Crohn a gravidita
Ahoj holky, chci se zeptat vás co máte po operaci, berete HA? A dá se na ní spolehnout, když člověk nemá střevo a má rychlejší trávení atd. Já na to z cela automaticky spoléhala a teď se mi nějak nechce objevit menzes. Né že bych dítě nechtěla, ale ještě je asi dost brzy )od poslední operace jsem teprve 3 měsíce a to by mě doktoři asi moc nepochválili). Ještě chvilku počkám a pak budu muset k doktorům. Vůbec to nechápu beru HA poctivě a teď tohle..
Ahoj Andrejko, já tě nechci děsit. Ale to ti mohl říct i gynekolog, že při průjmech nejsou pilulky 100% jako antikoncepce. Jde to z tebe rychleji ven. Moje sestřenice s MC a UC před 2 měsíci otěhotněla přes antikoncepci. Takže hodně síly a zdaru VěrkaAhoj holky, chci se zeptat vás co máte po operaci, berete HA? A dá se na ní spolehnout, když člověk nemá střevo a má rychlejší trávení atd. Já na to z cela automaticky spoléhala a teď se mi nějak nechce objevit menzes. Né že bych dítě nechtěla, ale ještě je asi dost brzy )od poslední operace jsem teprve 3 měsíce a to by mě doktoři asi moc nepochválili). Ještě chvilku počkám a pak budu muset k doktorům. Vůbec to nechápu beru HA poctivě a teď tohle..
.Dnes jsem byla u sveho gynekologa,
nebot i pres brani HA jsem nedostala menstrulaci. Tehotenstvi zatim
nebylo prokazano, ale byla mi okamzite vysazena antikoncepce..na porad a
taky mi bylo receno ze pripadne tehotenstvi bych musela okamzite
ukoncit. Ale i kdybych nahodou tehotna ted nebyla tak ze uz nikdy
otehotnet nesmim. Tato zprava me dost ranila a nemuzu a nechci se sni
smirit.
Mate taky po operaci zakazanou HA?
Jak to delali ty maminky co i po operaci mely dite??
Fakt nevim co mam delat. Ted budu cekat jestli se tehotenstvi prokaže nebo ne ale pokud jo, tak nevím ..nechci jit na potrat..
nebot i pres brani HA jsem nedostala menstrulaci. Tehotenstvi zatim
nebylo prokazano, ale byla mi okamzite vysazena antikoncepce..na porad a
taky mi bylo receno ze pripadne tehotenstvi bych musela okamzite
ukoncit. Ale i kdybych nahodou tehotna ted nebyla tak ze uz nikdy
otehotnet nesmim. Tato zprava me dost ranila a nemuzu a nechci se sni
smirit.
Mate taky po operaci zakazanou HA?
Jak to delali ty maminky co i po operaci mely dite??
Fakt nevim co mam delat. Ted budu cekat jestli se tehotenstvi prokaže nebo ne ale pokud jo, tak nevím ..nechci jit na potrat..
Andreo,
přístup tvého lékaře je dost neprofesionální. Tuším, že jsem po stejné operaci (subtotální kolektomie) a jak gynekolog, tak chirurg a internista mi řekli, že dítě, dokonce i děti mít můžu. Jen budou muset na svět císařským řezem.
V současné době mám ulehčovací dočasnou stomii. Dostala jsem spoustu brožurek a v těch je také psané, že žena i s vývodem může normálně otěhotnět a dokonce spontánně porodit. Jestli dítě chce, nemá se tomu bránit.
Myslím, že tvůj dr. pouze nemá dostatek informací a zkušeností. Ale to, že bys nesměla mít dítě, je blbost - tedy za předpokladu, že nemáš jiné zdr. problémy.
K.
přístup tvého lékaře je dost neprofesionální. Tuším, že jsem po stejné operaci (subtotální kolektomie) a jak gynekolog, tak chirurg a internista mi řekli, že dítě, dokonce i děti mít můžu. Jen budou muset na svět císařským řezem.
V současné době mám ulehčovací dočasnou stomii. Dostala jsem spoustu brožurek a v těch je také psané, že žena i s vývodem může normálně otěhotnět a dokonce spontánně porodit. Jestli dítě chce, nemá se tomu bránit.
Myslím, že tvůj dr. pouze nemá dostatek informací a zkušeností. Ale to, že bys nesměla mít dítě, je blbost - tedy za předpokladu, že nemáš jiné zdr. problémy.
K.
Antikoncepci žádnou neberu. Je to asi tím, že jsem ji nikdy nebrala. Teda brala jsem ji za celý život asi 2 měsíce, ale měla jsem zvýšené jaterní testy, takže jsem ji přestala na doporučení gynekologa užívat. Teď už jsou pilulky kvalitnější, ale nějak mi nechybí a k srdci mi nepřirostly. Od svých 19 let tedy používáme jen kondomy a během 9ti let nestalo, že by nám selhaly. Jsem spokojená a neměnila bych. Navíc jak se znám, pilulky bych určitě zapomínala brát
))
Držím ti pěsti, ať je u tebe vše tak jak chceš, aby bylo.
Katka

Držím ti pěsti, ať je u tebe vše tak jak chceš, aby bylo.
Katka
Moc Vám holky děkuji za vaše pozitivní názory. Mě na gastru a na chirurgii taky ujistili, že mít dítě klidně můžu, jen gynekolog je silně proti. Proto jdu zítra na konzultaci na gyn. do nemocnice (kde jsem i rodila první dítko..takže mě trochu znají, i když to byla ještě s nemocným střevem) a uvidím co mi řeknou. A taky snad konečně zjistím jaká je pravda, když můj menzes má už 10 dní zpoždění (ale kupované testy jsou zatím negativní). Tak mi držte palečky. Dík
Ahojky holky,tak se dlouhé době hlásím a slavnostně oznamuju,že se nám 8.11. narodila krásná a hlavně zdravá holčička Danielka.Musela jsem plánovaně rodit císařem a bohužel to nedopadlo,jak mělo.Už 11.11. jsem hlásila,že mám u jizvy otok a bolí to,ale bylo mi od pana primáře doporučeno,ať si toho nevšímám.Sestřičkám se to nezdálo a běhaly kolem mě,nechaly mi vzít krev na CRP,měla jsem přes 300,přesto mě propustili se zarudlou,oteklou jizvou domů.Za 2dny jsem byla s horečkami a zhnisaným břichem zpátky, další den jsem je přesvědčila,ať si mě tam nechají...Abych tozkrátila,po několika dnech jsem v hrozném stavu skončila na metabolické JIPce v Hradci Králové,pak mě po 3dnech předali na normální pokoj.Konečně jsem doma,každý den za mnou jezdí zdravotní sestra z domácí péče na převazy.Doufám,že už se z toho dostanu a budu si moc konečně užívat v klidu děti i manžela...
Teda Dani, ty si to opravdu "užíváš" až do konce se vším všudy. K přístupu lékařů opravdu nemám co říct. Je to hrůza. Přesto věřím, že se přes všechny starosti brzo přenesete, Danielka a její úsměvy ti to všechno ulehčí.
Přeju Vám oběma strašně moc zdravíčka a životního elánu. Jsem moc ráda, že jsi se ozvala.
Pá Katka
Přeju Vám oběma strašně moc zdravíčka a životního elánu. Jsem moc ráda, že jsi se ozvala.
Pá Katka
Ahoj, myslím, že náplasti Evra jsou nejlepší řešení. Sama je mám už asi 2 roky a jsou naprosto spolehlivé, ať už máš průjmy, nebo jsi v pohodě. A stačí na ně myslet jeden den v týdnu:-). Můj doktor mi doporučil nosit 3 x 3 za sebou a pak až dělat pauzu na menstruaci, prý to tělu nevadí a neunavuje ho ztráta krve a taky třeba železa (mám ho nízké, po menstruaci obzvlášť). Uvidíš, vyzkoušíš... Měj se. KatkaTak těhotná nejsem,jen se mi zbláznily hormony. Mám nového doktora a ten má poněkud jiné názory než ten předešlý. Dokonce mi napsal i antikoncepci..náplasti Evra..tak uvidím
Ahoj holky, já s náplastmi moc dobrou zkušenost nemám. Ne teda co se spolehlivosti týče, ale asi mám nějakou divnou pokožku, protože ať jsem je nalepila kam chtěla, tak se rožkama docela dost odlepovaly (měla jsem hrůzu, jestli stačí ta plocha k zachování účinku) a hlavně jsem měla po tom týdnu tak zarudlou a podrážděnou pokožku, že se mi to místo hojilo několik dní. Takže jsem se radši co nejrychleji to šlo vrátila k pilulkám. Přeju vám, ať jste s nima spokojené, když už je to taková drahá sranda