Crohn a gravidita

Důležité zkušenosti a rady pro nastávající rodiče. Nebojte se zeptat.
Kajulka
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Kajulka » 31 srp 2008, 08:18

Ahojky holky,
jen chci nahlásit, že 12.8.08 se nám narodil chlapeček Honzík, 3090g a 47cm :) Zase to bylo o trošku dřív - v 37tt, ale je zdravý a v pořádku :)
Jedna fotečka, další na http://karambolka.rajce.idnes.cz
Obrázek

ahojky,

malý je moc krásný,připomnělo mi to můj porod který byl loni,ale přitom už tak dávno.At je hodně zdravý a máte z něho radost.
Taky by jsme chtěli ještě jedno miminko(chlapečka),tak snad to půjde ,až se na něho budem chystat:)
johana
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod johana » 31 srp 2008, 17:40

Gratuluju k chlapečkovi, je krásnej a myslím že váhově tak akorát :-)

Přeju ať vám hezky roste a dělá samou radost !!!
prdík

Příspěvekod prdík » 01 zář 2008, 08:34

Ahojky, moc krásné miminko! Moc gratuluju!!!... :)
lenina

Příspěvekod lenina » 01 zář 2008, 08:37

Ahoj, chtěla bych se zeptat, kde jste rodili?Jestli vás nutili jit k odborníkovi (U Apolináře-Dr.Pařízek),nebo váš gynekolog nepřikládal důležitost vaší nemoci a nepředpokládal nějaké komplikace při porodu.Nevím,jak se rozhodnout kde rodit a jaká sou rizika,co by se mohlo se střevama stát?Mám UC asi 1,5roku,ted víc aktivní.Diky
Kajulka

Příspěvekod Kajulka » 01 zář 2008, 10:56

já jsem z Brna a záleželo jen na mě kde budu rodit,gynekoložka mi říkala,že maminky s crohnem snáší těhotenství daleko líp a měla pravdu,aspon u mě to tak fungovalo,dokonce se mi to v těhotenství sklidnilo a když jsem byla po porodu na ultrazvuku se střevama,tak jsem ho měla přepichovej.Rodila jsem normálně,žádnej císař,to si myslím,že je pro střeva daleko horší.Akorát jsem měla vyvolávaný porod,kvůli tlaku.
Určitě je vždycky lepší si počkat,když je nemoc v klidové fázi.
Barbados

Příspěvekod Barbados » 01 zář 2008, 11:02

Lenina : no práve k nemu chodím (Pařízkovi) z dôvodu rizikovosti tehu. Ale to len preto že sa mi UC dosť rozbehla už od 4mesiaca tehu a od 27tt do cca 35tt úplne drasticky. Aj som si u Apolinára poležala 8 dní, dávali solumedrol v kapačkách. Ale nie som z Apolinára moc nadšená, je to tam teraz ako na bežiacom páse, mrte tehul, Pařízek sa so mnou ani nemá kedy baviť, informácie nula nula nič, všetko ako na bežiacom páse....tzn. ak si v remisii a vydrží ti to celé tehu tak by som tam nešla - suma sumárum ak nie si riziková tehula tak ani nemusíš (rizikové je inak tiež v Podolí). Ja tam chodím hlavne kôli tým kortikoidiom - malého budú musieť po pôrode substituovať a tiež preto lebo mi od 27 tt hrozil predčasný pôrod a len tam majú inkubátory na také malé detičky. Ak chceš ďalšie info pískni mi SZ.
Barbados

Příspěvekod Barbados » 01 zář 2008, 11:04

Karambolka : moc gratulujem ku krásnemu synčekovi !!! Fotky sú úplne úžasné, celkom si ma dojala.
A 37tt je prepychový, ja už som tiež do neho vstúpila ale zatiaľ bohužiaľ žiadne náznaky pôrodu. Ale na vyvolávačku sa mi zrovna nechde -:)
lenina

Příspěvekod lenina » 01 zář 2008, 11:19

Barbados: Díky za info,já bych radši právě rodila v klidnější porodnici na Mělníku,mám tam i známou sestru a je to tam hrozně příjemný.Ale pokud je Dr.Pařízek odborník,bylo by to lepší tam.Ted ale posledních 14 dni se UC rozjela,mám pořád průjmy,beru Entocort klyzma 1x1 a asacol 3x3,zatim zadny zlepšení.Sem ve 22tt a začalo mi i tvrdnout břicho,tak beru magnezium.Zkusim se na to optat na gastru.Bojim se,aby to v normální porodnici zvládli a něco nezanedbali.
johana

Příspěvekod johana » 01 zář 2008, 12:24

Poprvé jsem rodila v Brně na Obilňáku, normálně, spontánně, 6 týdnů po operaci domnělého slepáku při které mi Crohna dieagnostikovali, porod byl prima a rychlovka.
V šestinedělí se mi ale Crohn pořádně rozjel- průjmy, zánět kloubů, hodně jsem zhubla...

Taky proto nemám hezké vzpomínky na krátké kojení, byla jsem anemická a nebylo z čeho brát.
Barbados

Příspěvekod Barbados » 01 zář 2008, 13:12

Ja som mala prvý a úžasný pôrod v Kriči priamo u doktora Severa a neviem si ho vynachváliť. Bol super, ale i pôrod samozrejme bol vydarený, 2/3 z neho som prežila i tak doma
tezi

Příspěvekod tezi » 10 zář 2008, 08:21

Tak já jsem byla celé těhotenství vedená u Apolináře, ale spíš kvůli problémům v 1. těhu a zvýšené srážlivosti než kvůli MC, ten byl v těhu téměř v klidu . Měl mě na starosti pan doktor Koucký :) a byla jsem naprosto spokojená. Rodila jsem taky spontáně, i když 1 porod byl císařem.
Jenom kvůli Crohnovi by mě můj doktor nikam neposílal .
karambolka

Příspěvekod karambolka » 16 zář 2008, 14:26

Holky děkuju moc :)
No nekojíme, takže nás neustále bolí bříško, jeden den je to lepší, druhý horší. Ale jinak prospíváme krásně, za týden přibíráme tak 300g. Včera jsme byli na neurologii a paní doktorka řekla, že je naprosto v pořádku a nemusíme vůbec nic cvičit a kontrola až za 3 měsíce ;) Ptala jsem se proč byl Míša tak špatný, když se vlastně narodil jen o 2 dny dřív než Honzík a prý je to kortikoidy v těhotenství. Ale nebojte holky, které berete kortiko, Míša je teď kluk jako buk, zdravej, chytrej, takže žádné následky to na něm nezanechalo. Jen po tom porodu jim trvá déle než se "vyrovnají" tabulkám...

Barbados, jak to s Tebou vypadá? Už? Aby to nepřišlo úplně náhle, já měla první kontrakce v 10 ráno z ničeho nic na monitoru a pak už to bylo jasné a vodu mi píchali až na sále. Jinak porod byl spontánní a ukrutně rychlej, celková doba 3h 20min, 3. doba porodní 3min ;) A pro střeva je to určitě menší zátěž než císař.

Všem těhulkám držím palečky ať mají rychlý porod a zdravé mimísky brzy u sebe :)

Babyvakujeme :D
Obrázek
johana

Příspěvekod johana » 18 zář 2008, 05:58

Karambolko, máš krásnýho kluka !!! Bolení bříška přejde, možná zkus jiné mlíčko - my jsme měli Nutrilon a poprvé to bylo utrpení, malý celou noc proplakal, ale nějak si asi vypracoval břišní svaly a od té doby nemá s kakáním žádné problémy :-)
Dani

Příspěvekod Dani » 23 zář 2008, 13:04

Karambolka:Máš krásného drobečka! Jestli ho bolíbříško, naši malou bolelo po Nutrilonu, přešly jsme na Sunar a byla spokojená.Po Nutrilonu měla zácpu.
Jinak já byla v těhotenství několik měsíců na kortikoidech,nakonec mi ,,bříšková" doktorka radila přejít na Entocort, kdybych brala dál Prednison až do porodu, že by ho pak Danielce museli dávat i po narození, než by se srovnala.Takhle to bylo v pohodě.
Dani

Příspěvekod Dani » 23 zář 2008, 13:14

lenina:pokud máš v těhu problémy, tak určitě je lepší rodit u odborníků.Já poslechla svého gynekologa a šla do okresní nemocnice, chtěl mě odrodit sám- měla jsem plánovaně císaře- a po operaci hrůza děs.Vím, že jsem problémy mohla mít všude, ale tady to bylo většině doktorům jedno, přístup strašný, nakonec jsem stejně skončila v Hradci na metabolice, domů ,,dorazila" na konci šestinedělí a další 2 měsíce za mnou jezdila sestřička z domácí péče.Kdybych se měla rozhodnout znovu, tak k odborníkům!