Crohn a gravidita

Důležité zkušenosti a rady pro nastávající rodiče. Nebojte se zeptat.
Dani
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Dani » 18 dub 2006, 08:34

Jani,moc gratuluji!
Katko,jak jsi na tom? Povolili Ti ještě nějaké léky,lepšíš se? Na kdy máš termín?Já se z toho pořád nemůžu dostat,lepší se to hrozně pomalinku...
Katka
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Katka » 18 dub 2006, 12:22

U nás nic moc. S dr. jsme se domluvili, že léky mi dá nejdříve po ukončení 3. měsíce. Jsem teď doma. Není mi zle, ale do práce nemůžu chodit. Pořád běhám. Pořád tak 10x za den, z toho polovina jsou křečovité průjmy, křeče a bolest jen při stolici, pak dobré a druhá polovina je nutkání s odchodem hlenu a většinou tlačím naprázdno a mám pocit, že mi praskne koneční, nebo vytlačím všechny vnitřnosti. Prý mám vydržet. Tak si říkám, že jiné ženy mají těhu nevolnosti, já mám tohle. Nejhorší je, že se mi pořád jakoby chce a hodně mě tlačí nebo pne v konečníku. Prostě takový nepříjemný pocit. Ach jo. Musím vydržet.
Díky angíně jsem měla CRP 127 a leuko 20tis., šla jsem za týden na kontrolní odběr a CRP kleslo na 26 a leuko taky. Jinak by mě prý dr. nechal v nemocnici. Takže vše zhoršila angína. Prostě musím věřit, že to bude OK. 2.5. jdeme na gyne, mělo by být vše už vidět, tak snad to tentokrát vyjde a 3.5. jdu k bříškařovi.
Co ty, Dani? Je ti líp? Bereš léky?
Já si občas říkám, že to naše miminko ty křečovité průjmy nemůže přežít. Uvidíme.
K.
Dani

Příspěvekod Dani » 21 dub 2006, 08:01

Nerada bych to zakřikla,ale je mi o něco málo líp( ale jakmile si to vždycky pochválím,za chvíli běžím opět na WC).Beru teď Pentasu,Budenofalk(v lékárně ho nemají,takže od neděle přecházím na Entocort),Aktiferrin,Asacol čípky a klizma.I gynekolog uznal,že nejdříve se z toho musím dostat,pak zase léky s radostí omezím.Navíc chodím na homeopatii.Bývá mi úplně stejně,jak píšeš,akorát jsem se dopracovala k 20stolicím denně(z toho několikrát pouze krev).Zhubla jsem asi 5kg,ale nevím,kde,protože bříško mi přes všechno běhání začalo už teď růst.Teď už vydržím sedět,předtím mě tak bolelo břicho a konečník,že to nešlo...Snad už bude líp...Na kdy máš termín? Já na 14.11.
Katka

Příspěvekod Katka » 21 dub 2006, 11:44

Dani, TP mi vychází na 28. 11. To jsme 14 dní od sebe :-) 2. 5. jdeme na KO a jsem zvědavá. Zároveň se bojím. Minule jsme se totiž srdíčka nedočkali. Tak doufám, že druhého uvidím vše, co má být vidět. Já jsem na tom pořád stejně. Žádné léky a 5x křečovitá stolice a 5x hleny. Nejhorší, že se moc nevyspím v noci. Ale jsem doma, tak se dá spát přes den :-) Hodně mi na bolavý konečních pomohl gel z dubové kůry. Stojí v lékarně kolem 47 korun.
K.
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 23 dub 2006, 12:02

Ahoj holky,tak my už jsme teměř ve 20tt azatim vše v pohodě.Prcek se mrska a já jsem o dost klidnější.Je mi líto, že máte takové problémy,to já to měla alespoň trošku v klidu,bez bolestí,průjmu,je trocha krve a hlenu.Jinak Katko,moc gratuluju,to se to povedlo celkem rychle.Uvidiš,vše bude v pořádku.Také jsem se bála,že se srdíčka nedočkám,a vidíš, dočkala...Gyndař me bral vzhledem k diagnose každých 14 dní na ultrazvuk, abych byla klidnější.Dneska už mi do mikrofonu děla srdíčko kvakva kva...Jinak to vypada na kluka,ve čtvrtek jdu na 3D ultrazvuk,tak nám to ještě potvrdí...nebo vyvratí.Od počátku těhu mi gastro doktor doporučil brát salofalk čípky 250,při každém krvácení,což mi pomohlo.Jsou neškodný,mají 250mg a v těhu můžeš deně brát až 1,4, tady v kombinaci s jinými léky - Asacol atd.Hodně jsem o tom četla a věčně se vyptávala.
Tak Vám moc držím palečky,ať jste v pořádku mimča.
Jani, Tobě moc a moc gratuluju,už se také těším,až ho budu chovat v náruči. Přeju hodně zdraví a štěstí, Tobě i malému.
Mirka

Mirka
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 25 dub 2006, 21:26

Ahojky,tak u mne na gastru vvše v pořádku.Placenta ma prý velice příznivý vliv na střeva a u mne se to potvrdilo. Doktor mi vysadil léky, jen při obtížích Salofalk 250 na noc,což je super.Ve čtvrtek mne čeká 3D ultrazvuk,už se nemůžu dočkat,až to škvrně uvidím.
jak se Vám těhulky daří?Je to lepší? Začátky jsou krutý... držím palečky a dejte o sobě vědět. Pa

Mirka
Katka

Příspěvekod Katka » 26 dub 2006, 08:41

Mě už to nebavíííí! Nejhorší jsou ty křečovité stolice. Dostanu velkou křeč jak při MS, pár vteřin trvá a pak to letí. A tak třeba při jedné stolici 4x. Při 10 stolicích denně je to 40x. Ach jo. Nechápu, proč mě lékař řekl, že léky jsou škodlivé všechny a dá mi něco prý nejdřív od ukončeného 3. měsíce. Taky si myslím, že čípky by mi jen ulevily, než se takto trápit. Nevím, zda ty křeče můžou nějak negativně působit na miminko. Často se bojím, že ho tím tlakem vypudím. Snažím se vydržet. I když mi tahle nemoc připadá strašně degradující. Když sním něco špatného (v mém případě např. zeleninu), občas se mi stane, že se to na WC doběhnout nedá. Je to hrozné. Připadám si strašně. Chudák manžel, dufám, že mi neuteče. K.
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 26 dub 2006, 09:58

Nezoufej Kačenko....Ostatně můj doktor mi řekl, že je lepší brát léky,než se utápět v křečech a mít problémy.Zažila jsem to loni a dopadlo to dost špatně,mimčo muselo jit "ven¨".... Salofalk 250 jsou lehký čípky a do krve jde jen opravdu minimální množství,mají vliv na střeva,kde se vstřebávají a léčí.Ty křeče a stolice jsou pro mimčo hrozný,také se ti může dostat zánět do krve a je to v ....Vždyt víš.JaniF také brala celé těhu Salofalk čípky a je to v po,ma zdravé miminko.To se přeci nedá 12týdnů vydržet!!!!!!!!!!!!!!! drž se a zjdi si na gastro,určitě se domluvíte.Myslím na tebe. Pa pa

Mirka
Dani

Příspěvekod Dani » 27 dub 2006, 11:22

Katko,souhlasím s Mirkou,určitě si dojdi na gastro a trvej na tom,ať Ti něco dají.Mě nejprve gynekolog řekl,ať neberu nic,že těch pár týdnů vydržím,pak,když jsem mu za 2týdny řekla,jak jsem na tom,hned mi nařídil,ať si vezmu ,,všechno"-to jsem teda neudělala,ale beru toho i tak dost.Teď se pomalounku lepším(jen to nezakřiknout!),tak dávky opatrně snižuju...Lékařka na gastru mě chtěla poslat ležet do nemocnice,ale z toho mám hrůzu...Nejvíc mi pomáhá asi Asacol klizma,pak beru Entocort,Pentasu,někdy Asacol čípek.Já vím,je toho hodně,ale na gyndě i na gastru se shodli,že nejprve se z toho musím dostat,že bych ohrožovala i miminko,nejen sebe.To bych samozřejmě nechtěla.V pondělí jsem byla na kontrole a dobrý,na ultrazvuk jdu 15.5.Drž se!Dana
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 27 dub 2006, 17:27

Ahojky,to je jasný, pokavaď není zdravá mamina,tak se to vše odrazí na miminku. Myslím,že Salofalk čípky jsou dobrý a do krve se dostane jen minimální množství,takže na mimi to nějak zvlášť nezasahuje.
Jinak já dnes byla na 3D ultrazvuku, je to nádherný. Čekáme holčičku a jsme z toho všichni poprděný....
Držím palečky a ozvěte se. Miri

Mirka
Dani

Příspěvekod Dani » 28 dub 2006, 20:55

Mirko,to Ti hrozně gratuluju,tak Ty už víš,že to bude princeznička...No,to je krásný...Moc Ti to přeju. Dana
Katka

Příspěvekod Katka » 29 dub 2006, 19:10

Jo holky, máme sobotu, v úterý 2. 5. jdu na gyne a hned den na to k bříškařovi. Jestli bude gyne prohlídka v pořádku a mimi bude mít srdíčko a vše, co má být, rovnou se domluvím s bříškařem na čípkách nebo na něčem, co pomůže. Necítím se nějak moc mizerně, mám pocit, jako by se to lepšilo, už nemám takové pnutí v konečníku a taky můžu spát v jakékoli poloze (normálně jsem při přetočení musela letět). Tak uvidíme, co se mnou udělají. Byla jsem na procházce, tak 45 minut a dalo mi to pořádně zabrat. Mám neomezené vycházky, ale moc je nevyužiju. Budu muset víc posilovat nožičky a víc se snažit. Mějte se krásně a blahopřeju k princezničce!!!
Katka
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 30 dub 2006, 10:54

Tak to ti fržím moc a moc palečky!!! Uvidíš srdíčko tam bude a Ty se dej hlavně do kupy, ať má prcek klidné těhu!!! Miri

Mirka
Mirunka

Příspěvekod Mirunka » 02 kvě 2006, 20:24

Jakpak si dopadla,Katko? Doufám, že je vše v pořádku a srdíčko je jako zvon!!!
M.

Mirka
Katka

Příspěvekod Katka » 03 kvě 2006, 16:35

Ahoj holky, viděla jsem hlavičku a tělíčko a uprostřed bílý flíček - srdíčko. Bohužel můj dr. měl dovolenou a byl za něj zástup, byla i poradna, takže to šlo jako na běžícím pásu. Moc jsem se toho nedověděla. Dr. řekla, že je tam srdeční akce. Já si myslela, že se to srdíčko bude nějak třepotat, ale nic sem neviděla. Asi jsem slepá. Tak jí věřím :-))) Za 14 dní jsme objednaní na genetický UTZ. Byla jste na tom některá? Vůbec nevím, co to obnáší. Prý budou i něco odebírat. Bojím. No a dnes jsem byla u svého bříškaře. Dostala jsem konečně Salofalk 250 čípky (2x1) a Salofalk 500 tablety (3x1). Tak snad to půjde k lepšímu. Když ne, tak od 4. měsíce bych dostala kortikoidy. Nejdříve 3 dny v nemocnici nitrožilně a potom v tabletách. Věřím, že snad čípky a tablety zaberou. Opatrujte se. Katka