Čajíčky
-
Pavlína
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Čajíčky
Lidičky bumbáte někdo nějaké čajíčky,které by relativně mohli nebo měli zklidnit Crohna?Bylo mi doporučeno LAPACHO,ZELENÝ ČAJ,JASMÍNA PARAQVAJSKÁ,MOCHNA HUSÍ či STŘÍBRNÁ.Máte s tím někdo zkušenost?!Díky a hodně moc úspěchů v boji s vícehlavým drakem.
-
Klarka H.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ahoj Pavli,
ja nepiju nic specialniho, v podstate jen slaby cerny caj, ostatni mi nedela moc dobre. Vim ze Helca (Keksicka) tady z fora pije nejake specialni smesi primo na Crohna a moc si je pochvaluje, tak zkus ji kontaktovat. Jinak mochna se obecne doporucuje jako protizanetliva, takze neni duvod proc bys ji nemohla zkusit. S lapachem nevim, nemam zkusenost. Zeleny caj pokud je silny by ti nemusel delat dobre, tak to zkousej opatrne
hodne uspechu
Klara
ja nepiju nic specialniho, v podstate jen slaby cerny caj, ostatni mi nedela moc dobre. Vim ze Helca (Keksicka) tady z fora pije nejake specialni smesi primo na Crohna a moc si je pochvaluje, tak zkus ji kontaktovat. Jinak mochna se obecne doporucuje jako protizanetliva, takze neni duvod proc bys ji nemohla zkusit. S lapachem nevim, nemam zkusenost. Zeleny caj pokud je silny by ti nemusel delat dobre, tak to zkousej opatrne
hodne uspechu
Klara
-
Petra
Mně se osvědčily čaje z třezalky (pozor, nepřehánět; používá se také jako antidepresivum, já mám zkušenost, že zklidní nervy) a řepíku, působí protizánětlivě. Tak ale působí spousta bylinek. Také jsem zkusila kapky z kopretiny řimbaby. Působí protizánětlivě, takže klidní břicho a navíc funguje proti bolestem hlavy.
-
Rybka
Ahoj piju čaj dle doporučení lékařky zabývající se celostní medicínou. Doporučila mi dva čaje: PRVNI: 100g nati řepíku, 50g nati mochny stříbrné, 50g květu měsíčku, 25g islandského lišejníku, 25g květu heřmánku. Příprava : 2 čajové lžičky směsi spařit šálkem vařící vody, 10 minut louhovat, scedit. 4xdenně popíjet mezi jídly. DRUHY : Čaj ze stejných dílů slezu, kořene proskurníku, oddenku pýru nebo listu meduňky, oddenku puškvorce, kořene a natě pampelišky, květu heřmánku, nati žebříčku, květ měsíčku.Příprava : 1 čajovou lžičku směsi do šálku vody přivést k varu a 3 minuty vařit, 10 minut louhovat, scedit, 2-3xdenně pít hodinu po jídle. Osobně jsem měla zatím odvahu zkusit ten první. Ve druhém je to samá hořčina. Doporučuje se vypít první a pak asi 14 dní pauza. Pak teprve začít pít druhý čaj. Na ten se chystám za 10 dní, tak dám vědět, jestli je k pití. Zmiňovanou tinkturu z kopretiny řimbaby užívám 3xdenně 6 kapek půl hodiny před jídlem (současně s Budenofalkem-nehádají se). Pak mám ještě recept na čaj z lněného semínka, ibišku a tužebníku. Příprava : 1-2 lžičky na šálek vody, píšou jen 15 minut louhovat, scedit a pít, takže asi ani nevařit. Tak zkuste. Můj vyzkoušený první čaj byl bez problémů, vyhovuje.