Crohn a gravidita

Důležité zkušenosti a rady pro nastávající rodiče. Nebojte se zeptat.
Mirunka
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Mirunka » 22 pro 2006, 22:33

Ahoj Dani,také moc a moc gratuluji a Tobě i Danielce přeji do života mnoho štěstíčka a hlavně zdravíčka.Doufám,že už jsi v pořádku a v pohodě.Naše Barunka přišla na svět přesně 2měsíce před Vámi (8.9.),dneska už je to slaďoučká princezna,je moc hodná a dělá nám jenom radost,takovej mrňavej smíšek.
Jinak přeji všem krásné Vánoce,mnoho štěstí v Novém roce,ať se Vám splní i ta nejtajnější přání a Vám všem,které toužíte po tom nejkrásnějším dětském úsměvu,ať přiletí čáp co nejdříve,protože pro ženu není nic krásnějšího,než vidět dětský úsměv,který patří jen jí...mamince. Krásné Vánoce....

Mirka
Ivana
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Ivana » 17 led 2007, 15:30

Ahoj těhulky, maminky i snažilky. Chtěla jsem se vás zeptat na jednu věc: kolik UTZ jste v těhotenství podstoupily? Je pro nás crohnařky nějaká výjimka nebo máme nárok jenom na 3 proplácené pojišťovnou? Mám povoleno snažení se o miminko, tak zjišťuji nějaké informace. Děkuji za odpovědi Ivana
andrea

Příspěvekod andrea » 18 led 2007, 09:28

Určitě jsem na ultrazvuku byla mnohem víckrát než třikrát. Z počátku tak asi po měsíci a od poloviny 5 měsíce co 14 dní. Je fakt, že jsem od 15-26 a 33-35 týdne ležela v nemocnici, ale kontrolovali nás furt.
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 25 led 2007, 14:59

Ahojky,já měla utz do 12 týdne každých 14dnú.Mimčo bylo v poho,tak pak vždy jen namátkově,vzhledem k diagnoze....

Mirka
monag

Příspěvekod monag » 25 led 2007, 16:34

ahoj maminky, prosím vás, je tady některá s MC, která měla stenozu (zúžení střeva) v prúběhu těhotenství?díky
Kaminka

Příspěvekod Kaminka » 13 úno 2007, 08:31

Ahoj holky, už jsem se tu dlouho neukázala, jen hlásím, že jsme zdárně v 21tt a crohník je "zatím" stále v klidu, snad mu to tak vydrží i nadále...
Jo, čekáme chlapečka, bude se jmenovat Adrienek, už se na něj s manželem moc těšíme, je to takovej náš ukopánek...:-)

K UZ - ze začátku těhu jsem měla UZ každých 14 dní, vlastně to tak mám do teï a každý měsíc krev na gastro a UZ na gastro, moje pí. doktorky, obě, jsou strašně fajn a hlídají mě jako ostříž...Ono je to nakonec jedině dobře, aspoň vím, že je prcek v pořádku!!
Kaminka

Příspěvekod Kaminka » 13 úno 2007, 08:32

Keksička - budeme moc a moc držet pěstičky, aby bylo všechno v pořádku a za pár měsícú se ti narodilo krásný, zdravý a živý miminko!!!!
Kaminka

Příspěvekod Kaminka » 13 úno 2007, 08:35

Ivana - hodně štěstíčka při snaženíčku!!! Nám se mimi povedlo po třetí měsíc snažení a to jsem brala Penthasu 3x3, Imuran 50mg denně a to je vše, ještě jsem si během snaženíčka pomáhala kys. listovou a pak jsem si koupila Calibrum Baby Plan - tohle mi schválila i moje gastrodr., prý se nemám bát, tělo dostává vše, co potřebuje a dělám si prý "vhodné prostředí" pro miminko! Takže ještě jednou, hodně štěstíčka, a se kulihrášek povede co nejdříve!!!
Kaminka

Příspěvekod Kaminka » 13 úno 2007, 08:38

Mějte se moc hezky, těhulkám přeji příjemné a pohodové těhulkování bez šoufl stavú, snažilkám, a se už mimi co nejdříve povede a všem ostatním hodně zdravíčka a co nejdelší remise!!! Krásný den, Kamila a Adrien 21tt
Ivana

Příspěvekod Ivana » 19 úno 2007, 17:09

Kaminka: mě gastro doktorka řekla že žádné doplňky brát nemusím, že krevní obraz je na jedničku, ale i tak jsem si nasadila kyselinu listovou a budu brát Calibrum Baby Plan :D na mimískovi začínáme pracovat od března-dubna, tak doufám že se nám taky zadaří v co nejkratší době. V srpnu se z Francie vracíme do čr tak bych nechtěla odjíždět s velkým břichem :) . Přeji Ti a mimís pěkně roste a dám zprávu až se zadaří. Iva
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 04 bře 2007, 13:42

Ahojky Kamil,tak moc gratuluju a přeju pohodový zbytek těhu,a Adrienek pěkně rostě a kope,pak je vše v pořádku....M.

Mirka
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 04 bře 2007, 13:43

Ivu,pozor na kyselinu listovou,mě jí doktor (gastro) v těhu zakázal,že dráždí střeva.V Baby planu je jí dostatek,tak a se nepředávkuješ! Jinak přeju úspěšné početí...M.
Kaminka: mě gastro doktorka řekla že žádné doplňky brát nemusím, že krevní obraz je na jedničku, ale i tak jsem si nasadila kyselinu listovou a budu brát Calibrum Baby Plan :D na mimískovi začínáme pracovat od března-dubna, tak doufám že se nám taky zadaří v co nejkratší době. V srpnu se z Francie vracíme do čr tak bych nechtěla odjíždět s velkým břichem :) . Přeji Ti a mimís pěkně roste a dám zprávu až se zadaří. Iva

Mirka
Ivana

Příspěvekod Ivana » 07 bře 2007, 12:24

Ahoj Mirunko, děkuju za upozornění, vúbec jsem netušila že by se kyselinou listovou dalo něco zkazit. Budu brát teda jenom Calibrum baby Plan :)
Mějte se všechny pěkně. Iva
lucinka

Příspěvekod lucinka » 23 bře 2007, 22:39

dani a kde jsi rodila?
Dani

Příspěvekod Dani » 24 bře 2007, 20:38

Ahoj, rodila jsem v Trutnově.Chtěla jsem do Jilemnice, ale múj gynekolog mi nabídl, že když pújdu do Trutnova, odrodí mě a protože jsem ho měla i u starších dětí, tak jsem šla...Teï to ještě není stoprocentní,ale malá je skvělá a hlavně zdravá.A to je nejdúležitější.