Crohn a gravidita

Důležité zkušenosti a rady pro nastávající rodiče. Nebojte se zeptat.
Katka
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Katka » 06 čer 2006, 18:44

Dani, blahopřeju k výborným výsledkům VVV a potichoučku závidím a doufám, že taky budeme v pořádku po amnio.
S tou zeleninou je to zvláštní. Já sice mívám problémy - časté stolice, křečovité, ale téměř nikdy nemám výrazné problémy s určitými potravinami. Posledních 14 dní mám denně nějakou čerstvou zeleninu a ovoce, rajčata a jablka loupu, ale jinak mi nic dokonce ani se slupkou problémy nedělá. Takže jsem ráda, že v těhu můžu mimo tyto problémy aspoň gurmánsky baštit. Jsem doma a denně vařím, dokonce 2-3x denně si dopřávám teplé jídlo a dnes jsem byla u dr., že váha se nehne a večer jsem stoupla na váhu a jsou tam +2kg. Sice jak budu běhat přes noc, tak to zase sleze dolů, ale i tak myslím, že už budu v příští poradně hlásit +1kg.

Dneska jsme byli na KO. Všechno v pořádku. Čípek uzavřený. Následoval UTZ. Bubinka pěkně spala, dr. nám ukazoval páteř, srdíčko a pak se Bubi probudila. Tom říkal, že mu připomíná míček, se kterým se dribluje. Opravdu její pohyby byly podobné. Pak jen ležela a neustále se zaťatýma pěstičkama upažovala. Byla tak krásná. My pořád ONA, pan dr. zase ON dělá to a ono. Tak jsem zvědavá, co to bude.

Pohlaďte bříška a přeju klidná střívka a hodně zdravíčka.

Katka a Bubinka (zítra začínáme 16tt)
Dani
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Dani » 07 čer 2006, 15:35

Ahoj,to mám radost,když čtu,jak se má Bubinka k světu.My zase miminku říkáme Kulihrášek a mluvíme o něm spíš jako o chlapečkovi a klidně to může být holčička.Mě dělá ovoce a zelenina na střeva problém,jak jsem měla rozblázněná střeva,jedla jsem za celý den třebe jen 2housky (nemohla jsem jídlo ani vidět)a pak kvůli malému začala aspoň přesnídávky ve skleničkách.Zhubla jsem 4,5kg,pak nabrala 0,5kg a to už mám zase dole.Ale to nevadí,bříško mi vesele roste,do normálního oblečení se nevejdu,mám jen 1kalhoty (v pase na gumu).Ale na těhotenské oblečení se mi to zdá ještě brzo...
Ještě co se týče jídla,pokud mám střeva v klidu,jím všechno.Navíc teď v tomhle těhotenství mě úplně přešla chuť na sladké,za to ovoce a zeleninu bych mohla ve velkém.Včera jsem se nepoučila a dneska jsem si po obědě dala okurkový salát.
Na chirurgii mi minulý pátek pan primář doporučoval,abych kvůli tomu,jak jsem teď rozřezaná,dbala na měkkou stolici,no,mě to přišlo k smíchu,protože s tím teda opravdu problém nemám:)
Dana
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 08 čer 2006, 20:25

Ahoj maminy,to jsem moc ráda,že se Vám daří a že Bublinka a Kulihrášek se mají čile k světu. Naše Barunka o sobě dává čím dál tím víc vědět,kope až hrůza,kdybych neviděla tu její malou špulku,tak věřím tomu,že to je kluk...Nejlepší místa pro kopy jsou močový měchýř a střeva,tam se hopsá nejlépe...Ale mě to vůbec neva,ať hopsá,už teď jí za vše hladím,to bude náš mazánek...Nemůžu se dočkat.
Také jsem nemusela sladké,ale nějak se mi to po pohybech obrátilo a občas zhřeším,ale spíše sladké pečivo a nanuky,to můžu ve velkym.Na ovoci jsem závislá,hlavně melouny,ty jsou úplně úžasný (hlavně ta proběhaná noc na WC).
Jinak už jsme začali 26tt,tak se nám to pomaličku blíží...
Držím Vám palečky,těhulinky,ať se Bublince a Kulihráškovi daří,pohlaďte bříška.
Pa Miri a Barunka

Mirka
Ivana

Příspěvekod Ivana » 12 čer 2006, 15:26

Ahoj těhulky, netěhulky i maminky! Tak "karkule" nakonec přišly, takže můj strach z otěhotnění při 3mg Entocortu denně se rozplynul. Mám před sebou ještě 3 týdny léčby a potom uvidím, co se mnou provedou. Miminko bych moc moc chtěla, ale nevím, jak by to tady ve Francii probíhalo po lékařské stránce. Přece jenomm - doma je doma. Mějte se všechny moc fajn a pěkně kulatá bříška. Ivča
Katka

Příspěvekod Katka » 16 čer 2006, 13:30

Ahoj holky,
na amnio vůbec nedošlo. Udělali nám UTZ a Bubince pry pred 14 dny prestalo bit srdicko. Zustala jen lezet s rucickou u hlavicky. Ale muselo se to stát nedávno, protože 6. června jsme byli na UTZ, tj. 10 dní zpátky a Bubi se mlela, mávala nám, poslouchali jsme srdíčko. Ale když ji dnes měřili, tak byla o 14 dní menší než dle posl. MS, tak asi proto ty počty. Jak pan dr. dělal UTZ a pořád mlčel, ptal se nás, kolikáté je to těhotenství. Když jsme řekli, že druhé a že první skončilo zamlklým potratem, řekl, že ani dnes pro nás nemá dobré zprávy. Já tomu pořád nevěřila a pořád jsem čekala, že se něco stane. Pak začal Tom plakat a to už jsem nevydržela ani já.

Nástup na ukončení máme v pondělí. Připadám si jako živá rakev. Pořád ji vidím, jak tam leží. Pořád tomu nemůžu uvěřit. Včera jsem se na městě pyšnila vykukujícím bříškem. A dnes je ze mě troska.

Poslechnotu si tento verdikt poprvé bylo strašné, ale bylo to kolem 10tt, ale slyšet to podruhé v 17tt s rostoucím bříškem je opravdu na mašli.

Nás čekají genetické testy a různé rozbory a strach, že přijdou na něco, co nám znemožňuje mít zdravé dítě či dítě donosit. Prý byla moc atypická placenta a budou zjišťovat příčiny. Aspoň už víme, proč jsem i přes všechny ostatní dobré výsledky krve u UC měla vysoké leuko. Tělo totiž začalo bojovat proti Bubince.

Opravdu Vám nikomu nepřeju něco takového zažít. Držte se, přeju všem skvělé výsledky a vrnící zdravá miminka.

Katka bez Bubi
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 16 čer 2006, 22:09

Kačenko...je zbytečné cokoli psát,ani nemám sílu .........Je mi to moc líto.

Mirka
Dani

Příspěvekod Dani » 17 čer 2006, 19:57

Katko,strašně mě to mrzí,nevím,co napsat,brečím tu,ale to Vám nepomůže...Dana
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 17 čer 2006, 20:16

Ctu si to porad dokola a nemuzu tomu uverit,mam slzy v ocich,vlastne bulim jako zelva.Je mi to strasne moc lito,chtela bych ti nejak pomoci,jen nevim jak....Bud silna.M.

Mirka
Ivana

Příspěvekod Ivana » 22 čer 2006, 16:32

Katko, to je mi vážně moc líto. Drž se a hodně moc síly!!!!!!!
Pavlína

Příspěvekod Pavlína » 24 čer 2006, 20:31

Kačenko,jsme s Tebou a myslíme na Tebe,můžeš se na nás kdykoliv obrátit.
Tvý přátelé
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 01 črc 2006, 12:02

Ahoj Kačenko,chtěla jsem se zeptat,jak se cítíš,tedy alespoň po zdravotní a fyzické stránce,jestli jsi v pořádku? Vím,že na psychiku je zbytečné se ptát. Dej o sobě vědět...Měj se moc hezky,buď opatrná...Miri

Mirka
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 04 črc 2006, 18:00

Ahoj Dani,jak se daří a co mimi?

Mirka
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 22 črc 2006, 13:03

Ahoj maminy,nějak jste se všichni vytratili...Nikdo nepíše :-(. Já už končím 32tt, v pondělí mám poslední ultrazvuk,doufám, že vše bude v pořádku, se mi to pomalu blíží ke konci.V těhle vedrech se nedá fungovat, je to děsně unavující,člověk ani nemá chuť k jídlu,ani se hejbat. Jinak jsem byla na gastru a vše ke OK.porod bude probíhat přirozenou cestou (auuu),snažila jsem se doktora přesvdčit,že bych raději sekci,ale vymluvil mi to,prý je pro mne nebezpečnější jak klasický porod...No,už jsem ho 2x zažila (bez nemoci), tak snad to v pohodě zvládneme.
Ráda bych věděla, jak se Vám daří,co mimča v bříšku,jestli jste v pořádku a tak...
Ozvěte se, Miri.

Mirka
Katka

Příspěvekod Katka » 24 črc 2006, 14:31

MIRUNKO,
delší dobu mi vůbec nešlo přihlásit se na tyhle stránky. Až dnes asi po 4 týdnech.

Psychika se pomalinku lepší. Psycholog mi celkem pomohl. Přeci jen už je to 5 týdnů. V pátek jsem dostala první MS a tak jsem ráda, že mi cyklus funguje správně. Také mám dobrý pocit, že s MS může být za čas další snažení.

Čekáme na výsledky histologie. Byla jsem se ptát, ale ještě nic nemají. Tak pořád jak na trní čekám. Kéž by našli něco, s čím se dá něco dělat a zabránit tomuto špatnému konci.

UC je pořád rozbouřená. CRP mám většinou tak 11-14, mám jen dost vysoké leuko. Dr. si se mnou moc neví rady. Mám pořád nutkavé stolice. V noci už chodím jen 2x, takže se vyspím. Jinak chodím tak 7-10x. Jak kdy. Jíst můžu téměř vše. Zkouším pít pí-vodu, jíst B-komplex, čínskou medicínu, piju mochnu stříbrnou. Rozhodla jsem se dát se do pořádku a jít do toho zatracenýho těhu znovu. Já to prostě nevzdám a to miminko prostě jednou mít BUDU!!!!!!

Tobě se to krátí, že? Držím pěsti, ať je to vše u vás Ok. V těch vedrech to musí být s bříškem síla, že?

Pá Katka
IBDude

Příspěvekod IBDude » 25 črc 2006, 13:44

Katko,
jsi opravdu statečná a máš můj obdiv. Teď můžeš jen důvěřovat Bohu, že se To jednou podaří.

TRENER