Crohn a gravidita
AHOJTE !
Dňa 21.9.2008 o 19,33 hod. sa mi narodil synček Andrej Nenah, v termíne a s úžasnými mierami 3190 g a 49 cm (za celé tehu som pribrala len 4 kg!). Chlapček zatiaľ vyzerá byť zdravý - všetky testy dopadli o.k., dokonca ani nie je potrebné ho substituovať kortikoidmi. A zatiaľ i kojíme, beriem 12 mg MEDROL a dúfam že to pôjde dole aby sme v kojo mohli pokračovať.
Dňa 21.9.2008 o 19,33 hod. sa mi narodil synček Andrej Nenah, v termíne a s úžasnými mierami 3190 g a 49 cm (za celé tehu som pribrala len 4 kg!). Chlapček zatiaľ vyzerá byť zdravý - všetky testy dopadli o.k., dokonca ani nie je potrebné ho substituovať kortikoidmi. A zatiaľ i kojíme, beriem 12 mg MEDROL a dúfam že to pôjde dole aby sme v kojo mohli pokračovať.
Karambolka čo sa pôrodu týka tak to bol docela dlhý humus - horšie ako pri prvom dieťati, detto popôrodné zavinovanie delohy blééé. Zato nástrih (i keď väčší) sa hojí lepšie. Inak malého si strašne užívam! Dcérka sa k nemu správa úplne ukážkovo a ja som z nich celkom namäkko. Celé to peklo čo som mala v tehu je dávno zabudnuté.....Už teraz zvažujem tretie -:))
Barbados, moc gratuluju k chlapečkovi
. Je dobře že kojíš. Ten porod Ti nezávidím, pak že druhý porod je vždycky jednodušší... S tím zavinváním dělohy jsem si taky tentokrát užila příšerný bolesti, až jsem si chodila pro kapky na bolest k sestřičkám. Ale prý když to bolí, je to dobré znamení a děloha se zavinuje rychle a dobře 
Nám je 6 týdnů, máme 4 kilča a 54cm, krásně rosteme, smějeme se a pláčeme jen když nás bolí bříško. V noci spíme tak 8 hodin v kuse. Tak doufám, že mu to vydrží

Nám je 6 týdnů, máme 4 kilča a 54cm, krásně rosteme, smějeme se a pláčeme jen když nás bolí bříško. V noci spíme tak 8 hodin v kuse. Tak doufám, že mu to vydrží

Ahoj holky,tak mě ženou do nemocnice:-(Jsem ve 27.tt, od 20.týdne mám hrozný průjmy krvavý,ted 3 tejdny beru Medrol 32mg denně a žadnej moc výsledek.Přes den to jde,ale v noci chodim každou hodinu na velkou.Už sem zoufalá!!! Nepřibírám,sem slabá,mimi hrozně kope:-)Chci se zeptat, jak vám pomohly kapačky a co vám v nemocnici dávaly...jestli to jsou jen léky,nebo i náká umělá výživa?Díky za odpověď
lenina: Ležela jsem v nemocnici v těhotenství na enterální výživě- po pravdě, pořád jsem měla hlad
a nakonec i s dalším pobytem v jiné nemocnici kvůli ledvinové kolice jsem zhubla 10kg
do konce těhu jsem to jen doháněla.
Na interně jsem měla enterálku a antibiotika.Hlavně se drž, miminko za to stojí!

Na interně jsem měla enterálku a antibiotika.Hlavně se drž, miminko za to stojí!
Dani: Dík za odpověď..tak už sem tu tejden,cpou do mě jen umělou výživu,Medrol,naky Fe,minerály a ted už nakou dietu bezezbytkovou.Bohužel se to nak vyrazně nelepší,ted mi dávaj 60mg Medrolu.Mám špatnej KO,už mi dali i transfuzi.Ale ten průjem s krví mám pořád (3krát denně),tudíž to bude pořád dokola a asi tu zustanu do smrti:-/
lenina: držím palce ať se brzo zlepšíš, hezky se živ aspoň tou bezezbytkovou !!! Já byla ve špitále v minulém těhu jen po operaci při které mi MC diagnostikovali, takže se nesměla střeva zatěžovat a byla jsem na infuzce, za 10 dní jsem měla 6kg dole, po porodu už 11kg, nabírala jsem to celý rok po porodu...
U nás dobrý, teď sem 21.tt a přestala jsem se cpát Lepicolem, měla jsem totiž lehkou zácpu - nikdy jsem si nemyslela že tohle přichází v úvahu
Ad píštěle - bohužel neporadím, tohle mě zatím minulo...
U nás dobrý, teď sem 21.tt a přestala jsem se cpát Lepicolem, měla jsem totiž lehkou zácpu - nikdy jsem si nemyslela že tohle přichází v úvahu

Ad píštěle - bohužel neporadím, tohle mě zatím minulo...
lenina - popravde ja som tiež ležala cca v tom istom týždni ako ty u apolinára na 60 mg solumedrolu denne a vobec mi to nepomohlo, na vlastnú žiadosť som to ukončila a odišla som, doma som sa ešte trápila niekoľko týždňov a v 9 mesiaci sa to upravilo samo.
Bohužial teraz sa mi UC znovu rozbieha a kojo je ohrozené, navrhnujú mi biologickú liečbu.
Bohužial teraz sa mi UC znovu rozbieha a kojo je ohrozené, navrhnujú mi biologickú liečbu.
Barbados:Já mam taky posit,ze uz to lepší nebude,doma mi bude líp, chci zkusit naky bylinky a dat se dohromady sama.Ted uz mam jen 2prujmy,krve sice dost,ale jinak se cejtim skvele.Jim uz normálně.Medrol mi snížili na 40mg pořád v kapačkách.Dneska sem byla na rektoskopii a i nález nevypadal prej nak hrozivě,žádný vředy,jen krvácející sliznice.Jen jde o tu krev,ze mi klesá hemoglobin,toho se bojej.Já doufám,že se to po porodu nak srovná,i když ty řikáš,že se ti to jeste víc rozjelo...
Ja som bola dnes na gastro a je to zlé.
Pôjdem na REMICADE ak mi dobre dopadnú testy, tak sa len modlím aby dopadli dobre a aby som to dovtedy prežila.
Lenina ale ja si za to môžem sama že sa to rozjelo, dve maličké deti, kojenie po hodine, predbené noci (chlapček má v noci deň) ktoré som nikdy nedospala a ešte som tri týždne po pôrode musela dokončiť nejakú šialenú prácu, bohužial musela. Jasne že sami to rozjelo. AK budeš v klídku tak nemusíš dopadnúť tak ako ja.
Pôjdem na REMICADE ak mi dobre dopadnú testy, tak sa len modlím aby dopadli dobre a aby som to dovtedy prežila.
Lenina ale ja si za to môžem sama že sa to rozjelo, dve maličké deti, kojenie po hodine, predbené noci (chlapček má v noci deň) ktoré som nikdy nedospala a ešte som tri týždne po pôrode musela dokončiť nejakú šialenú prácu, bohužial musela. Jasne že sami to rozjelo. AK budeš v klídku tak nemusíš dopadnúť tak ako ja.
Crohna mi zjistili v červenci po mnoha a mnoha vyšetřeních. Začal se ale projevovat tak rok předtím, když jsem se vylečila gynekologický zánět (cysta), ale nakonec až teď gynekologický zánět to nebyl, zbytečná léčba v nemocnici
(( Právě příští pondělí jdu na operaci CN píštěle. Je mi 28 let a mám doma již jedno dítě a moc bych si přála pro mou dcerušku pořídít sourozence, měli jsme v plánu si počít dítě loni, jenže zánět nám pokazil a poté ted Crohn a mě čeká operace. Mě by zajímalo, jak dlouho musí mít "pauzu" po operaci než si začít počít?? Nevíte? Ještě jsem nedostala léky před operaci, vždyť jsem na začátku po zjištění CN a to už hned rovnou na operaci. Zeptala jsem se doktora, jestli mohu někdy otěhotnět, řekl mi, že možná nikdy a nedoporučuje
( Ráda bych věděla od vás, jestli už máte někdo zkušenost. Ale budu se ptát znova až po operaci jak se bude dál s CN a těhotenství. Podařilo vám hned otěhotnět když je v klidovém stadiu? Pročetla jsem se o Crohnovu nemoc a bohužel může to být dedičné, právě mám to dedičné po bráchovi, ten už má 10 let. Děkuju za odpověd.
[/quote]

[/quote]