Crohn a gravidita

Důležité zkušenosti a rady pro nastávající rodiče. Nebojte se zeptat.
Libuška
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Libuška » 18 srp 2007, 19:30

Ahoj Kaminko. Moc Vám gratuluju k Vašemu rošáčkovi. Hlavně zdravíčko pro malého i pro Tebe. :)
Majkala
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Majkala » 15 zář 2007, 21:52

Milé budúce mamičky, dajte pozor pri užívaní kortikoidov v tehotenstve, žiadajte kvalitnejšie vyšetrenie budúceho dieatka ultrazvukom! Kamošku gynekológ zanedbal a osemmesačné dievčatko sa narodilo s nevyvinutou bránicou.

Majka
tezi

Příspěvekod tezi » 16 zář 2007, 19:14

Chtěla jsem se zeptat, jestli některá z Vás máte problémy se srážlivostí krve. Mám Crohna a našli mi vyšší srážlivost krve. Teï jsem na začátku 10tt a ještě k lékúm Crohna si musím píchat injekce proti srážlivosti krve.
míša77

Příspěvekod míša77 » 20 zář 2007, 13:05

Ahojky , tak jsem v 5 týdnu, Crohna mám asi tak 5-6 let, zatím beru jen pentazu2,2, takže si myslím že je to docela v klidu, jen nemám zkušenosti s touhle nemocí v těhotenství, tak snad to bude dobrý, :)
karambolka

Příspěvekod karambolka » 25 zář 2007, 18:27

Ahojky, tak se hlásím po strašně dlouhé době :)
Jak se všechny máte? Co nového??? Míšovi už je 2,5 roku a CRP mám už víc jak rok nula, krevní testy v pohodě, na ultrazvuku není po Crohnovi ani památky a proto se chceme pokoušet o druhé mimi, dokud je Crohn v remisi ;) Vím, co mě múže čekat, ale stejně do toho pújdu :) Kterápak tu máte už dvě děti s Crohnem???
tezi

Příspěvekod tezi » 26 zář 2007, 12:09

Ahoj Karambolko, teï jsem v 11tt a čekám druhé dítě. Holčička už má 3 roky, ale v prvním těhotenství se nevědělo, že mám Crohna. Toho mi našli až když bylo malé 1,5 roku, ale určitě jsme ho měla i dřív jen s menšími problémy. Snažili jsme se téměř 2 roky o druhé mimčo a dvakrát jsem o něj přišla. Jednou kvúli Crohnovi, protože se mi rozjel po angíně a po druhé to měla na svědomí vyšší srážlivost, kterou mi našli až toto léto. Jsem v remisi bez jakýchkoliv problémú od loňského května.
karambolka

Příspěvekod karambolka » 26 zář 2007, 13:42

Tezi: moc gratuluju, že se podruhé povedlo :) Bereš teï nějaké léky?
tezi

Příspěvekod tezi » 26 zář 2007, 19:58

Ahoj Karambolko, beru imuran 1x 50mg a 3x2 pentasy. Kortikoidy neberu vúbec, ty jsem brala jen do loňského června tzn. asi 4 měsíce. Musím věřit, že nám to tentokrát vyjde. Za týden mě čeká UTZ ve 12tt, tak snad to všechno dobře dopadne. Tobě přeju, aby se brzo podařilo a bylo všechno v pořádku.
míša77

Příspěvekod míša77 » 02 říj 2007, 08:20

Nemohli by ste mě poradit, co mám dělat když mě hrozně berou klouby a nemúžu brát žádný léky proti bolesti, trochu mě zlobí i crohn, čekám na výsledky, jsem v 7 týdnu a hrozně s bojím, že to nebude dobré, poradt te mi prosím , co na ty klouby, díky
lucinka

Příspěvekod lucinka » 15 říj 2007, 10:23

Ahoj Maciku, o tom ze kyselina listova je na crohna nebezpecna jsem nikde necetla. Naopak ja ji na crohna beru a to jiz 6 let a vypada to ze je vse v poradku.
Jinak jsem se chtela pripojit take k vam tehulkam. Jsem jiz v 9. tydnu tehotenstvi a to diku umelemu oplodneni do ktereho jsem sla po mimodeloznim tehotenstvi. Zatim je vsechno v poradku tak doufam, ze tomu tak bude cele tehotenstvi.
Jinak jsem vynechala asacol i imuran. No beru uz jen vytaminy. Kazdopadne vim ze problemy jsou trochu jen s imuranem.
tezi

Příspěvekod tezi » 25 říj 2007, 19:42

Míšo na klouby nevím, protože s tím nemám zkušenost. Všem Vám přeji pohodové těhotenství a a brzo chováte v náručí svoje drobečky :) .
Já už mám za sebou to nejhorší období a teï jsem v 15tt. Strašně rychle to uteklo.
Imuran múže zpúsobit předčasný porod a miminko múže být trošku menší (hypotrofní) a má jedinou nevýhodu, že se s ním nemúže kojit. Zítra jdu na kontrolu na gastro, tak se chci domluvit s doktorem na vysazení imuranu. Tak snad mi to projde ;)
Helena.S

Příspěvekod Helena.S » 28 říj 2007, 19:16

Ahoj všem, chtěla bych se zeptat zda máněkdo z vás zkušenosti s malou dávkou Budenofalku v těhotenství. Pokoušíme se s manželem o mimčo a beru ted 2x2 Pentasa a 1x denně 3mg Budenofalku. Crohna mám díkybohu v klidu cca 5 let.
Janula

Příspěvekod Janula » 02 lis 2007, 16:32

Ahoj těhulky, maminky i čekatelky. V brzké době mě čeká IVF a prosím o info hlavně Lucinku, jak zvládala léky a to všechno při stimulaci i samotný transfer. Crohn mě teï celkem zlobí, ale shodli jsme se se střívkařem, že čím dřív se mi povede otěhotnět, tím dřív se spraví i nemoc. Dík za rady.

Janula
saša

Příspěvekod saša » 08 lis 2007, 08:56

Ahojky všichni.Reaguji na dotaz,zda má někdo s Crohnem více dětí.Já jsem se svou definitivní diagnozu dozvěděla před rokem ale trápil mě rošák už pěkně dlouho..Nicméně jsem přirozeně porodila dvě zdravé holčičky navzdory Crohnovi.Teï beru Pentasu 3x1 a Imuran 125 mg.Během následujících tří let bych ještě chtěla zkisit toho chlapečka:-))S doktorkou to asi sekne až jí to řeknu,libovala si,jak jsem teï krásně stabilizovaná.Takže,jestli je to jen trochu možné,s chutí do miminek :-)
míša77

Příspěvekod míša77 » 08 lis 2007, 09:28

pozor na pozitivní fenyanilín v moči je to dúsledek pentazy a crohna, pěkně mě to vyděsilo, protože múj doktor se stím za svijí praxi ještě nesetkal, tak mě poslal na rizikovku, což tam stejně patřím, čekala jsem 14 dní na výsledky a byli v pořádku, jen jsem vás na to chtěla upozornot at se žádná budoucí mamina neleká, jen jsme zase jedna velká vzláštnost pro doktory, jinak klouby odezněly a si to začínám konečně užívat, tak at se nám všem jen daří a taky miminkúm