Crohn a gravidita

Důležité zkušenosti a rady pro nastávající rodiče. Nebojte se zeptat.
Kaminka
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Kaminka » 01 říj 2006, 20:24

Ahoj Claudie,
taky jsem byla na konferenci, bylo to dost poučný a hlavně, zodpověděli mi otázky právě o těhotenství...Jen mám strach z toho, že lékaři říkali: Mimiku neublíží léky, ale podvíživa a nemoc...tak se chci jen zeptat, jestli je moje váha 48 - 50 kg dostatečná, více mi přibrat při crohnovi prostě nejde, ale i za to jsem ráda, byly doby, kdy jsem měla 38 kg... :(
Díky moc za odpovědi, ale jak jsem si četla od začátku nějaký příspěvky, tak mají holky většinou taky takovou váhu...

Rybko, to ti neporadím, nezlob se, když jsem byla na enteroklýze (asi před rokem), tak jsme ještě s manželem neplánovali miminko...
:(
Rybka
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Rybka » 08 říj 2006, 19:37

Ahoj, chci jen upřesnit info pro stejně ,,postižené". Po enteroklýze dle lékaře, který mi ji prováděl, je třeba dodržet 3 týdenní dobu chráněného styku (pohlavního :o)). Nejde o tak velké záření, takže tři týdny stačí. Pokud by bylo prováděno CT, tak je ta doba delší. Takže tak...
Macík

Příspěvekod Macík » 16 říj 2006, 13:20

Ahoj holky, už jsem mezi vámi byla asi před rokem a půl, kdy jsme se začli pokoušet o mimčo. Tak stav je stále nezměněn-pořád nic. Nevím, co mám dělat. Vím, že bych se tím neměla stresovat, ale už mi to moc nejde. Zdravotně jsem v pořádku-beru jenom 100 mg Imuranu a nemám nejmenší potíže. Už beru i nějaký hormony na podpoření ovulace, ale to má cenu jenom 3 měsíce a pak už umělý oplodnění. Měla jste některá z vás problém otěhotnět?
andrea

Příspěvekod andrea » 17 říj 2006, 06:22

Ahojky, já teda nevím co je na tom pravdy, ale mě před otěhotněním doktoři (gynekolog a gastroenterolog) řekli, že musím alespoň na chvíli vysadit Imuran, neboť ten může blokovat schopnost otěhotnění. a je pravda, že jsem otěhotněla ihned po jeho vysazení (tělo dostane šok a okamžitě přijme vše cizí, takže i spermii). Imuran jsem pak brala až od 18 týdne těhotenství
Kaminka

Příspěvekod Kaminka » 24 říj 2006, 12:43

Ahoj holky, psala jsem tu nedávno...taky se s manželem pokoušíme o miminko, od srpna letošního roku, no a teď se nám to podařilo. Je pravda, že Imuran blokuje schopnost otěhotnět, i mě to říkali lékaři, ale nám se to povedlo i přes něj a to beru 50-tku dvakrát denně. Dnes jsem ukončený 4. týden a zítra nás čeká první kontrola, tak nám držte palečky a pěstičky, ať všechno dobře dopadne. Oba se na miminko moc těšíme :)
Pavlína

Příspěvekod Pavlína » 25 říj 2006, 15:58

Kaminko,tfuj,tfuj,tfuj.Všichni moc držíme pěstičky:-)
Kaminka

Příspěvekod Kaminka » 26 říj 2006, 11:55

Pavli a všichni,děkuji za držení pěstiček! Kontrola dopadla tak, že 6.11. jdu na UZ, protože nebylo nic vidět, byla jsem 4tt, tak snad už toho 6. něco vidět bude.
Moc se toho bojím, těhotenství a tak, ale tak nějak stále doufám, že všechno bude v pořádku a narodí se mi zdravé miminko! Jsem ráda, že tahle diskuze je, protože mi dáváte, holky, velikou sílu a to je asi hodně důležitý!Tak zatím ahojky, všem vám přeju hodně zdravíčka a psychické pohody a tomu kdo se snaží, brzké // na těhu testíkách! Zatím ahoj a zase se ozvu :)
Macík

Příspěvekod Macík » 27 říj 2006, 13:10

Tak to ti Kaminko moc gratulujuuuu! Tak jsem holky vysadila ten Imuran a beru Clostilbegyt. Ve středu jdu na ultrazvuk, jestli všechno probíhá v pořádku. Nemáte některá z vás zkušenost, jak to na tom Clostilbegytu probíhá, co mě čeká?
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 27 říj 2006, 20:52

Holky,držím Vám moc palečky. Být těhotná a donosit zdravé miminko je takový malý zázrak.Naše 7týdenní Barunka je úplně kouzelná...Buďte opatrné,na všechno a hlavně na sebe a mimi.

Mirka
michala

Příspěvekod michala » 29 říj 2006, 21:29

Teprve ,mě to čeká,ale mám báječného doktora,který slíbil,že se na to jukne,ale neměl by to být žádný problém.Vysvětlil mě,že je dobré vše naplánovat,být v remisi a hlavně být v klidu.Ono se to povede.Všem přeju pěkné těhotenství a zdravé děti a nám co nejdelší remisi
Katka

Příspěvekod Katka » 31 říj 2006, 18:10

Ahoj holky,
jsem zpět z nemocnice. Operaci mám za sebou. Jsem chudší o jedno tl. střevo. Zvládli mi rovnou udělat rezervoár. A jestli bude vše OK, v lednu by mi mohli zrušit vývod. I s ním se dá v pohodě žít. Já odlepuju, manžel chystá a nalepuje.

O téhle operaci bylo v pondělních Střepinách. Jestli chcete, koukněte, je to v archivu na netu.

http://www.nova.cz/tvarchiv/?32701d=29. ... p=STREPINY

Odkaz Ulcerozní kolitida.

Mějte se krásně.

Katka
andrea

Příspěvekod andrea » 01 lis 2006, 13:34

Tak tě Katko vítám mezi nás, bez střeva. Určitě se ti hodně ulevilo, i když operace sama o sobě není nic moc, tak v našem případě fakt řeší veliký problém. Jak se teďka cítíš? Je fajn, že s vývodem nemáš žádné problémy a že se zapojuje i manžel. U nás měl manžel z toho hrůzu, né z pytlíku a toho v něm, ale nesnese pohled na otevřenou ránu a to vývod byl, takže jsem musela vše obhospodařovat sama. Ale horší bylo to, že jsem ho měla pořád zanícený a tak mi sáčky nedržely a to byla hrůza. Moc ti přeju, aby si to všechno v pohodě zvládla a aby ses ho mohla brzo zbavit.
Katka

Příspěvekod Katka » 01 lis 2006, 15:57

Andreo, je mi líp. Sice se cítím často nafouknutá a mám pořád jakoby nucení na velkou (občas jde ten sliz ven), ale jinak dobré. Nemůžu chtít zázraky hned. Hlavně že spím téměř celou noc a nejsem na wc v bolestech. Tom se zase naopak na takové věci rád dívá. Moc se mu líbí, jak se to stahuje a odchází třeba v bublinkách vzduch. Jinak taky masíruje ty dírky, aby se nezmenšovaly. Naopak mě je z toho na omdlení :-))) Takže jako vy to máme také rozdělené. TEď už jenom rekonvalescence, lázně a pak časem snad to těhotenství a poklad.
K.
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 02 lis 2006, 13:24

Držím Ti palce,Kačko,ať si v pohodě. Náš poklad je zlatíčko...M.

Mirka
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 13 lis 2006, 10:17

Haloooo Dani, tak co mimčo,už je na světě? Ozvi se co a jak a jestli jsi v pořádku. Naše malá roste jako z vody,už je to takový malý živel :-).

Mirka