Crohn a gravidita

Důležité zkušenosti a rady pro nastávající rodiče. Nebojte se zeptat.
Mirunka
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Mirunka » 17 kvě 2006, 12:05

Ahojky, jsem z Mostu a na 3D ultrazvuk jezdím do Ústí nad Labem, je to kousek a jsou tam děsně milí doktoři i sestry, prostě jsem z nich úplně nadšená.
Kačko, nestresuj s, moje kamarádka měla ten samý problém, vysoké riziko Downa, šla na plodovku a vše se ukázalo být v pořádku. Pokavaď je v pohodě i ultrazvuk, tak si myslím, že se není čeho obávat...Já vím,že se mi to mluví,když je u nás vše ok,ale i tak,vždycky pídim po okolí a kamoškách,co a jak a pak mě vše uklidní.
Jinak já už mám 12letou slečnu a 10letého rošťáka, takže ta naše malá princezna bude opravdu hýčkána. děti se moc těší,hlavně malej,pořád mě kontroluje co jím,jestli to může i miminko,no, je úplně sladkej...
Mě se UC během těhu dost zlepšila,nemám témeř žádný problém (a doufám, že to tak zůstane), i můj doktor si to pochvaluje.
Opatrujte se maminy,myslím na Vás. Pa pa

Mirka
Dani
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Dani » 17 kvě 2006, 13:16

Kačenko,to mě moc mrzí,ale musíte věřit,že to bude v pořádku.Četla jsem na internetu,že víc holek mělo špatné testy a miminka byla v pořádku,kamarádčině známé vyšly horší testy kvůli tomu,že byla nastydlá,tak se Ti to snad ukazuje kvůli průjmům.Drž se!
Katka

Příspěvekod Katka » 23 kvě 2006, 14:07

Holky, tak dnes jsem dostala kortikoidy, a to Medrol 16mg denně. Uvidíme, jestli nám to konečně pomůže. Musí, už jsem fakt z toho běhání a hlavně nočního vstávání unavená a taky protivná - hlavně na manžela. K.
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 26 kvě 2006, 20:06

Chudák taťka....Teď jsem zrovna četla,že pomáhá nejíst sladké...Něco na tom asi bude,protože hned jak jsem zapadla,přestala jsem mít chuť úplně na sladké,čokolády,sušenky a tak,a byla jsem úplně bez problémů.Teď občas zhřeším,malinko,a je to znát...

Mirka
hovinko

Příspěvekod hovinko » 31 kvě 2006, 14:07

Chci mimi, ale dr. se netvari moc nadsene. Beru (mj.) 225mg Imuranu/den a snizovani (natoz vysazeni) neni bohuzel mozne. Na gynekologii nemaji zkusenosti, ale spise take nedoporucuji. Co mam delat?
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 31 kvě 2006, 20:37

Zkus to...Někdy těhotenství nemoci pomuže,třeba mě,od počátku jsem v klidu.Zajdi si na http://www.safebryo.cz,zjisti jaké mají tyto léky vedlejší účinky a zda je v případě těhu možné nahradit je něčím jiným....Miri

Mirka
hovinko

Příspěvekod hovinko » 01 čer 2006, 09:27

Tak to mi taky moc nepotesilo :( Je tam spoustu vad, ktery by mohlo mit. Ach jo, kdyby to slo snizit!!! Dr. mi rikal, ze muj organismus by to nemusel vydrzet, ze takhle toho mam dost atd atd Gyn. zase, ze co mela pacientky s MC, uz mimi mely, kdyz jim ho nasly. Jsem fakt v depresi...
Dani

Příspěvekod Dani » 01 čer 2006, 12:34

Holčičky,pomoc! Už toho mám opravdu dost.Když se mi jakž takž daly do pořádku střeva,tak se mi začaly pro změnu dělat veliké boláky(jako vředy),na zádech mě toho zbavoval manžel,ale teď už 3.týden chodím na chirurgii s nohou,kde mi to museli vyříznout,samozřejmě se to odmítlo hojit.Teď je to lepší,tak pro ,, změnu" jsem skončila v neděli na pohotovosti v nemocnici na chirurgii,ani se radši neptejte,kde se mi udělal další...Přímo v jizvě po porodu,bylo mi divné,že mi po 11.letech opuchla jizva,pak už to bolestí nešlo vydržet,tak mě mužíček odvezl.Doktor se lekl,když to viděl,hned na mě se skalpelem a dalšími ,,krásnými" pomůckami a nakonec si mě tam chtěl nechat.Byl ale moc hodný,nechal se ukecat,že doma je doma...Prý kdybych nebyla těhotná,tak mi to dělal v narkoze,pořád se ptal,zda to šlo vydržet.Neděli jsem celou probrečela,no,chudák miminko,to si opravdu se mnou užije.Včera jsem byla na krvi na vývojové vady,4x mi braly krev,naž se podařilo.Zítra si mám volat a bojím,bojím...Abych pořád neležela,tak tady sedím-ale na polštářku,protože jsem jak po porodu...Mějte se moc pěkně!Dana
Ivana

Příspěvekod Ivana » 01 čer 2006, 14:02

Ach jo, Dani, držím palečky, aby to bylo všechno brzo v pořádku !!
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 01 čer 2006, 21:35

To je mi líto,Dani,asi se Tvé tělo nějak brání a chrání mimi,tak to odvádí na Tvé tělo a to zase ven,asi divnými způsoby,ale snad to bude dobrý.Uvidíš.Držím Ti palečky. Já jedu zítra na 3D ultrazvuk,tak se hrozně těším.Určitě se ozvu.
Pa Miri

Mirka
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 01 čer 2006, 21:36

Hovinko......Zkus ukecat doktora,ať Ti změní léky,že mimčo plánujete a nechceš to nějak pokazit. Přece to pochopí.....

Mirka
milagross

Příspěvekod milagross » 01 čer 2006, 23:15

Holčičky,pomoc! Už toho mám opravdu dost.Když se mi jakž takž daly do pořádku střeva,tak se mi začaly pro změnu dělat veliké boláky(jako vředy),na zádech mě toho zbavoval manžel,ale teď už 3.týden chodím na chirurgii s nohou,kde mi to museli vyříznout,samozřejmě se to odmítlo hojit.Teď je to lepší,tak pro ,, změnu" jsem skončila v neděli na pohotovosti v nemocnici na chirurgii,ani se radši neptejte,kde se mi udělal další...Přímo v jizvě po porodu,bylo mi divné,že mi po 11.letech opuchla jizva,pak už to bolestí nešlo vydržet,tak mě mužíček odvezl.Doktor se lekl,když to viděl,hned na mě se skalpelem a dalšími ,,krásnými" pomůckami a nakonec si mě tam chtěl nechat.Byl ale moc hodný,nechal se ukecat,že doma je doma...Prý kdybych nebyla těhotná,tak mi to dělal v narkoze,pořád se ptal,zda to šlo vydržet.Neděli jsem celou probrečela,no,chudák miminko,to si opravdu se mnou užije.Včera jsem byla na krvi na vývojové vady,4x mi braly krev,naž se podařilo.Zítra si mám volat a bojím,bojím...Abych pořád neležela,tak tady sedím-ale na polštářku,protože jsem jak po porodu...Mějte se moc pěkně!Dana

Štádlerová
milagross

Příspěvekod milagross » 01 čer 2006, 23:16

Štádlerová
Katka

Příspěvekod Katka » 04 čer 2006, 07:15

Ahoj spolutěhulky,

nejdříve Dani - je mi moc líto, co prožíváš, ale jak říkám já, pro miminko všechno vydržím. Takže bojuj, výsledek totiž stojí za to!!!

Kortikoidy beru skoro 14 dní a vypadá to, že se tělo začíná trochu dávat do pořádku. Chodila jsem tak 20x denně, teď chodím tak 12-13x. Je to pořád dost, ale nepozoruju žádné hleny, nemám u toho ty děsné křeče, je to hustší a hlavně můžu sníst cokoli bez následků. Včera jsem měla pořádný šopák, broskve i se slupkou... Paráda. Doufám, že už to tedy půjde jen k lepšímu. Už je po 3 protrpěných měsících načase. Taky je možné, že mi hodně pomáhá činnost placenty, která by měla od minulého týdne už samostatně fungovat, ale potvrdit to nemůžu, ale věřím si tomu a je mi líp.
Holky, držte se, pohlaďte bříška a ozvěte se. Katka a Bubinka 15tt (za 14 dní amniocentéza)
Dani

Příspěvekod Dani » 06 čer 2006, 16:01

Ahojky holky,tak testy na VVV mám,bohudík,v pořádku.Naše Míša celá šťastná kráčela včera do školy,aby se konečně mohla pochlubit holkám.A představte si,na odpolední vyučování šla hlásit další novinku- a to,že budeme mít v rodině miminka 2.Švagrová nám v poledne přišla oznámit,že bude v lednu konečně maminka.No, naše mamka se už nemůže dočkat.Já od ní dnes dostala misku zeleninového salátu,ale asi se mě chtěla zbavit:). Neodolala jsem,dala si ke svačině a už při vaření oběda jsem trpěla... Nevím,Katko,jak jsi mohla přežít šopák.Mě střeva teď moc nezlobily,ale ten salát mi dal:(.Mějte se moc hezky,snad už budeme mít brzo lepší počasí. Dana