zajímalo by mě jaký máte kdo zkušenosti po operaci, ale spíše ty dlouhodobější cca 3-4 a více let po operaci typu ileocekální anastomoza nebo tak, prostě po resekci nebo podobný operaci v oblasti přechodu tenkýho a tlustýho střeva
mě je teď 34 a přes 3 roky neúspěšně bojuju s akutní fází, ale jen asi půl roku na prášcích
před tím, když jsem byl v klidu, tak jsem se "léčil" výhradně přírodní cestou + docházením k léčitelce (což bylo celkem 7 let klid, bez léků pouze na homeopatii, resp. přírodě)
před tím 4 roky na sulfasalazinu (než jsem s tím skončil a přešel na tu přírodu) po akutní operaci pro neprůchodnost terminálního ilea a absces, bez resekce
poprvé crohn diagnostikován v 19 ti letech a byl celkem jakž takž ty dva roky v klidu až do tý akutní operace (tuším taky na sulfasalazinu)
teď po nestandardních reakcích na jakoukoli lékovou léčbu (projev spíš jen negativních vedlejších efektů bez objektivního i subjektivního zlepšení) mě můj doktor poslal do Prahy za doc. Lukášem a ten zkonstaoval, že tady pomůže jedině resekce (mám vícečetné stenozy v oblasti terminálního ilea i coeka a před tím zas velkou dilataci a běžný průvodní jevy s tím související jako jsou bolesti, vzdouvání břicha, malabsorbce, anemie z nedostatku železa, nedostatek bílkovin, únava atd. atp., prostě taková chodící mrtvola

uf, ...takže protože kromě rychlýho rozhodnutí pana doktora jsem se moc nedozvěděl o tom co potom, tak dávám dotaz tady do placu, pokud někdo máte nějaký (počítám veskrze kladný

díky
Aleš