Pár rad do začátku
Pár rad do začátku
Ahoj všem na této diskuzi, dnes jsem se teprve o těchto stránkách dozvěděla a hned jsem se přihlásila. Před cca 2 měsíci mi zjistili ulcerózní kolitidu. Bohužel to bylo hned po mé svatbě a s manželem jsme plánovali mimčo. Paní doktorka mi však těhotenství nedoporučila. Teď beru Pentasu a za pár dní mám přejít na Salofalk. Máte některá zkušenosti s těmito léky v souvislosti s těhotenstvím? Mám totiž ten dojem, že se nám přihodila menší "nehoda" a teoreticky je možné, že jsem v jiném stavu. Taky mám málo železe a tak beru tablety na zlepšení. Myslíte, že je těhotenství takhle ze začátku nemoci velký problém? Předem děkuji za všechny rady. P.S. Jsem z toho ještě pořádně vyplašená...
ahoj Mariko,
já mám UC asi 5 let. Beru Salofalk 250 s bídou 2x denně a při zhoršení Salofalk 500 3x denně. Miminko plánujeme letos na podzim. Včera jsem začala jíst kyselinu listovou. Doktor říkal, že na Salofalku se dá otěhotnět bez problémů, jen v určité fázi těhotenství se musí vysadit. UC se prý v těhotenství výrazně zlepší. Bohužel často se rozjede při kojení, kdy se uvolňuje jakýsi hormon, který na to působí. Myslím, že se nemáš čeho bát. Podívej se do diskuze o graviditě a zjištíš, že holky s UC i CN otěhotněly a přitom braly různé léky a mají zdravé krásné děti. Ničeho se neboj. My to zvládneme!!! Katka
já mám UC asi 5 let. Beru Salofalk 250 s bídou 2x denně a při zhoršení Salofalk 500 3x denně. Miminko plánujeme letos na podzim. Včera jsem začala jíst kyselinu listovou. Doktor říkal, že na Salofalku se dá otěhotnět bez problémů, jen v určité fázi těhotenství se musí vysadit. UC se prý v těhotenství výrazně zlepší. Bohužel často se rozjede při kojení, kdy se uvolňuje jakýsi hormon, který na to působí. Myslím, že se nemáš čeho bát. Podívej se do diskuze o graviditě a zjištíš, že holky s UC i CN otěhotněly a přitom braly různé léky a mají zdravé krásné děti. Ničeho se neboj. My to zvládneme!!! Katka
Moc děkuji za povzbuzení. Budu koukat! A snad to bude O.K.ahoj Mariko,
Mariko, opravdu bych se těhotenství nebála. Pentása je v pohodě, Salofalk také. Podívej do diskuze gravidita. Brala jsem v těhotenství hafo léků a podívej, mám zdravýho synka. Teď je mu 3,5 měsíce a dělá nám jen radost. Pokud chceš mít klid, tak být tebou bych chodila do genetického centra, kde ti udělají všechna možná vyšetření, speciální ultrazvuky atd 

Ahoj Mariko, tak jak je? Baštím kyselinu listovou o 106 a je to v pohodě. Zatím žádné problémy. Dneska jsem dostala menstruaci. Bolestí jsem málem lezla po zdi. Ach jo. Holky, máte některá při menstruaci běhavku. Myslela jsem si, že to nějak souvisí s UC, ale poslední dobou pravidelně první den mestruace lítám pořád na velkou vodnatou. Je to způsobeno menstruací nebo UC?