečně ;)
Simonice

Příspěvekod Simonice » 09 lis 2009, 12:18

Ahoj Dani,tak jsme na tom asi stejně :-D v pátek jsem si dělala test a byly tam dvě čárečky,jedna teda slabá,ale byla.. tak strašně jsem si to přála,až se teď bojim jít k doktorovi :-) no ve čtvrtek půjdu,to je jasný. A nemám zkušenosti.. takže mám jít nejdřív na gyndu a pak na gastro? Na gastru mi slíbili,že až se to stane,tak mi pak doporučí nějakého gynekologa,co se na crohn a těhu a porod specializuje.. ale ta doktorka,co mi to slíbila,už tam není :-( tak nevim. mám z toho strašnou radost. Moc jsme si miminko přáli,od června jsme se snažili,tak doufám,že bude všechno v pořádku :) Přeji ti Dani,ať máš taky všechno v pořádku. Pa pa
tezi

Příspěvekod tezi » 12 lis 2009, 17:39

Simi tak jak jsi dopadla na kontrole?
Většinou jsem si dřív zašla ke gynekologovi, aby mi těhotenství potvrdil a potom na gastro a vždycky mi to vycházelo těsně před kontrolou. Jenom teď jsem byla dřív na gastru ;) a o těhotenství jsem věděla jenom z testíku.