Velmi ma zaujima ako sa stravujete pri MC.Pred operaciou som jedol vsetko od vyprazaneho az po fajne kolaciky a torty.Uvital by som vase prispevky comu sa hlavne vyhnut a co uz mate "odskusane" a ci po case mozno obcas zjest aj take vyprazane alebo nejaky ten zakusok.
CO JEST PRI MC?
-
mirecek
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
CO JEST PRI MC?
Ahojte!
Velmi ma zaujima ako sa stravujete pri MC.Pred operaciou som jedol vsetko od vyprazaneho az po fajne kolaciky a torty.Uvital by som vase prispevky comu sa hlavne vyhnut a co uz mate "odskusane" a ci po case mozno obcas zjest aj take vyprazane alebo nejaky ten zakusok.
-
thrueman
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
To je strasne individualni protoze kazdy ma jinou genetickou vybavu a kazdemu timpadem jinak pracuje metabolismus. Osobne jsem vypozoroval intoleranci mlecnych produktu, hlavne mleka a jogurtu vseho druhu. Jinak mi nic nevadi. Pro detoxikaci tela a obnoveni strevni kultury je dobre pouzit Aloe Vera gel jako doplnek stravy. Uzivam dlouhodobe s kladnymi vysledky.
Ahojte!
Velmi ma zaujima ako sa stravujete pri MC.Pred operaciou som jedol vsetko od vyprazaneho az po fajne kolaciky a torty.Uvital by som vase prispevky comu sa hlavne vyhnut a co uz mate "odskusane" a ci po case mozno obcas zjest aj take vyprazane alebo nejaky ten zakusok.![]()
-
Leptospiroza
Já snáším mléko a mléčné výrobky úplně v pohodě.
Aby mi bylo opravdu dobře, musela bych i v klidové fázi jíst pouze potraviny typu kaše, nesmažené, lehké, grahamy, sýry, netučné a hlavně v malých dávkách (i zeleninu a ovoce).
Výrazně mi vadí kořeněná ostrá jídla, ocet, kečupy a podobné omáčky, příliš čokolády, alkohol..
Jak už je psáno výše, je to hrozně individuální záležitost. Každý snese něco jiného, ty malé dávky lze ale doporučit myslím každému s podobnými problémy a vynechání ostrých jídel a alkoholu asi taky.
Petra, http://www.leptospiroza.com
Aby mi bylo opravdu dobře, musela bych i v klidové fázi jíst pouze potraviny typu kaše, nesmažené, lehké, grahamy, sýry, netučné a hlavně v malých dávkách (i zeleninu a ovoce).
Výrazně mi vadí kořeněná ostrá jídla, ocet, kečupy a podobné omáčky, příliš čokolády, alkohol..
Jak už je psáno výše, je to hrozně individuální záležitost. Každý snese něco jiného, ty malé dávky lze ale doporučit myslím každému s podobnými problémy a vynechání ostrých jídel a alkoholu asi taky.
Petra, http://www.leptospiroza.com
-
mirecek
http://www.stravacrohn.blogspot.com pridajte aj vy váš komentár a podelte sa aj s ostatnými o vaše skúsenosti ohladom stravovania pir MC
-
palmexman
co třeba já osobně nesnáším je čokoláda, kafe, tvrdý alkohol
pak je část věcí, které mi sednou jak kdy, záleží s čím je zkombinuji
ale je třeba nepochopitelný, že věci, které by měli být pro nás ty dobré mi nesedí.... třeba zapít jídlo čistou neperlivou vodou, nemluvím o tom, ji pít celý den
na mě třeba blahodárně púsobí pivo a stejně tak i červené víno(mimochodem ve fr. velice nízký výskyt crohna)
pak je část věcí, které mi sednou jak kdy, záleží s čím je zkombinuji
ale je třeba nepochopitelný, že věci, které by měli být pro nás ty dobré mi nesedí.... třeba zapít jídlo čistou neperlivou vodou, nemluvím o tom, ji pít celý den
na mě třeba blahodárně púsobí pivo a stejně tak i červené víno(mimochodem ve fr. velice nízký výskyt crohna)
-
macek
-
aloe
Zkušenost jsem popsal do blogu :Ahojky,
strava při MC je fakt individuální. Já si nedokážu představit, že bych jídlo zapíjela pivem nebo červeným vínem:-))))) Mě vyhovuje mléčná strava. jogurty, sýry, tvaroh...i syrové mléko múžu, naštěstí mi nic nedělá. Z pečiva rohlíky, protože chleba mě dost nadýmá a provokuje mi prújem.
http://ol3r.blogspot.com/2007/10/mj-ivot-s-crohnem.html