Crohn a gravidita

Důležité zkušenosti a rady pro nastávající rodiče. Nebojte se zeptat.
karambolka
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod karambolka » 11 led 2006, 19:02

to Janaf: a jak Ti je? Všechno v pořádku?

karambolka
Mirunka
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Mirunka » 11 led 2006, 19:18

Holky, diky moc, vzala jsem si cipek,bez vycitek svedomi.Asacol jeste zvazim.Jste moc hodny,jeste ze jsou tyhle diskusni fora...Snad bude vse ok,urcite se ozvu co a jak. :-)

Mirka
Katka

Příspěvekod Katka » 11 led 2006, 20:00

Teda JANIF, už 8. měsíc? Toto letí. Skoro tomu nemůžu uvěřit. Tak to už budeš mít brzo vrnící uzlíček v nárůči. Určitě dej o sobě vědět, jak se ti daří a jak vše probíhá. Nechali jste si říct pohlaví? Jsem moc ráda, že se máš fajn.
MIRUNKO, hlavně se nestresuj. Jestli ti dr. léky sám nevysadil, určitě dobře ví, co dělá a má s tím určitě dobré zkušenosti. Každý lékař je jiný, ale jistě by ti nedal něco, co by tobě a miminku ublížilo. Moje kamarádka má 2měsíční holčičku a v prvním trimestru prodělala těžký zápal plic, byla na JIP a brala 4x antibiotika a holčička je jak lusk. Tak věř a vše bude v pořádku. Držím pěsti.
Katka
janaf

Příspěvekod janaf » 15 led 2006, 19:28

Ahoj holky, je fakt, ze to hrozne rychle utika. Ty cipky (Salofalk 500 mg) beru od te doby, co jsem se zacala pokouset o mimi (po konzultaci s dr.) Predtim jsem brala Pentasu 3x2. Zatim vse zvladam v pohode, jen vim, ze nemuzu vysadit leky, hned se mi Crohn zhorsi. Cekame kluka, dam vedet, az se narodi. Diky za podporu. Jana
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 15 led 2006, 19:29

Teda JANIF, už 8. měsíc? Toto letí. Skoro tomu nemůžu uvěřit. Tak to už budeš mít brzo vrnící uzlíček v nárůči. Určitě dej o sobě vědět, jak se ti daří a jak vše probíhá. Nechali jste si říct pohlaví? Jsem moc ráda, že se máš fajn.
MIRUNKO, hlavně se nestresuj. Jestli ti dr. léky sám nevysadil, určitě dobře ví, co dělá a má s tím určitě dobré zkušenosti. Každý lékař je jiný, ale jistě by ti nedal něco, co by tobě a miminku ublížilo. Moje kamarádka má 2měsíční holčičku a v prvním trimestru prodělala těžký zápal plic, byla na JIP a brala 4x antibiotika a holčička je jak lusk. Tak věř a vše bude v pořádku. Držím pěsti.
Katka

Mirka
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 15 led 2006, 19:33

Nejak mi to posledni dobou blbne a nedari se mi pripojit...Jen jsem se chtela holky zeptat, jake jste meli v pocatku tehotenstvi problemy? Bolesti podbrisku, prujmy ci krev z konecniku...? Porad jsem ze vseho vyprdla.Poboliva me podbrisek,kamosky mne ujistili,ze je to tim,ze roste deloha.Netrpim prujmy,jen obcas hlen,nechci to nijak zvlast exklusivne popisovat,jen fakt nevim, s kym se poradit.Neznam nikoho, kdo ma UC a byl nebo je tehotny... Tak si na me vzpomente a cokoli vas napadne,dejte mi vedet,treba i to,jestli jste brali leky hned od pocatku tehu a jak to pokracovalo dal...Diky a mejte se vsichni moc krasne. M.

Mirka
Katka

Příspěvekod Katka » 16 led 2006, 17:11

Mirunko, o lécích už jsem ti psala. A co se týká bolestí. Hned od začátku těhu jsem měla pořád jakoby pocit před menstruací. Takové tlaky v podbříšku. To je dobré znamení. Miminko se totiž uhnizďuje a také si zvětšuje dělohu. Je to normální. Zavítej i na nějaké miminkovské servry, třeba rodina.cz nebo emimino.cz. Tam najdeš spoustu věcí a informací. Průjem i hlen jsem začala mít tak od 6tt, ale pak se to zhoršilo i z toho důvodu, že těhu bylo špatně založené. Jinak při dobrém vývoji by se UC měla zlepšovat. Hlavně se nenervuj, nepozoruj. I zdravý člověk má občas průjem (něco špatného sní, má stres apod.). Takže klid, ať má miminko pohodovou maminku a může v klidu růst. :-)
Katka
rytyda

Příspěvekod rytyda » 18 led 2006, 19:00

rytyda- chtěla bych uklidnit dívky a ženy, které plánují těhotenství a potýkají se s Crohnem...s Crohnem už "vegetíme" společně 14let, před 11ti lety, zhruba asi 4 roky po zjištění nemoci a léčbě, jsem toužila otěhotnět..v té době jsem vážila necelých 49kg při 167cm, těhotenství mi bylo dokonce doporučeno mým lékařem, s tím, že v těle nastávají hormonální změny a mění se i metabolismus..přibrala jsem "otřesných" 35kg a světe div se, nikdo z lékařů mi nehuboval..těhotenství i porod proběhlo pod stálou kontrolou lékařů, bez větších obtíží, mám krásného 11ti letého Tomáše.. od té doby nastala párkrát recidiva, někdy způsobená nestřídmostí v jídle(tatarka, tlačenka apod:-), ale prostě když musíš, tak musíš:-)) spouštěcím mechanismem mých obtíží je ale stres, nebo sebemenší nervové vypětí..to mám vypozorované stoprocentně..
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 20 led 2006, 08:25

Tak mam pocit,ze se mi prcek pekne uhnizdil,zacinaji ranni nevolnosti a behem dne desny hlad....Zatim je vse v pohode, myslim po zdravotni strance UC (bez hlenu,krve,prujmu),tak snad to vse vydrzi...Pristi tyden kontrola na gyn,doufam, ze budou jen pozitivni zpravy...Krasny den, Miri.
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 25 led 2006, 18:38

Ahoj holky,tek jsem dnes byla u lekare na gyn,prcek je zatim v poradku,srdicko nam tluce jako hodinky.Mam stastny den....Ja se citim take v poho,tedy az na ty nevolnosti,ale da se to vydrzet....diky za podporu.Miri

Mirka
karambolka

Příspěvekod karambolka » 25 led 2006, 23:23

Mirunko jsem moc ráda, že je vše v pořádku :-) V jakém týdnu vlastně jsi? Jsou to krásné pocity, když víš, že v Tobě roste ten malej človíček, hlavně si těhotenství užívej, protože to uteče jako voda! :-)

Martina
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 26 led 2006, 10:54

Ahojky,jsem na samem pocatku, 7tt,ale hrozne jsem se bala,ze neuvidim plod ani srdicko,uz jsem tohle jednou zazila,tak ty obavy ve mne rostli.Porad mam skryty strach a bojim se o tom tehu nekomu rict,abych to nezakrikla a neco se nestalo...To je des,ale snazim se to moc nepripoustet.hlavne zadne nakupy vecicek atd.Ale vcera kdyz jsem videla,jak mu tluce srdicko,to bylo uzasny...

Mirka
karambolka

Příspěvekod karambolka » 26 led 2006, 20:11

No já jsem o tom, že jsem těhotná řekla všem až někdy v 5. měsíci!!! Samozřejmě příbuzní to věděli už dřív, ale také jsem to nechtěla zakřiknout a řekla jsem to, až když to bylo opravdu vidět :-) Myslím, že tím nic nezkazíš, když si to necháš zatím pro sebe

karambolka
Janula

Příspěvekod Janula » 10 úno 2006, 13:59

Ahoj! Dnes jsem tu poprvé a moc se mi líbí, jak si radíte a povzbuzujete se.
Skoro rok už se snažím otěhotnět a pořád nic. Doktoři mi říkali, už před několika lety, že bych na to mohla být jednou stará. Organizmus zatížený Crohnem stárne prý rychleji. Máte někdo zkušenost?

Janula
Katka

Příspěvekod Katka » 11 úno 2006, 15:54

Ahoj Janulo, o stárnutí organismu (s naší nemocí) jsem neslyšela. Myslím, že stárnutí ovlivňuje více faktorů. Stres, životní prostředí, strava, přístup k životu a pod. Navíc jsem se dívala do tvého profilu a jsi ještě o rok mladší jak já. Já si teda stará nepřipadám :-) Ale je pravda, že podle lékařů je nejvhodnější pro těhu 19 let (po stránce fyzické, ne psychické). Já jsem po zamlkém těhu. Už to budou tři měsíce a my se můžeme začít znovu pokoušet. Začala jsem brát Medrol a překvapil mě ve čtvrtek dr., když se divil, že se ještě nesnažíme. Já myslela, když jsem četla příbalový leták, že s Medrolem otěhotnět nepůjde. Říkal, že při 4mg je to bez problémů a miminku to neublíží. To mi udělal radost. Takže když bude vše OK, tak v březnu se pokusíme znovu, tak držte pěsti. Pá K.