Crohn a gravidita
Teda JANIF, už 8. měsíc? Toto letí. Skoro tomu nemůžu uvěřit. Tak to už budeš mít brzo vrnící uzlíček v nárůči. Určitě dej o sobě vědět, jak se ti daří a jak vše probíhá. Nechali jste si říct pohlaví? Jsem moc ráda, že se máš fajn.
MIRUNKO, hlavně se nestresuj. Jestli ti dr. léky sám nevysadil, určitě dobře ví, co dělá a má s tím určitě dobré zkušenosti. Každý lékař je jiný, ale jistě by ti nedal něco, co by tobě a miminku ublížilo. Moje kamarádka má 2měsíční holčičku a v prvním trimestru prodělala těžký zápal plic, byla na JIP a brala 4x antibiotika a holčička je jak lusk. Tak věř a vše bude v pořádku. Držím pěsti.
Katka
MIRUNKO, hlavně se nestresuj. Jestli ti dr. léky sám nevysadil, určitě dobře ví, co dělá a má s tím určitě dobré zkušenosti. Každý lékař je jiný, ale jistě by ti nedal něco, co by tobě a miminku ublížilo. Moje kamarádka má 2měsíční holčičku a v prvním trimestru prodělala těžký zápal plic, byla na JIP a brala 4x antibiotika a holčička je jak lusk. Tak věř a vše bude v pořádku. Držím pěsti.
Katka
Ahoj holky, je fakt, ze to hrozne rychle utika. Ty cipky (Salofalk 500 mg) beru od te doby, co jsem se zacala pokouset o mimi (po konzultaci s dr.) Predtim jsem brala Pentasu 3x2. Zatim vse zvladam v pohode, jen vim, ze nemuzu vysadit leky, hned se mi Crohn zhorsi. Cekame kluka, dam vedet, az se narodi. Diky za podporu. Jana
MirkaTeda JANIF, už 8. měsíc? Toto letí. Skoro tomu nemůžu uvěřit. Tak to už budeš mít brzo vrnící uzlíček v nárůči. Určitě dej o sobě vědět, jak se ti daří a jak vše probíhá. Nechali jste si říct pohlaví? Jsem moc ráda, že se máš fajn.
Katka
Nejak mi to posledni dobou blbne a nedari se mi pripojit...Jen jsem se chtela holky zeptat, jake jste meli v pocatku tehotenstvi problemy? Bolesti podbrisku, prujmy ci krev z konecniku...? Porad jsem ze vseho vyprdla.Poboliva me podbrisek,kamosky mne ujistili,ze je to tim,ze roste deloha.Netrpim prujmy,jen obcas hlen,nechci to nijak zvlast exklusivne popisovat,jen fakt nevim, s kym se poradit.Neznam nikoho, kdo ma UC a byl nebo je tehotny... Tak si na me vzpomente a cokoli vas napadne,dejte mi vedet,treba i to,jestli jste brali leky hned od pocatku tehu a jak to pokracovalo dal...Diky a mejte se vsichni moc krasne. M.
Mirka
Mirka
Mirunko, o lécích už jsem ti psala. A co se týká bolestí. Hned od začátku těhu jsem měla pořád jakoby pocit před menstruací. Takové tlaky v podbříšku. To je dobré znamení. Miminko se totiž uhnizďuje a také si zvětšuje dělohu. Je to normální. Zavítej i na nějaké miminkovské servry, třeba rodina.cz nebo emimino.cz. Tam najdeš spoustu věcí a informací. Průjem i hlen jsem začala mít tak od 6tt, ale pak se to zhoršilo i z toho důvodu, že těhu bylo špatně založené. Jinak při dobrém vývoji by se UC měla zlepšovat. Hlavně se nenervuj, nepozoruj. I zdravý člověk má občas průjem (něco špatného sní, má stres apod.). Takže klid, ať má miminko pohodovou maminku a může v klidu růst. 
Katka

Katka
rytyda- chtěla bych uklidnit dívky a ženy, které plánují těhotenství a potýkají se s Crohnem...s Crohnem už "vegetíme" společně 14let, před 11ti lety, zhruba asi 4 roky po zjištění nemoci a léčbě, jsem toužila otěhotnět..v té době jsem vážila necelých 49kg při 167cm, těhotenství mi bylo dokonce doporučeno mým lékařem, s tím, že v těle nastávají hormonální změny a mění se i metabolismus..přibrala jsem "otřesných" 35kg a světe div se, nikdo z lékařů mi nehuboval..těhotenství i porod proběhlo pod stálou kontrolou lékařů, bez větších obtíží, mám krásného 11ti letého Tomáše.. od té doby nastala párkrát recidiva, někdy způsobená nestřídmostí v jídle(tatarka, tlačenka apod:-), ale prostě když musíš, tak musíš:-)) spouštěcím mechanismem mých obtíží je ale stres, nebo sebemenší nervové vypětí..to mám vypozorované stoprocentně..
Ahojky,jsem na samem pocatku, 7tt,ale hrozne jsem se bala,ze neuvidim plod ani srdicko,uz jsem tohle jednou zazila,tak ty obavy ve mne rostli.Porad mam skryty strach a bojim se o tom tehu nekomu rict,abych to nezakrikla a neco se nestalo...To je des,ale snazim se to moc nepripoustet.hlavne zadne nakupy vecicek atd.Ale vcera kdyz jsem videla,jak mu tluce srdicko,to bylo uzasny...
Mirka
Mirka
Ahoj Janulo, o stárnutí organismu (s naší nemocí) jsem neslyšela. Myslím, že stárnutí ovlivňuje více faktorů. Stres, životní prostředí, strava, přístup k životu a pod. Navíc jsem se dívala do tvého profilu a jsi ještě o rok mladší jak já. Já si teda stará nepřipadám
Ale je pravda, že podle lékařů je nejvhodnější pro těhu 19 let (po stránce fyzické, ne psychické). Já jsem po zamlkém těhu. Už to budou tři měsíce a my se můžeme začít znovu pokoušet. Začala jsem brát Medrol a překvapil mě ve čtvrtek dr., když se divil, že se ještě nesnažíme. Já myslela, když jsem četla příbalový leták, že s Medrolem otěhotnět nepůjde. Říkal, že při 4mg je to bez problémů a miminku to neublíží. To mi udělal radost. Takže když bude vše OK, tak v březnu se pokusíme znovu, tak držte pěsti. Pá K.