Crohn a gravidita
Ahoj vsem teulim. Leni neboj uz to mas skoro za par. Ja uz v tuto dobu byla klidna. Jinak ja jsem porodila 30.4.2008 holcinu. Chodila jsem sem na forum drive. Ted jsem tu tak rok nebyla, protoze sem lidi uz moc nechodily a bylo to porad to same. Ja mam crohna uz 8 let a pred otehotnenim jsem vysadila vsechny prasky a doted je neberu. Kojim porad. Mela jsem prujem taky 20x a ted mam bobky.
ahhoj je mi 38 a jsem tu nova crohna mam od 20let mam 6letou holcicku a 5mes chlapce sa sem na beznou kontrolu a doktor mi rekl ze jsem 3mes tehotna tehotenstvi v poho porod taky ted uz 2krat v nemo beru dvakrat dve pentaza a trkrat jeden budenofalk ma snim nekdo skusenost pri kojeni dost sem zhubla diky za radu
Dobrý den,jsem v podobné situaci jako vy všechny.Je mi 24 a mám Crohnovu chorobu diagnostikovanou před 4-mi lety,ale nejspíš jsem ji měla už minimálně rok před.Operaci jsem žádnou neměla (túk ťuk) a nyní po vysazení všech možných léků beru už 3 roky jen Salofalk a poslední rok 3x2 což se musím přiznat,že jsem experimentovala a půl roku již neberu vůbec a mám úžwsné klidové období,vlastně už od návratu z nemocnice (ťuk ťuk ťuk)-já vím,že je to nezodpovědné,ale má to svoje opodstatnění.Chtěla bych miminko,ale nevím jako mám šanci a jaké jsou podmínky.I přesto,že všechno mám v nejlepších výsledcích,tak mi tenkrát řekli,že mám zasažena celá střeva.Kdesi jsem četla,že kolem vánoc se to může zhoršit,takže mne čeká lánované těhotenství?-nebo je to blud?Byl by v mém případě,pokud by to takto postupovalo i dál,možná normální porod a případně i porod doma?-někde jsem četla,že je to kontraindikaci ke Crohnu.Děkuji za rady.
Diana : vítám tě mezi námi
. Myslím že nás většina tady porodila normálně, nemyslím si že je Crohn automatickou indikací císařského řezu - já jsem první dítko porodila normálně, bez jakékoli medikace 6 týdnů poi operaci, při které mi MC diagnostikovali. Porod doma bych si tedy v žádném případě nelízla, ale to ani kdybych byla zdravá jak řípa. Měla jsem totiž moc krásný porod, pěkné prostředí, u porodu byla jen PA a manžel, tlumené světlo, měnila jsem polohy v 2. době porodní, to vše v Brně v porodnici na Obilním trhu. Takže nemám žádnou potřebu prchat jinam. V každém případě bych být tebou konzultovala těhotenství s tvým gastrodoktorem, podstoupila vyšetření že jsi skutečně v klidu, protože těhotenství prý většinou umocní ten stav ve kterém zrovna jsi - tedy pokud ok, je šance že to vydrží i v těhu, pokud špatné, může se to dost zhoršit...A samozřejmě pokud se to hodně zhorší v ranější fázi těhotenství, nemůže to pro miminko znamenat nic dobrého.
Držím palce ať ti těhotenství vyjde a jsi v pořádku !
Já končím 31.tt a všechno je v pořádku, cítím se prima, snad to vydrží až do konce...Mám trochu strach co bude po porodu, minule se nemoc dost zhoršila.

Držím palce ať ti těhotenství vyjde a jsi v pořádku !
Já končím 31.tt a všechno je v pořádku, cítím se prima, snad to vydrží až do konce...Mám trochu strach co bude po porodu, minule se nemoc dost zhoršila.
Johano,děkuju moc za optimistickou odpověď.Za měsíc zhruba půjdu na kontrolu-testy plus sono,tak se rovnou zeptám,mám dobrou lékařku,tak věřím,že se o mě dobře postará a že jsem v dobrých rukou.
Vím,že momentální stav nic neznamená,ale myslím,že člověk když chce,tak může silou vůle hodně ovlivnit.
Já jsme z Plzně,takže porodnice v rně je trošku z ruky
ale když bude nějaká příjemná rodinná s domácím prostředí,tak by mi to možná stačilo ,ale o žádné v blízkosti nevím.
Vím,že momentální stav nic neznamená,ale myslím,že člověk když chce,tak může silou vůle hodně ovlivnit.
Já jsme z Plzně,takže porodnice v rně je trošku z ruky

Diano, nevím jak je na tom Plzeň a okolí, ale myslím že dnes už obecně ve všech porodnicích dbají na přání rodičky - hodně samozřejmě pomáhá mít porodní plán a partnera vedle sebe. Já jsem teda byla moc ráda že mi PA navrhovala jiné polohy když to v té, kterou jsem chtěla původně, nešlo (chtěla jsem porodit na všech čtyřech opřená o balon, pak jsem zkusila porodní stoličku, nakonec jsem skončila na porodnickém lůžku na boku, s kolenem u ucha
)
Neměla jsem nálev, který jsem chtěla - nestihl se, ale asi ani nebyl třeba, nenastřihovali mě, nenabízeli mi žádné oblbováky...Je to všechno o lidech, pokud dáš najevo že jsi informovaná, ale rozumná a netrváš na něčem jen proto, že tak sis to napsala do porodního plánu, budou s tebou /tedy většina ) taky tak rozumně jednat...Mmch, porodnice na Obilňáku patří pod Fakultní nemocnici v Bohunicích, je to největší porodnice v ČR, v roce 2008 měli přes 6000 porodů

Neměla jsem nálev, který jsem chtěla - nestihl se, ale asi ani nebyl třeba, nenastřihovali mě, nenabízeli mi žádné oblbováky...Je to všechno o lidech, pokud dáš najevo že jsi informovaná, ale rozumná a netrváš na něčem jen proto, že tak sis to napsala do porodního plánu, budou s tebou /tedy většina ) taky tak rozumně jednat...Mmch, porodnice na Obilňáku patří pod Fakultní nemocnici v Bohunicích, je to největší porodnice v ČR, v roce 2008 měli přes 6000 porodů

Johano,mě teď právě trochu postrašili v edné aší porodnici-šla jsem k porodu kamaráde a ty praktiky bych zařadila do středověku pomalu,takže to byl impuls k tomu,abych uvažovala o porodu doma.Ale když íkáš,že jsou i nemocnice co to berou jinak,tak si o tom něco zjistím 
A kde jsou ty Bohunice?-ty jsou také někde na Moravě?

A kde jsou ty Bohunice?-ty jsou také někde na Moravě?
Diano, jj, Bohunice jsou jedna městská část v Brně
. Ale určitě stojí za to jet se podívat po okolních porodnicích, každá určitě pořádá prohlídky porodních sálů, abys nebyla překvapená do čeho jdeš, i když většinou je to za poplatek. Je taky možnost zaplatit dule nebo porodní asistentce kterou si vybereš, aby s tebou byly u porodu - ty vědí co se bude dít a nezaskočí je to jako třeba někdy partnera (tady u nás je jedna moc milá paní co pořádá kurzy přípravy k porodu a nabízí i účast u porodu, myslím že to stojí kolem 5000, ale zase máš lepší pocit).
Musíš si to rozmyslet samozřejmě sama, jsou holky který na domácí porod nedají dopustit - ale jsou to zdravé holky které rodí alespoň druhé dítě. Já osobně prostě kladu bezpečí miminka na první místo, myslím že je lepší překousnout jednu nenaladěnou sestru v porodnici než riskovat zdraví svoje nebo malého.

Musíš si to rozmyslet samozřejmě sama, jsou holky který na domácí porod nedají dopustit - ale jsou to zdravé holky které rodí alespoň druhé dítě. Já osobně prostě kladu bezpečí miminka na první místo, myslím že je lepší překousnout jednu nenaladěnou sestru v porodnici než riskovat zdraví svoje nebo malého.
ahojky,
já jsem rodila v únoru 2007,na Obilním trhu,porod i když bl vyvolávanej,tak vcelku dobrej.Na pokoji se mnou byla jen porodní asistentka a přítel.Vždycky bych doporučovala aby u toho byl někdo z rodiny nebo třeba kamarádka,takhle si na vás nebude nikdo dovolovat.V sedm ráno jsem dostala tabletu na vyvolání a o půl jedné byla malá na světě.Oddělení šestinedělí pro mě byla hrůza,nebyla jsem tam spokojená a už bych tam znovu nešla.Bohunice jsou určiě lepší už z toho důvodu,že návštěvy můžou na pokoj a vy nemusíte s miminkem na chodbu jak na Obilnáku,tohle to mi vadilo nejvíc.Porod sem měla vyvolanej a předčasnej kvůli tlaku a pak hned být na chodbě,návštěvy na pokoj jsou tam zakázaný,ikdyž nechápu proč,když o dvě patra výš na rizikovým oddělení za náma mohli návštěvy na pokoj.Ale jak říkám porod dobrej i prostředí,ale pak ta péče nic moc.Na konci porodu jetě došla doktorka a jedna sestřička která zapisovala čas.Doktorka mě pak prohlídla,sešila atd.
já jsem rodila v únoru 2007,na Obilním trhu,porod i když bl vyvolávanej,tak vcelku dobrej.Na pokoji se mnou byla jen porodní asistentka a přítel.Vždycky bych doporučovala aby u toho byl někdo z rodiny nebo třeba kamarádka,takhle si na vás nebude nikdo dovolovat.V sedm ráno jsem dostala tabletu na vyvolání a o půl jedné byla malá na světě.Oddělení šestinedělí pro mě byla hrůza,nebyla jsem tam spokojená a už bych tam znovu nešla.Bohunice jsou určiě lepší už z toho důvodu,že návštěvy můžou na pokoj a vy nemusíte s miminkem na chodbu jak na Obilnáku,tohle to mi vadilo nejvíc.Porod sem měla vyvolanej a předčasnej kvůli tlaku a pak hned být na chodbě,návštěvy na pokoj jsou tam zakázaný,ikdyž nechápu proč,když o dvě patra výš na rizikovým oddělení za náma mohli návštěvy na pokoj.Ale jak říkám porod dobrej i prostředí,ale pak ta péče nic moc.Na konci porodu jetě došla doktorka a jedna sestřička která zapisovala čas.Doktorka mě pak prohlídla,sešila atd.