Crohn a gravidita

Důležité zkušenosti a rady pro nastávající rodiče. Nebojte se zeptat.
hafinka
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod hafinka » 13 dub 2007, 12:54

Chtela bych se zeptat na váš názor, co se týce gravidity. Má nekdo nejakou zkušenost? Crohna mám 5 let. Asi pred pul rokem jsem vysadila antikoncepci a snažila se otehotnet. Zhruba pred mesícem jsem otehotnela. Mám však strach z nejakých komplikací, a také by me zajímalo, jestli je tato nemoc dedicná.
Jinak, jak už jsem v nekterém fóru psala - zatím žádné vetší problémy s Crohnem, co se týce jídla ci sportování, jsem dosud (musím zaklepat...) nemela.
Poradí mi nekdo?

Ahojky jsem třetím rokem nemocná antikoncepci jsem nebrala celou dobu nebyla mi vlastně na nic akorát tak na upravení menstruace kterou jsem měla podle plotu :-P ale v polovině listopadu jsem přišla do jinýho stavu když jsem to až v lednu zjistila běžela jsem k doktorovi kterej mě hned uklidnil že nemusím mít strach jsem v klidu a pokud to takhle pújde dál mám vyhráno ale zas mi nemúže zaručit že se neobjeví obtíže během druhé púlky těhotenství. salofalk mi nevysadil ale mě to nevadí já jsem jen ráda tak mám trochu jistotu že se to nerozjede než se mrně narodí. jinak jsem v pátém měsíci zatím je všechno ok a já se cítím fajn nabrala jsem i nějaký kila takže jen kvetu štěstím doufám že to vydrží a že mimi bude zdravý. jestli se to dědí to fakt netuším mám syna kterému bude 8let toho jsem porodila ještě zdravá potíže jsem měla asi po roce a než se na to přišlo uběhlo taky dost času :( jak to vypadá syn je po mě náchylný na bacily bledule a únava celá já tak doufám že v 25ti letech nebo i dřív nebude muset prožít to co já
Silvi
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Silvi » 18 dub 2007, 17:11

Ahojky, mluvili jste tady o Calibrum Baby Plan, mě by zajímalo jestli máte některá zkušenosti s Prenatal vitanímy? Našla jsem je u firny Walmark. Děkuji. :)
lucinka

Příspěvekod lucinka » 07 kvě 2007, 18:56

Jo tak ja pred mesicem otehotnela a nastesti mi vcas zjistili ze jsem mimodelozne tehotna. Tak jsem si mimca v brichu uzila jen 5 tydnu a pak sup na operaci. Vzali mi jeden vejcovod, kde se potvurka uhnizdila. Za dva mesice se o to pokusim znova. O otehotneni jsem se snazila 2 mesice, tak doufam, ze to nebude problem.
tak si holky davejte bacha, kdyz se to zjisti pozde, muze vas to stat zivot!!
Bertinka

Příspěvekod Bertinka » 09 kvě 2007, 16:06

Je mi 27 let a mám kolitidu už skoro 4 roky, brala jsem salofalk a kortikoidy, rok jsme se s manželem snažili o mimi - bohužel jsem neovulovala - gynekolog mě rok léčil utrogestanem a clomhexalem, každý měsíc jsem chodila na UTZ a pořád tam žádně folikuly nebyly. Pokaždé jsem to obrečela a každé menses taktéž. Nakonec se tam v říjnu loňského roku něco objevilo, ale bohužel jsem neotěhotněla. Probrečela jsem celou noc. Nakonec jsem se rozhodla, že si dáme na 3 měsíce pauzu - žádné léky, žádný doktor. Na začátku prosince mi začalo být zle - zvracení, prújem. Děsila jsem se, že mi opět začíná kolitida. Ale 20. prosince jsem šla ny gyndu vrátila se s těhotenskou prúkazkou. Nyní jsem v 7. měsíci a vše je ok. Takže hlavně se nevzdávejte a moc si neúspěchy nepřipouštějte, protože psychika je silnější než všichni doktoři a jednou se to určitě povede.
Rézi

Příspěvekod Rézi » 09 kvě 2007, 19:38

Bertinko moc gratuluju. Je skvele, ze se to po nezdarech podarilo.
Taky premyslim, ze bych do toho prastila. Ale chtela bych otehotnet bez brani jakychkoliv prasku. Ted beru Imuran, a tak bych ho chtela vysadit. Uvidime, co na to doktor a hlavne streva.
Holky, vysazovaly jste prasky kvuli otehotneni? A jak to vase telo sneslo?
Klarka H.

Příspěvekod Klarka H. » 21 kvě 2007, 16:54

Ahoj holky,
je mi 26, Crohna mám od 18ti. Chtěli bychom s manželem mimčo, ale trochu se bojím co na tio Crohn. Ani ne tak těhotenství, ale ten porod, to je přece záběr a já jsem na tom fyzicky dost špatně. Budu ráda když se podělíte o zkušenosti. Není v našem případě lepší císař?

díky za odpovědi!
Kajulka

Příspěvekod Kajulka » 23 kvě 2007, 14:35

múžeš být úplně klidná,já jsem v únoru porodila a to úplně přirpozenou cestou a císařovi doktoři vúbec neuvažovali.celý těhotenství jsem měla klidný,bez problémú,musím říct,že v těhotenství jsem se cítila i líp,asi to dělaly ty hormony.
Klarka H.

Příspěvekod Klarka H. » 25 kvě 2007, 21:02

Tak to je dobrá zpráva. Já jsem v lednu vysadila léky, jenom držím dietu a beru probiotika a pár jiných věcí, které mám vyzkoušené že pomáhají.
Tak snad to vyjde a všechno pújde dobře :)
Libuška

Příspěvekod Libuška » 20 čer 2007, 20:43

Ahoj děvčata. Včera jsem poprvé narazila na tyto stránky. Mám UC už 5 let a před dvěma měsíci jsem vysadila Medrol. Dále beru salofalk a Imuran. Teï se budeme s přítelem snažit o sviště. Tak nám prosím držte všechny palečky a nám to vyjde :-) Chtěla bych popřát všem čekatelkám, těhulkám a maminkám hlavně to, co nám tolik chybí ZDRAVÍ. Pa a mějte se krásně
Macík

Příspěvekod Macík » 07 črc 2007, 11:00

Ahoj holky, chci se s vámi podělit o svoje zkušenosti a doufám, že to trošku pomúže pro váš klid na duši. Nejen, že mám crohna, ale zjistili mi i vrozenou vadu vejcovodú, takže jediný zpúsob jak otěhotnět je umělý oplodnění. Musím brát kyselinu listovou, což jak asi většina víte bych na crohna vúbec neměla. Musím brát a píchat si tolik hormonú, že jsem chodicí nerv. Všechno jsem přestála dvakrát a stále se to nedaří. Ještě ke všemu to zkoušíme s dvěma až třemi embrii, ale crohn je naprosto v klidu. Další pokus bude asi v září. Věřte mi, pokud múžete otěhotnět normálně, ničeho se nebojte. Pokud se to má podařit, tak se tak i stane. Hlavně musíte být v klidu a pohodě. Přeju všem hodně štěstí pa
Libuška

Příspěvekod Libuška » 11 črc 2007, 22:36

Ahoj Macíku. Já jsem přijel z dovolený a tam jsme se snažili s přítel o sviště. Tak teï budeme čekat jak vše dopadne. Mrzí mě že máš takové starosti. člověk jich má dost s nemocí a ještě problémy s otěhotněním k tomu. To Ti věřím, že jsi na nervy. Hlavně že nám pořád všichni říkají že se nemáme nervovat a být hlavně v klidu. Ale copak to jde v takovéhle situaci? Když budeš moct tak napiš přesný termín zákroku a já Ti budu držet všechny 4 palce aby Vám to vyšlo :-) ...ahoj
lucinka

Příspěvekod lucinka » 28 črc 2007, 21:27

Ahoj, tak jsem se taky rozhosla ze asi pujdu na to umele oplodneni. Kdyz se to povede tak bych mela uz v srpnu byt tehotna. Trochu se toho bojim. Mam jeste jeden vejcovod. Jinak mam vsechno v poradku. Jeste uvazuji o tom ze bych to zkusila normalne, ale zase nevim zda bych nebyla znova mimodelozne tehotna. Preci jen jedna operace mi stacila. A na chtela bych take otehotnet co nejdrive, protoze se bojim aby se mi crohn nevratil. Taky si rikam, ze by to nemel byt treba problem, kdyz uz se mi to jednou podarilo.
Janula

Příspěvekod Janula » 09 srp 2007, 16:06

Ahoj Macíku, jsem na tom podobně jako ty. Mám za sebou 3 inseminace a čeká nás ICSI. I přez tu haldu hormonú a hlavně nervú, musím zaklepat, se crohn zatím drží. Teï jsem hrozně zvědavá, jak to bude na začátku těhu, co jsem tu četla, tak skoro každá hubne a to zrovna nepotřebuju. Držím palce a se IVF povede a a nemoci nezlobí.

Janula
Kaminka

Příspěvekod Kaminka » 15 srp 2007, 13:10

Ahoj všichni,
tak se ozývám - 26.7.207 v 11:57h se nám narodil chlapeček Adrien, váha 3090kg a míry 51cm a je ZDRAVEJ!!!! :)
Prodila jsem spontánně a porod byl v pohodě - dokonce jsem se i po něm cítila hned fit a po dvou hodinkách odpočinku jsem mašírovala do spršky sama...
V těhu to bylo v pohodě - crohník celou dobu spal a výsledky testú - krev, sono atd. jsem měla jako kdybych byla zdravá mamina... ;)
Teï už si užíváme našeho zlatíčka, ze kterýho se stává pomaloučku malý čertík...
Holky, všem přeju moc zdravíčka a pohodičky a snažilkám brzké a pohodé těhotnění a těhulkám rychlé, bezbolestné porody a zdravá miminečka všem!!!
Bunda

Příspěvekod Bunda » 16 srp 2007, 23:29

Tak to je suuuper Kaminko :)))))

Dejvid