Crohn a gravidita
Ahojky, tak se hlásím po strašně dlouhé době 
Jak se všechny máte? Co nového??? Míšovi už je 2,5 roku a CRP mám už víc jak rok nula, krevní testy v pohodě, na ultrazvuku není po Crohnovi ani památky a proto se chceme pokoušet o druhé mimi, dokud je Crohn v remisi
Vím, co mě múže čekat, ale stejně do toho pújdu
Kterápak tu máte už dvě děti s Crohnem???

Jak se všechny máte? Co nového??? Míšovi už je 2,5 roku a CRP mám už víc jak rok nula, krevní testy v pohodě, na ultrazvuku není po Crohnovi ani památky a proto se chceme pokoušet o druhé mimi, dokud je Crohn v remisi

Ahoj Karambolko, teï jsem v 11tt a čekám druhé dítě. Holčička už má 3 roky, ale v prvním těhotenství se nevědělo, že mám Crohna. Toho mi našli až když bylo malé 1,5 roku, ale určitě jsme ho měla i dřív jen s menšími problémy. Snažili jsme se téměř 2 roky o druhé mimčo a dvakrát jsem o něj přišla. Jednou kvúli Crohnovi, protože se mi rozjel po angíně a po druhé to měla na svědomí vyšší srážlivost, kterou mi našli až toto léto. Jsem v remisi bez jakýchkoliv problémú od loňského května.
Ahoj Maciku, o tom ze kyselina listova je na crohna nebezpecna jsem nikde necetla. Naopak ja ji na crohna beru a to jiz 6 let a vypada to ze je vse v poradku.
Jinak jsem se chtela pripojit take k vam tehulkam. Jsem jiz v 9. tydnu tehotenstvi a to diku umelemu oplodneni do ktereho jsem sla po mimodeloznim tehotenstvi. Zatim je vsechno v poradku tak doufam, ze tomu tak bude cele tehotenstvi.
Jinak jsem vynechala asacol i imuran. No beru uz jen vytaminy. Kazdopadne vim ze problemy jsou trochu jen s imuranem.
Jinak jsem se chtela pripojit take k vam tehulkam. Jsem jiz v 9. tydnu tehotenstvi a to diku umelemu oplodneni do ktereho jsem sla po mimodeloznim tehotenstvi. Zatim je vsechno v poradku tak doufam, ze tomu tak bude cele tehotenstvi.
Jinak jsem vynechala asacol i imuran. No beru uz jen vytaminy. Kazdopadne vim ze problemy jsou trochu jen s imuranem.
Míšo na klouby nevím, protože s tím nemám zkušenost. Všem Vám přeji pohodové těhotenství a a brzo chováte v náručí svoje drobečky
.
Já už mám za sebou to nejhorší období a teï jsem v 15tt. Strašně rychle to uteklo.
Imuran múže zpúsobit předčasný porod a miminko múže být trošku menší (hypotrofní) a má jedinou nevýhodu, že se s ním nemúže kojit. Zítra jdu na kontrolu na gastro, tak se chci domluvit s doktorem na vysazení imuranu. Tak snad mi to projde

Já už mám za sebou to nejhorší období a teï jsem v 15tt. Strašně rychle to uteklo.
Imuran múže zpúsobit předčasný porod a miminko múže být trošku menší (hypotrofní) a má jedinou nevýhodu, že se s ním nemúže kojit. Zítra jdu na kontrolu na gastro, tak se chci domluvit s doktorem na vysazení imuranu. Tak snad mi to projde

Ahoj těhulky, maminky i čekatelky. V brzké době mě čeká IVF a prosím o info hlavně Lucinku, jak zvládala léky a to všechno při stimulaci i samotný transfer. Crohn mě teï celkem zlobí, ale shodli jsme se se střívkařem, že čím dřív se mi povede otěhotnět, tím dřív se spraví i nemoc. Dík za rady.
Janula
Janula
Ahojky všichni.Reaguji na dotaz,zda má někdo s Crohnem více dětí.Já jsem se svou definitivní diagnozu dozvěděla před rokem ale trápil mě rošák už pěkně dlouho..Nicméně jsem přirozeně porodila dvě zdravé holčičky navzdory Crohnovi.Teï beru Pentasu 3x1 a Imuran 125 mg.Během následujících tří let bych ještě chtěla zkisit toho chlapečka:-))S doktorkou to asi sekne až jí to řeknu,libovala si,jak jsem teï krásně stabilizovaná.Takže,jestli je to jen trochu možné,s chutí do miminek 

pozor na pozitivní fenyanilín v moči je to dúsledek pentazy a crohna, pěkně mě to vyděsilo, protože múj doktor se stím za svijí praxi ještě nesetkal, tak mě poslal na rizikovku, což tam stejně patřím, čekala jsem 14 dní na výsledky a byli v pořádku, jen jsem vás na to chtěla upozornot at se žádná budoucí mamina neleká, jen jsme zase jedna velká vzláštnost pro doktory, jinak klouby odezněly a si to začínám konečně užívat, tak at se nám všem jen daří a taky miminkúm