Koloskopie - HELP

Nemocnice zrovna nemilujeme, přesto tam musím trávit dost času. Víte o skvělém lékaři nebo pracovišti? O někom, kdo vám pomohl? Podělte se a pomáhejte. Zkušenosti z nemocniční léčby, způsoby - na co si dát pozor.
king11
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod king11 » 20 dub 2004, 18:58

Koloskopie pod analgosedací je sranda.Je to opravdu bez bolesti.
Sydney
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Sydney » 22 dub 2004, 14:25

No vidíš:-), horší je ten procec před vyšetřením, že jo? Měj se hezky. H.
king11

Příspěvekod king11 » 23 dub 2004, 22:45

To mi povidej,vypil jsem 2 litry toho fortransu a ještě v půlnoci jsem chodil na záchod.Nechápu proč to nedělají všude pod tou analgosedací.Doktorka mi tvrdila,že jsou lidé,kterým to vyšetření vůbec nevadí a nebolí.Koloskopii jsem absolvoval 4 krát a pokaždé to bylo velmi nepříjemné.
Sydney

Příspěvekod Sydney » 26 dub 2004, 20:39

To se ví, bolí to jako čert, když tam máš píštělě nebo trhlinky a polypy, někteří lékaři to vyšetření berou jako rutinu a nás jako nějakou věc, někdy mi to tak připadá.
Dneska mi řekli, že je nejvyšší čas prohlídnout tu potvoru na kolonoskopii, takže jdu tak za dva týdny a analgosedaci prosadím i kdyby já nevím co bylo:-),tak mi drž palečky, už teď se klepu jako ratlík:-)
king11

Příspěvekod king11 » 28 dub 2004, 10:25

Držím Ti je,pod analgosedací to nic strašnýho neni!!
evelina

Příspěvekod evelina » 28 dub 2004, 12:25

Ja jsem si Fortransu uzivala v nedeli a byl to teda fakt takovy hnus, jak jste tu vsichni licili. Prvni sklenicka usla, ale pak uz se mi zacal zvedat zaludek a tlacila jsem to do sebe na silu... des :(
Jeste jsem s echtela zeptat - je normalni, ze kdyz mi zjistili Crohna enteroklyzou, ze uz mne doktor neposlal na kolonoskopii? Ne ze bych po tom touzila :), ale mam s doktorama celkem negativni zkusenosti, tak bych nerada neoc zanedbala...
Janca

Příspěvekod Janca » 28 dub 2004, 14:32

Neboj, diagnostikovat Crohna enteroklyzou je mozne - na rentgenu tam jsou docela dobre videt zanetlive zmeny v oblasti tenkeho streva. A do tenkeho streva se doktor koloskopem stejne nedostane, takze se to dela takhle. Myslim, ze nemusis mit obavy :-)
Souhlasim, ze Fortrans je opravdu nechutnej...
evelina

Příspěvekod evelina » 28 dub 2004, 14:47

Ja jsem to myslela tak, ze muzu mit i nejaky problem v tlustem streve a na ten se pri enteroklyze neprijde - mam totiz uz par let perianalni pistel, tak s epodobne problemy daji predpokladat... No al ezatim mi to tenke strevo staci :)
Eliz

Příspěvekod Eliz » 25 lis 2004, 12:52

Zdárek, za pár dní mě čeká koloskopie a už při pouhé představě Fortransu mi naskakujou pupínky...před operací jsem zkoušela X-Prep, ale byly nutne dalši klistyry a bylo mi dost spatne...mate nakej typ na projimadlo?
Zuzka

Příspěvekod Zuzka » 25 lis 2004, 13:17

Ahoj. Já měla jednu kolono po X-prepu a doktor říkal, že bylo vše v pohodě. Před operací jsem pila fosfáty a potom jsem musela taky mít klystýry. Ty se dělají asi vždy. Ty fosfáty nejsou tak hrozný. Jen je člověk nesmí smíchat s něčím jiným, než vodou.
Tereza

Příspěvekod Tereza » 26 lis 2004, 22:18

Ahojda, na koloskopii jsem byla dvakrát. Jednou mi řekli, že mě uspěj a nic neucejtim a nebudu si pamatovat. Vim, ze jak mi nafukovali to strevo, ze to dost bolelo, ale pak uz si toho moc nepamatuju (prislo mi, ze mi dali spis jen neco na zapomenuti nez proti bolesti...)
Ted jsem byla na koloskopii pred mesicem v brne, taky mi neco pichli, byla jsem plne pri vedomi, bylo to lehce neprijemny, ale nebolelo to. Taky nesnasim tu pripravu, kdyz se napiju Fortransu, mam nuceni ho hnedka vyzvratit zpatky:(
hana

Příspěvekod hana » 30 lis 2004, 11:22

Ahojda, na koloskopii jsem byla dvakrát. Jednou mi řekli, že mě uspěj a nic neucejtim a nebudu si pamatovat. Vim, ze jak mi nafukovali to strevo, ze to dost bolelo, ale pak uz si toho moc nepamatuju (prislo mi, ze mi dali spis jen neco na zapomenuti nez proti bolesti...)
Ted jsem byla na koloskopii pred mesicem v brne, taky mi neco pichli, byla jsem plne pri vedomi, bylo to lehce neprijemny, ale nebolelo to. Taky nesnasim tu pripravu, kdyz se napiju Fortransu, mam nuceni ho hnedka vyzvratit zpatky:(

Hana
hana

Příspěvekod hana » 30 lis 2004, 11:24

Ahoj Terezo! Kde jsi byla v Brně na kolonoskopii a u koho? Chodíš tam normálně nebo to byla výjimka?Já chodím do Bohunic a píchají nám Dormicum,prý to má být aby jsme si nic nepamatovali.Ale já si pamatuju úplně všechno a proti bolesti to není ani náhodou!! Taky mám pocit,že nás ti doktoři berou jako neživý věci a když nás to bolí,tak na nás nechápavě zírají a myslí si,že jsme rozmazlenci.Pro ně je to rutina,dělají to jak na běžícím páse a druhým.Oni nic necítí,tak proč bysme měli my.jak to tady tak čtu,tak máme skoro všichni stejný zkušenosti.A ten Fortrans je fakt hroznej eklhaft a zvracela jsem po něm a měla problém a tak ho nesmím.
Tak se měj a buď zdravá aspoň v rámci možností. Hana

Hana
werunka

Příspěvekod werunka » 30 lis 2004, 20:11

Ahoj Hanko,
Já chodim do Brna do Bohunic. Ke Zborilovi. To je skvelej doktor, a i tu kolonoskopii umi delat tak nejak setrneji nez ti ostatni. Jestli to teda vubec jde, ono to bude hodne i tim pristupem. Ale s tim Dormicem mam podobnou zkusenost. Neuspi ani nahodou. Ale uz sem to tu nekde psala, kdyz jim reknes, ze to boli vazne hodne (coz je vetsinou bohuzel pravda), daji ti dvojitou davku a ta uz pusobi aspon na tu pamet...
Ke komu chodis ty?
Mej se! verca
hana

Příspěvekod hana » 01 pro 2004, 10:37

Ahoj Werunko! Já chodím k paní doktorce Husové. U Zbořila jsem byla na první kolono a ještě ten den mně udělal i polypectomii,protože jsem byla po Fortransu špatná,pořád jsem zvracela i druhý den v nemocnici,měla jsem zimnici a třeštila mně hlava – prý jsem byla v šoku. Nechtěl mně nechat trápit dalším vyprazdňováním, bylo mně fakt honě zle,byla jsem tak slabá,že mně sestřička vlekla skoro v náručí. Měla jsem dva polypy a od té doby zatím ne. Už dvakrát jsem se k němu objednala na kolono,ale nikdy tam nebyl.Vždycky ho zastupovala kolegyně - smůla,no.Po poslední kolono jsem měla horečku,místo stolice krev, velký bolesti a CRP 17,3. Bez uspání už na to nepůjdu ani náhodou. Ať se na mně dívají útrpně jak na slabocha,ale nepovolím. Mám po několika gynekologických operacích a laparoskopiích srůsty snad v celým břiše a střeva jsou všelijak jinak než by měly a jsou tam přirostlý a při kolono to bolí jak čert. Dokonce mně dr na gyndě při pouhé prohlídce řekl,že tam mám k něčemu přirostlou střevní kličku a ten zbytek nebude lepší.Že by se to břicho muselo otevřít,což vzhledem k tomu kolikrát je rozřezaný a posešívaný by se mělo dělat jen ve vážným případě. Normálně to zase tak nevadí,takže bych to nedráždila a kolono jen pod narkózou a není co řešit.Jeden rok jsem byla místo kolono na sonu a to bylo bezva.Tam se musí přiít najezená a vůbec to nebolí - sono určitě znáš. Tak se měj fajn a buď zdravá. Ahoj Hana