Crohn a gravidita
Gratuluji, to IVF znamená umělé oplodnění?Doporučuji Ti koupit odštavnovač na zeleninu a ovoce, já jsi odstavnuji a piji štávy zeleninové a ovocné z čerstvého ovoce a zeleniny a tím si to nahrazuji. Máš zúžené střevo-stenozu? ahoj
Ahojky, před časem jsem psala, že se chystám na IVF. No zadařilo se a já jsem, zatím jen chvilku, těhotná. Těhulky, prosím, poraďte mi, jak s dietou. Mám bezezbytkovou, ale bude miminko zdravé bez ovoce a zeleniny?
Janula
Ahoj Monag, děkuji za odpověď. Už jsem myslela, že sem nikdo nechodí. Mám stenózu, ale nic hroznýho, trochu zánět v ileu, ale hlavně zánět, né crohn, dvanáctníku. Takže mě celé dny po vynechání omeprazolu pálí žáha a bolí žaludek. Zítra jdu na kontrolu na gastro, tak mi snad něco poradí. Jinak zkusila jsem zatím jen koupit džus a když si ho nařžedím, tak to není s tou žáhou tak hrozné. IVF je umělé oplodnění. Ty jsi také těhotná?
Janula
Janula
Ahoj Jani, tak konecne pisu. Ja jsem ted v 19. tydnu t.. Cetla jsem, ze otehotni tak 50% zen a z toho jich asi 70% donosi dite. Hlavne je dulezite byt v klidu do 12. tydne. Ja byla v nemocnici protoze jsem zacala spinit, ale byl to jen hematom. Jinak krohna mam porad v klidu. Taky vim ze budu rodit cisarem.
Luci, dík že jsi se ozvala. Mám neschopenku. Do práce jsem jít zkusila, ale po hodině a půl se mi udělalo zle a rozklepala jsem se, tak jsem si došla do CARu pro marodní. Jak jsi to udělala s dietou? Já jsem teď 5+5 a v pátek jdu na UTZ potvrdit srdeční akci. A co listovka? Crohna mám taky v pohodě, jen když mám vyrazit ven, tak se klasicky ozve, ale to má asi každý.
Janula
Janula
Ahoj, po dlouhý době se opět ozýváme...
Čas strašně letí a Adýskovi už 27.12. bude půl roku! Zatím je to strašlivě živý dítko, nevím, po kom, oba jsme s manžou kliďasové...
U mě croh zatím v pohodě, i když se mi zdá, že mě nějak více pobolívá břicho, než by bylo asi zdrávo...Krev. testy jsou v pohodě, ale vyšly mi nějaký zvýšený hodnoty hormonu štítný žlázy, nemáte s tím někdo s crohnem zkušenost??? Moje gastro dr. říkala, že se jí to nezdá, mělo by to být právě naopak...
Tak snad bude vše v pohodě a žádná štítná žláza se nekoná, jinak by mě z toho už asi mrsklo...Crohn mi stačí...
Čas strašně letí a Adýskovi už 27.12. bude půl roku! Zatím je to strašlivě živý dítko, nevím, po kom, oba jsme s manžou kliďasové...

U mě croh zatím v pohodě, i když se mi zdá, že mě nějak více pobolívá břicho, než by bylo asi zdrávo...Krev. testy jsou v pohodě, ale vyšly mi nějaký zvýšený hodnoty hormonu štítný žlázy, nemáte s tím někdo s crohnem zkušenost??? Moje gastro dr. říkala, že se jí to nezdá, mělo by to být právě naopak...

Tak snad bude vše v pohodě a žádná štítná žláza se nekoná, jinak by mě z toho už asi mrsklo...Crohn mi stačí...

Ad listovka - já ji brala před těhu i celé těhu a žádný problém jsem s ní neměla, dokonce i moje gastrodr. mi ji schválila...
Dále jsem brala Calibrum Baby Plan do 3. měsíce, pak Mamavit, do konce 2. trimestru, pak už jsem brala nepravidelně, tak obden, ob dva dny, když jsem si vzpomněla...
Jinak celé těhu na rizikovce, ale byla jsem doma, klidový režim a hodně odpočívat...Rodila jsem přirozenou cestou s epidurálem a klystýr mi raději nedávali, prý se nic neděje, když ho nedostanu...A rodila jsem v Motole...Nemůžu si vynachválit super personál a komunikaci mezi mnou, personálem, i můj manžel byl s jejich přístupem moc spokojený... a vůbec byli moc milí a ochotní...Určitě bych ráda rodila druhé mimi - pokud se podaří a vše bude OK - opět v Motole...
Dále jsem brala Calibrum Baby Plan do 3. měsíce, pak Mamavit, do konce 2. trimestru, pak už jsem brala nepravidelně, tak obden, ob dva dny, když jsem si vzpomněla...

Jinak celé těhu na rizikovce, ale byla jsem doma, klidový režim a hodně odpočívat...Rodila jsem přirozenou cestou s epidurálem a klystýr mi raději nedávali, prý se nic neděje, když ho nedostanu...A rodila jsem v Motole...Nemůžu si vynachválit super personál a komunikaci mezi mnou, personálem, i můj manžel byl s jejich přístupem moc spokojený... a vůbec byli moc milí a ochotní...Určitě bych ráda rodila druhé mimi - pokud se podaří a vše bude OK - opět v Motole...
Kaminko, k té štítné žláze. Mě našli začátkem léta v CARu sníženou fci. Okamžitě mě odeslali na endokrinologii, kde mi lékařka oznámila, že onemocnění štítné žlázy je také porucha autoimunity, jako Crohn a není u nás nic výjimečného. Já k tomu mám ještě atopický ekzém
.
Jinak v pátek jsem byla na UTZ, srdeční akce ještě není 100% potvrzená, ale dr zaznamenal "nějaké chvění". Další kontrola 2.1., tak už by mělo být srdíčko krásně rozběhlé.
Přeji vám všem veselé a šťastné Vánoce a do Nového roku to nej.
Janula

Jinak v pátek jsem byla na UTZ, srdeční akce ještě není 100% potvrzená, ale dr zaznamenal "nějaké chvění". Další kontrola 2.1., tak už by mělo být srdíčko krásně rozběhlé.
Přeji vám všem veselé a šťastné Vánoce a do Nového roku to nej.
Janula
Kaminko děkuju, zatím se držíme miminko je pěkně čiloučké. Už mám za sebou půlku těhu jsem teď ve 24tt, tak už jsem trošku klidnější.
Listovku beru celé těhotenství a k tomu ještě Calibrum mami. Mám totiž ke Crohnovi zvýšenou srážlivost krve a trošku se to dá ovlivnit vitamíny B6,B12 a listovka a samozřejmě k tomu injekce na ředění krve. Zajímalo mě jestli s tím máte někdo zkušenosti
. Kvůli tomuhle problému jsem měla první dcerku hodně malinkou.
Taky blahopřeju všem těhulkám k miminkům v bříšku a hlavně všechno v pohodě
.
Listovku beru celé těhotenství a k tomu ještě Calibrum mami. Mám totiž ke Crohnovi zvýšenou srážlivost krve a trošku se to dá ovlivnit vitamíny B6,B12 a listovka a samozřejmě k tomu injekce na ředění krve. Zajímalo mě jestli s tím máte někdo zkušenosti

Taky blahopřeju všem těhulkám k miminkům v bříšku a hlavně všechno v pohodě

Ahoj všem, já mám crohna už 6 let a v srpnu jsem porodila zdravýho klučinu. 3 měsíce před otěhotněním jsem měla poslední kapačku remicadu, toho jsem se docela bála protže po poslední dávce doporučují půl roku počkat. My jsme těhotenství neplánovali a stalo se. Původně jsem myslela že to bude asi velkej problém,dost jsem si to vyčítala, naštěstí mi doktoři vyhověli a miminko mohlo vesele růst. Celé těhotenství jsem brala 125 mg imuranu a 2x2 pentasy(pentasu jsem vysadila měsíc před porodem, mohla by malýmu způsobit problémy s dýcháním), s tím že kdyby prášky vysadili a nemoc se rozjela bude pro to pro mimi škodlivější než braní těchto léků. V 16. týdnu jsem postoupila odběr plodové vody, kde nebyl žádný problém a i ultrazvuky vypadaly dobře. Celé těhotenství jsem se cítila výborně, neměla jsem žádné problémy, jedla jsem prakticky vše na co jsem měla chuť, přibrala jsem 16 kg. Rodila jsem císařem, kvůli abscesům a rektovaginálním píštělům. S kojením také problém nebyl, i když jsem brala imuran, kojení mi doporučili a kojím stále, malýmu je nyní 5 měsíců. Přeju vám všem, stejně bezproblémové těhulkování!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.spoluzaci.cz/photoScreen?classroomId=508855
Zifčáková
Zifčáková