jak zhubnout???
Mirko, je to fakt, že je, svým způsobem, člověk otrokem váhy, ale po 14dnech si na to zvykne. S přítelem to takhle děláme již měsíc, je fakt, že ten kdo to počítá a váží nám obou su já, ale dá se to. Vážím vše co vařím. Cokoliv dám do úst vážím a počítám. Teď už si dovolim říct, že mám jistý odhad a mohu si dovolit dát něco i venku ( kde nemám váhu). Nikomu to nevnucuji. Člověk jen musí vytrvat a když se to vezme, je to na celý život. Docela ti závidím, že ti ty koktejly nedělají zle. Přeju ti, aby ti pomohly a neudělaly neplechu ve střevech.Ahoj,
vsem dekuji za rady. S temi KJ no nevim nevim, vy si kazde jidlo vazite nebo jak to delat?
Uz takhle si obcas v kramech pripadam jako blbec.
Po te knizce se podivam.
Jinak si nekdy pripadam jako kulicka, ale vypadam slusne =o)
No myslím, že si vystihla i můj problém a asi i dalších. Mě se to zatím nedaří. Beru Medrol a Imuran takže je to asi i tím ale stejně se těch pár kil nemužu zbavit. Sport sem musela uplně vynechat zkoušela jsem jógu, plavání a spinning ale po všem mi je druhý den hrozně šoulf. Na mou otátku který sport by pro mě byl vhodný se na mě doktor s važnou tvaří podíval a řekl že mám začít hrát šachy. No ale nemám mu to za zlé jinak je super. Zkusim ješte posilovnu ale na břicho stejně posilovat nemůžu, takže se můj problém neřeší. Máte někdo s něčím zkušenosti co pomáhá a neškodí. Budu vám vděčná, mějte se Jana
Ahojky Jaňulko,to by mě asi opravdu zabilo, kdybych nemohla sportovat. Mě Crohna zjistili před víc než měsícem a samozřejmě mi někteří doktoři nedoporučili sport a jiní jo. Navíc se hlásím na Fakultu Sportovních studií v Brně, a kašlu jim na tento zákaz. Je fakt že jsem teď měsíc ležela jen v posteli a za měsíc mám přijímačky ale du do toho! Třeba mi to i pomůže.Já beru zatím Asacol(4x2/den po 6ti hod.+ Ascorutin+ vitaminy) tak to asi není tak hrozný,jen jsu pořád unavená. Do toho zkouším jídla které můžu a které ne, tak nemůžu říct jestli mi sport škodí nebo ne, ale po psychické stránce mi rozhodně svědčí. (nejste někdo z Brna nebo z Břeclavi, že bysme si dali sraz???)
Veruska
Zdravím všechny, hlavně Mirku.
Už jsem si koupil to Aloe (promiň, že ne přes tebe), ale jak tak jsem pročítal tímto tématem, tak jsi psala o gelu z Aloe.
Jak to tak vypadá, tak ho budu potřebovat.
Já, kterej mám podváhu nebo spíše měl jsem ji, tak jsem za vánoce přibral 9 kg a to jsem nijak nejedl.
Myslím že to bude z Imuranu, který mi doktor nasadil před vánoci a ještě mi zvýšil dávku.
Dejvid
Už jsem si koupil to Aloe (promiň, že ne přes tebe), ale jak tak jsem pročítal tímto tématem, tak jsi psala o gelu z Aloe.
Jak to tak vypadá, tak ho budu potřebovat.
Já, kterej mám podváhu nebo spíše měl jsem ji, tak jsem za vánoce přibral 9 kg a to jsem nijak nejedl.
Myslím že to bude z Imuranu, který mi doktor nasadil před vánoci a ještě mi zvýšil dávku.
Dejvid
Ahoj lidičky!
Nedávno jsem se dívala na jeden dokument BBC o Atkinsnově dietě. Já se s Crohnem různým dietám samozdřejmě vyhýbám, protože všechny jsou hrozně omezující a nejspíš bych umřela hlady. Ale Atkinsnova dieta mě dost zaujala. Hlavně to nebyla vyložená propagace, spíš vzkum proč to funguje. Jde o to, že se může hlavně maso, ovoce a zelenina. Nesmí se sladké a uhlohydráty(chleba a ostatní obilné výrobky). Samozdřejmě to nemůže všem crohňákům vyhovovat, ale maso je nám vyloženě doporučováno, a dušenou zeleninu taky většina lidí, může , ne? (třeba cuketa je super). Dělali různé výzkumy a opravdu to funguje. Taky je super, že se může jíst, kdy člověk chce a nemusí hladovět. Já osobně už přílohy skoro nejím (a je mi pak líp), těstoviny taky málo, takže stačí vynechat chleba na snídani a to 1 slazené kafe denně... Jinak vtip té diety je v tom, že maso zahání hlad, proto člověk hubne. Myslím, že pokud někdo má nadváhu a opravdu mu na tom záleží - a samozdřejmě může trochu té zeleniny, by si na tuhle dietu mohl v pohodě zvyknout.
Přeju hodně štěstí!
Andrea
Nedávno jsem se dívala na jeden dokument BBC o Atkinsnově dietě. Já se s Crohnem různým dietám samozdřejmě vyhýbám, protože všechny jsou hrozně omezující a nejspíš bych umřela hlady. Ale Atkinsnova dieta mě dost zaujala. Hlavně to nebyla vyložená propagace, spíš vzkum proč to funguje. Jde o to, že se může hlavně maso, ovoce a zelenina. Nesmí se sladké a uhlohydráty(chleba a ostatní obilné výrobky). Samozdřejmě to nemůže všem crohňákům vyhovovat, ale maso je nám vyloženě doporučováno, a dušenou zeleninu taky většina lidí, může , ne? (třeba cuketa je super). Dělali různé výzkumy a opravdu to funguje. Taky je super, že se může jíst, kdy člověk chce a nemusí hladovět. Já osobně už přílohy skoro nejím (a je mi pak líp), těstoviny taky málo, takže stačí vynechat chleba na snídani a to 1 slazené kafe denně... Jinak vtip té diety je v tom, že maso zahání hlad, proto člověk hubne. Myslím, že pokud někdo má nadváhu a opravdu mu na tom záleží - a samozdřejmě může trochu té zeleniny, by si na tuhle dietu mohl v pohodě zvyknout.
Přeju hodně štěstí!
Andrea
Ahoj Kethy,
ja nevim uplne presne co se muze a co ne, v tom dokumentu slo spise o to, proc to funguje. Ale hlavni je, ze nesmis jist uhlohydraty (obiloviny-chleba, testoviny... nevim jestli to je i v ryzi nebo bramborach) a cukry, taky sladke ovoce. Muze se maso, i jakkoliv tucne (ale to mi pripada dost zbytecne), mlecne vyrobky - i smetana nebo zmrzlina, a zelenina. Muze se jist v jakemkoliv mnozstvi, aby clovek nemel pocit hladu - ne se prejidat. Ale pro vice informaci by bylo lepsi si sehnat nejakou knizku.
Mej se hezky, Andrea
ja nevim uplne presne co se muze a co ne, v tom dokumentu slo spise o to, proc to funguje. Ale hlavni je, ze nesmis jist uhlohydraty (obiloviny-chleba, testoviny... nevim jestli to je i v ryzi nebo bramborach) a cukry, taky sladke ovoce. Muze se maso, i jakkoliv tucne (ale to mi pripada dost zbytecne), mlecne vyrobky - i smetana nebo zmrzlina, a zelenina. Muze se jist v jakemkoliv mnozstvi, aby clovek nemel pocit hladu - ne se prejidat. Ale pro vice informaci by bylo lepsi si sehnat nejakou knizku.
Mej se hezky, Andrea