Je mi 18 let a už přes 2 roky mám Crohna (mám za sebou už jednu resekci) a od té doby docela klid.

Prostě po operaci jsem se opravdu hlídal, držel dietu a tak. Pak mi doktor řekl, že můžu začít testovat nějaký to jídlo a zkoušet, co mi sedne a co ne. Jídlo bylo naprosto v pohodě, i sycené pití (ale ne točená kofola a tak) a pak to najednou přišlo: dozvěděl jsem se, že Plzeň a Heineken - nejkvalitnější piva. No a ochutnal jsem... Vypil jsem asi 4 Plzně během nějakých 6 hodin a druhý den - nic. Naopak - bylo mi lépe, břicho mě nebolelo, byl jsem v pohodě. Pak jsem vyzkoušel Heineken - to stejné. Pak červené víno, jendou dokonce i rum s kofolou a vodku - upřímně jsem si říkal, že teď jsem to fakt přehnal - ale opět nic...

Pouze ve stresových situacích je mi trošku víc špatně a bolí mě břicho nebo také, když mi nesedne jídlo - ale to je běžné, ne? Chtěl bych se vás tedy zeptat, jaký na to máte názor a jestli myslíte, že když budu pít kvalitní pití a nebudu to přehánět, že si občas něco můžu dát.

Moc vám všem děkuji za rady a za pomoc a všem vám přeji pevné zdraví!!!