Crohn a gravidita

Důležité zkušenosti a rady pro nastávající rodiče. Nebojte se zeptat.
Janula
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Janula » 28 úno 2006, 14:07

Ahoj,dík za odpověď a držím palce,ať to dobře dopadne.

Janula
Mirunka
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Mirunka » 01 bře 2006, 18:37

Ahoj holky,tak jsem zatim uspesne dokoncila 12tyden,uz mam i fotku mimca a zda se byt vse v poradku.Kdyz tedy vynecham ty nevolnosti,ale i ty by uz mohli ustoupit.

A co ty Katko,uz se pokousite? Nechtela jsem o tom moc psat,ale presne pred rokem jsem zazila to same co ty,nespravne zalözene tehu - afetalni vejce (bez plodu) a musela jsem postoupit interupci.Zhruba zacatkem listopadu jsem byla opet tehotna,ale kratce po zjisteni,na samem pocatku,tehotenstvi odeslo-samovolne.Tak uz jsem to svym zpusobem vzdala a nakonec to prislo znovu,samo a vse je zatim OK....Doufam,ze nic nezakriknu. Proto jsem byla ze vseho tak vybafla,hlavne kvuli colitisu,leky a tak...

Drzim moc palecky. Miri

Mirka
Katka

Příspěvekod Katka » 05 bře 2006, 20:15

Mirunko, jsme tři měsíce po kyretáži (také afetální vejce) a tento měsíc se zase začneme snažit. Čas strašně rychle letí. Chtěli bychom dvě děti, ale jak to tak vidím, moje představa, mít je do 30ti let, se nenaplní. Jen doufám, že to tentokráte bude lepší než minule. Držím ti moc pěsti a přeju Vám oběma hodně zdravíčka. Nevolnosti už určitě začnou ustupovat a ty si těhu začneš pořádně užívat. Jsi na neschopence nebo chodíš do práce? Mě minule dr. doporučila, že s UC mám nárok být doma, ale já šla do práce, doma bych se zbláznila. Nakonec jsem stejně 6 týdnů ležela a nic z toho. U dalšího těhu mě prý určitě nechá hned na rizikovém. Jak vy ostatní? Byly jste taky na rizikovém??? Pá Katka
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 06 bře 2006, 21:21

Ahoj Katko,uz jsem na neschopence,pockala jsem ale,az uvidim srdicko a pak jsem si ihned zasla k prakticke lekarce s doporucenim od gastro doktora,ze mam zustat doma a bez problemu mi to napsala.Tak 3x v tydnu zajdu do prace,neda mi to,protoze jeste za mne nesehnali nahradu,delam hl.ucetni a na celou firmu jsem tam sama,tak jsem domluvena se sefem,ze mu zatim vypomuzu,nez nekoho najde.Ale zadny stres a behani,jen to, co je nutne.
Ted jsem mela peknou rymu,takze se to trosku promitlo i do UC (hleny a trocha krve),ale citim se zatim dobre...(snad to nezakriknu). Ve stredu mam ultrazvuk (konec 13tt),tak se modlim,aby bylo vse ok.Porad se strachuju,ale to poznas sama,neda ti to. Tehu v lonskem roce mi dalo dost psychicky zabrat,tak ted vse kontroluju.
Az se budete snazit,tak na to mimco moc nemysli.to se pak clovek nemuze dockat.Ja na to myslela porad a neslo to.V prosinci byl takovy zaber,ze jsem nestihala myslet vubec na nic a vidis,podarilo se....
Drzim ti moc palecky a ozvi se co a jak.
Jinak na gastru jsem mela vse ok,kontrolu mam az v dubnu.Nikdy jsem nemela nijak zvlast velke problemy,to co ctu na netu,tak jsem asi relativne dost v pohode oproti vsem.
Mej se krasne a ja zase brzy napisu,jak se nam dari (urcite ve stredu po ultrazvuku).
Pacek Miri

Mirka
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 10 bře 2006, 14:16

Tak miminko je v poradku,jen ja chytila rymu trosicku zvysenou teplotu,tek od vcera polehavam,abych prcka chranila...Pekne mi v tom brisku na ultrazvuku tancuje,asi to bude pekny neposeda.
Drzim palecky...Miri

Mirka
Katka

Příspěvekod Katka » 10 bře 2006, 18:46

Miri, výborná zpráva, že je vše v pořádku, jen tak dál. Musí to být nádhera, vidět bijící srdíčko a koukat se, jak v tomě miminko dělá kotrmelce. My se tento měsíc začali znovu snažit. Nemyslím na to, neupínám se na to, až to přijde tak to přijde. Stačí mi jen ten pocit, že se konečně můžeme snažit, že pro to něco děláme. A jak to dopadne, to je na přírodě.
K.
Dani

Příspěvekod Dani » 29 bře 2006, 16:32

Ahoj holky,tak se hlásím mezi těhulky! Měla bych být šťastná jak blecha,ale od soboty j mi mizerně a tak mám strach,abych tomu maličkému neublížila.Děťátko jsme moc chtěli,otěhotněla jsem hned,ze začátku mi bylo krásně,jako za celou dobu s UC ne.Tak 2týdny mě děsně bolí záda(mám taky osteoporozu),minulé pondělí mi gynekolog potvrdil těhotenství,ale ačkoli předtím říkal,že mám dál brát léky,jen je omezit(snížila jsem je tedy na2tbl Pentasy a 1Asacol čípek),tak mi zatrhl všechno .Já se nedivím,ale v sobotu mě přepadla střevní chřipka,čímž se mi střeva rozbláznily a v neděli v noci jsem začala krvácet.V pondělí jsem byla na ultrazvuku,gynekolog mi svolil na Asacol klizma,než se mi to srovná.Včera jsem proseděla asi půl dne na WC,převážně kvůli krvi.No a dnes jsem byla u "své "doktorky v poradně a ta mi nedoporučuje ani čípky ani klizma, ale napsala mi Budenofalk.Máte s ním některá v těhotenství zkušenosti? Jo, ještě doplním,že jsem teprve v 7.týdnu. Díky za radu.Dana
karambolka

Příspěvekod karambolka » 31 bře 2006, 20:08

Ahojky, myslím si, že absolutní vysazení léků, jakmile zjistí že jsi těhotná je ta největší blbost co může doktor udělat. Ale na to ses neptala. Ohledně Budenofalku, ten jsem brala od 5. měsíce těhotenství a beru ho vlastně doteď, víc jak rok po porodu. Miminku snad neubližuje. Beru 9mg. Melo by to byt v pohodě, nemusíš se bát ;-)
Martina
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 05 dub 2006, 10:34

Ahoj, mam take UC, jsem v 18tt a zatim je vse OK. Gynekolog mi take doporucil nic nebrat,ale to se asi neda,:Jsem zatim bez velkych potizi,jen kdyz mne to chyti beru Salofalk cipky - 250 a to jen na noc. Mimco je v poradku a dari se nam obema vcelku fajn.Pokavad mas problemy,tak tadeji dodrzuj pokyny gastro doktora,oni uz maji zkusenosti a nedoporuci ti nic, co by ublizilo mimcu,neboj.Horsi je, kdyz se UC rozjede a chytis zanet do celeho tela,to pak ma na mimi hrozny vliv.Tak se drz!!!!
Jinak uz mam za sebou testy AFP a vse je ok,COZ MI SPADL KAMEN ZE SRDCE. Miri

Mirka
Dani

Příspěvekod Dani » 05 dub 2006, 16:06

Tak střeva se mi stále neuklidnily,beru teď Budenofalk,občas Asacol klizma nebo čípek.Dnes mě doktorka chtěla odeslat do nemocnice do Hradce,ale usmlouvala jsem to ještě na týden.Mám z nemocnic panickou hrůzu,jsem takový domácí závisláček...Tak si mám přibrat ještě Smectu.Jinak jsem opět začala chodit ještě na homeopatii,doufám,že to co nejdříve zabere. Přeju všem pohodové těhotenství a zdravá miminka. Dana
Dani

Příspěvekod Dani » 05 dub 2006, 16:20

Ještě se Vás zeptám: taky jste byly ze začátku těhotenství tak ubrečené? Já se toho nemůžu zbavit,ale u starších dětí jsem prožívala těhotenství v pohodě,tak nevím. Teď,místo abych myslela pozitivně,mám pocit,že už to lepší nebude...
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 06 dub 2006, 12:54

Tky furt bulim,to je az hruza...Rozbreci me i TV noviny....To je normal.Drz se. Mirka

Mirka
janaf

Příspěvekod janaf » 09 dub 2006, 18:40

Ahoj, tak se hlasim mezi maminky. 19.3. se nam narodil chlapecek Vitek. Vse probehlo v poradku a mimco je fakt krasny. Jana
karambolka

Příspěvekod karambolka » 09 dub 2006, 20:20

Jani moc gratulujeme :-) Posli fotecky :-)
Karambolka
Katka

Příspěvekod Katka » 11 dub 2006, 15:06

Ahoj holky,

JANI obrrrr gratulace k chlapečkovi. Nedávno jsi psala, že jsi těhu a už máte uzlíček u sebe. To je krása. Přeju hodně zdravíčka.

A co my? Dnes jsme byli na první UTZ. Jsme 4tt+2 dle UTZ, dle poslední MS 6tt+6. Na UTZ jsme viděli malou tečku, což by měl být plod, tak snad to tentokráte vyjde. Bohužel střevíčka proti těhotenství jasně protestují. Byl mi vysazen Salofalk, beru jen Mutaflor a je to tragedie. Chodím tak 10x denně a nejhorší jsou tenesmy. Prostě pořád nutkání, člověk tlačí, že by vytlačil dítě i duši, bolí to a jde jen hlen a žádná úleva. Ve čtvrtek jdu k dr. Doufám, že mi aspoň čípky nebo něco povolí. Tohle se nedá. Minulý týden jsem měla angínu a dva dny teploty kolem 38st. Takže i díky tomu zhoršení UC. No nemůžu mít aspoň tohle těhotenství v v klidu? Ach jo. Katka