Crohn a gravidita

Důležité zkušenosti a rady pro nastávající rodiče. Nebojte se zeptat.
Mirunka
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Mirunka » 25 črc 2006, 15:17

Ahoj Kačko, to jsem ráda, že už jsi celkem v pořádku. Vím, jak to s člověkěm zamává...
Nám už se to pomalu blíží. Včera jsem měla poslední ultrazvuk ve 32tt,maličká je v pořádku, už máme 2330g a daří se nám dobře. Ta váha mě dost překvapila, na mých přbraných 5kg je to až dost.Sned mi v tom bříšku už moc neporoste, jinak ten porod ,,nevydržím"... :-)
Máš pravdu, tyhle vedra jsou na padnutí, ani raději moc nevycházím, to se nedá....
Jinak UC zvládám bez problémů, doktor měl ze mne radost, další kontrolu mám až po šestinedělí.

Držím Ti moc palečky, ať jsi v pořádku a musím se přiznat, že Tě hrozně obdivuju, jak vše zvládáš a máš sílu bojovat. Jen vydrž!!!!

Mirka
Dani
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Dani » 30 črc 2006, 07:44

Ahojky,tak se po dlouhé době hlásím.Nejdříve jsem se sem na stránky dlouho nemohla dostat a pak jsem skončila na 3 týdny v nemocnici.Měla jsem rozblázněnou kolitidu,to ale ostatně téměř celé těhotenství,k tomu horečky,bolesti a otoky nohou,boláky...Nejhorší bylo,že paní doktorka na gastru je tam jen ve středu a to byl státní svátek,obvodní mi řekla,že mi s tím nepomůže,byla jsem u ní hlavně kvůli těm nohám,nemohla jsem bolestí skoro chodit,ať si dojdu na chirurgii,tam byly hrozně neochotní,že si mám jít na gyndu.Můj gynekolog měl ale dovolenou,tak jsem se nakonec dostala k jinému a ten mě hned hnal do nemocnice.Nejdřív jsem ležela 2dny na gyndě v Trutnově,pak na interně a další den mě převezli do Hradce Králové na internu na gastro.Tam mě čekala kolonoskopie a enterální výživa.Z nejhoršího jsem se dostala,v pátek mě pustili předčasně domů,ale jen kvůli tomu,že u holky,co ležela na stejném pokoji,měly podezření na zlatého stafylokoka.Já byla nadšená,že jedu konečně domů,pobyt v nemocnici mi po psychické stránce moc nepřidá.Ale nenapadlo mě nic lepšího,než se cestou domů stavit na nákupu v Lidlu,kde jsem díky jejich klimatizaci perfektně ofoukla,navíc mě na normální stravu převáděli jen 1 den,takže jsem začala doma zvracet,hrozně mě chytily záda a bolesti břicha a odpoledne jsem skončila na pohotovosti...Tak takhle jsem si to nepředstavovala...Jinak si dávám pozor,nic nedělám a jen se bojím,abych nemusela zpátky.Klid už bych si opravdu zasloužila...Budu muset jezdit do Hradce na rizikové těhotenství a v 28.týdnu jít na speciální ultrazvuk,aby se zjistilo,zda miminko nemá poškozený mozek.

Přeji Vám krásné léto a hlavně žádné zdravotní problémy. Dana
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 31 črc 2006, 08:49

No panečku, když čtu všechny ty vaše problémy, tak vlastně můžu děkovat bohu, že mám klidný průběh nemoci a pohodové těhu.....
Držím ti palečky dani, určitě bude vše v pořádku. Jen se hlídej, polehávej a práci nech na ostatní.
Já už končím 33tt, bříško mám jak melounek a ty vedra mě ničej. Snad to vydržím do konce, ale v duchu si říkám, léž by to přišlo dřív.... :-)
Mějte se fajn a dávejte o sobě vědět.

Mirka
Katka

Příspěvekod Katka » 07 srp 2006, 18:10

DANI, proboha co to tu čtu. Ty si to taky musíš "vychutnat" do konce. To je děsný. Odpočívej, nic nedělej, zdraví tvé a miminka je teď na prvním místě. Určitě to zvládnete.

Já se zase začala horšit. Můj dr. si se mnou neví rady. Nezabírají léky, nezabírají kortikoidy, nezabrala ani ATB, takže 15.8. jdu na koloskopii a při mé smůle za poslední rok čekám, že tam najdou minimálně zhoubný nádor.

Jsem už z toho fakt vyčerpaná. Chodím tak 15x denně, přes noc běhám, nevyspím se, tak chrupkám během celého dne. Mám pocit, že mi snad nikdy v životě nebylo dobře a tohle že je už navždy trvalý stav. Fakt už mě to štve. Nemůžu se nikam hnout. Nikdy jsem při akutní fázi neměla problémy udržet stolici, teď to prostě okamžitě letí. Připadám si trapně, degradovaná, k ničemu. Jak já bych chtěla být normální, zdravá, šťastná.
Katka
Baruna

Příspěvekod Baruna » 08 srp 2006, 10:34

Teda holčiny, vy ste fakt neuvěřitelný, jak to všechno zvládáte. smekám před vama a fekt nevycházím z údivu. jakože já těhotná nejsem a v nejbližší době ani nebudu. jen jsem sem zabloudila, bych věděla, co mě bude čekat..a teda žádná sláva, ještě to zvážím, jestli do toho vůbec půjdu, protože tak silná jako je třeba Katka teda nejsem...
No a jinak Kači ty seš taky z Olomouce že???ake komu chodíš na interně? taky ke Konečnýmu???nic ve zlým, ještě nedávno jsem měla hodně podobný stav jako ty a to jsem ani nemusela být těhotná..pan primář si se mnou tektéž nevěděl rady a poslal mě hned na rekto a kolo, odmítla sem to, bylo to narychlo aneměla sem čas. no samože se naštvaůl, leč mi odmítl napsat železo i antidepresiva. jediný co z něj vypadlo, že mi k salofalku dal entrocort..tak sem se chtěla zeptat, co ty na něj říkáš a jakej z něj máš pocit..já mu trochu přestávám věřit...každopádně od minulé návštěvy sem na tom přecijen trochu líp..večer se vyspim :) ale přes den je to hnůj, když někam jdu, tak jen na chvilku, abych byla včas doma až to na mě přijde.. takže tak, je to totálně mimo vaše téma, to vím, ale chtěla sem se tě zeptat na toho doktora.
holčiny, držte se, a znovu opakuju, že máte můj neskonalý obdiv, jak to zvládáte a jak ste silný!!!!!!!!!!!
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 08 srp 2006, 10:54

Holky moje zlatý,doufám,že Vám všechny vyšetření dopadnou co nejlépe a nebude to nic vážného...!!!!!!!!!!!
Já už sotva dýchám,bříško mám jak meloun. Zrovna jsem se vrátila od doktora, děti mají hnisavou anginu, tak doufám, že to nechytnu od nich. Už 3dny polehávají s 39teplotou,tak snad to zvladneme.
Jinak jsem začala 35tt,to už by jsme mohli porodit (vůbec bych se nezlobila),maličká je čilá a ukopaná.
Držím palečky,ať jste OK.

Mirka
Katka

Příspěvekod Katka » 08 srp 2006, 11:20

BARUNKO, já se na tvého lékaře ptala v diskuzi Partnerské vztahy a koukám, že stejné otázky máš ty tady. Já chodím na II. internu k dr. Gregarovi. Překvapuje mě, že jsi tak nespokojená se svým dr., protože já na něj slyším od lidí jen to nej. Ale je pacient a pacient, že? Důležité je, abys lékaři důvěřovala. Jak k němu ztratíš důvěru, nemá cenu tam dále chodit a je lepší najít si jiného. Mě moje obvodní (když jsem po přestěhování do OL hledala lékaře tady) radila, že jsou dobří také na poliklinice u hlavního nádraží. Zkus to i tam.
Katka
Dani

Příspěvekod Dani » 20 srp 2006, 09:26

Ahoj holky,doufám,že vše zvládáte líp jak já,ležela jsem už zase 2x v nemocnici,tentokrát v Náchodě s ledvinovou kolikou.Teď mám zavedený stent,ale mám stále velké bolesti zad,nic nepomáhá.Navíc se mi opět rozjela osteoporoza,takže bolesti kloubů...Mám pocit,že to prostě nemůžu do listopadu vydržet.Miminko je podle ultrazvuku v pořádku,tak aspoň to.Ale já jsem na rozpadnutí...

Mějte se pěkně!Dana
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 20 srp 2006, 11:19

Ahoj Dani, držím Ti palečky,aby jste vše zvládli!!!! Koukám,že to nemáš vůbec jednoduché,ale neboj,i kdyby měl příjít prcek na svět dřív,tak dneska už to zvládají.Kamarádka porodila ve 26tt holčičku (měla pouze 640g),je nádherná,zdravá,vypiplali jí jak v bříšku. Jsem tedy z Mostu, máme tu skvělou novorozeneckou JIPku a o tyhle nedonošátka tu pečujou úplně perfektně.Tak se neboj,kdyby náhodou...! Drž se§
Jinak mě se to krátí, 37tt,ta ještě dle termíbu 2-3 týdny a Barunka tu bude s námi. ...
Měj se moc hezky,opatruj se,přeju Ti klidný a bezbolestný průběh.

Mirka
Dani

Příspěvekod Dani » 01 zář 2006, 12:47

Ahojky Mirko,tak jak se cítíš? Co malá?Ještě se nevyklubala? Musím přiznat,že ti docela závidím,jak jsi už na konci těhotenství,u starších dětí jsem si to užívala,ale tentokrát mi to připadá nekonečné.Teď jsem 29.týden,mám pořád bolesti-zad,kloubů,do toho mě zlobí stent z ledviny a střeva...Potřebovala bych alespoň den bez bolestí,abych se trochu vzpamatovala,ale to bych toho chtěla asi moc...Jinak postupně přepírám a s dětmi žehlíme výbavičku,děti se strašně těší.Podle pana doktora to bude holčička,přesto miminku stále říkáme Kulihrášek-kromě mojí mamky,ta říká Růženka. Měj se hezky! Dana
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 01 zář 2006, 21:56

Ahojky....ještě se nevyklubala,ale podle doktora už čekáme každým dnem-prý do týdně /ve středu mám jít do poradny a už mne nechce vidět :-)/. V neděli mám první termín,pak 12a14,ale tak dlouho prý nevydržím.Bříěko už mi pěkně slehlo,trošku jsem pohubla,tak prý se už chystá na svět.To víš,už se nemůžeme dočkat,hlavně děti...Jakpak se bude vaše princezna jmenovat,už jste se domluvili?
U nás byl boj,ale nakonec zvítězila Barunka (tatínek po ní toužil),jinak mám 12letou Karolínku a 10letého Martina.Až se narodí a pustí nás z porodnice,hned se ozvu i s kolekcí fotek.
Držím Ti palečky,ať vše zvládneš a vydržíš vše i přes tu bolest!!!

Mirka
Dani

Příspěvekod Dani » 03 zář 2006, 06:29

Ahojky,tak se Ti to pěkně blíží...Mě doktor říká,že budu muset mít císaře,ale to se ještě může změnit,tak uvidíme...Jméno pro holčičku máme už dlouho,bude to Daniela,horší je to s chlapečkem,zatím vyhrává Tomášek.No,co kdyby se pan doktor překouknul,abysme byli připravení.Doma máme 13-ti letou Michaelu a 11-ti letého Honzíka.
Tak ať Ti to dobře dopadne a pohodový porod bez dlouhých bolestí! Dana
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 08 zář 2006, 15:15

Tak mi pomalu začali bolesti,doufam,že to o víkendu maličká stihne...Ozvu se a držte palečky.
Pa Miri

Mirka
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 13 zář 2006, 19:13

Tak malá Barunka je už na světě, nar.8.9.2006 ve 23.50h, 3080g a 50cm. Je krásná a zdravá a má se čile k světu...

Mirka
Pavlína

Příspěvekod Pavlína » 13 zář 2006, 21:08

Mirunko,gratulujeme!Přejeme Tobě i Barunce hodně moc zdravíčka.