Crohn a gravidita

Důležité zkušenosti a rady pro nastávající rodiče. Nebojte se zeptat.
janaf
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod janaf » 03 kvě 2005, 14:09

Pokousim se tri mesice otehotnet. Zacala jsem brat kyselinu listovou kvuli prevenci vyvojovych vad a na letaku je napsano, ze je vhodna take pro lepsi absorbci potravy u Crohna. Nevim, jestli je to prave tou kyselinou listovou, ale nejak tloustnu. Nikdy jsem se nemusela hlidat v jidle, co jsem snedla, slo brzy ven a telo si z toho moc nevzalo. Take mam od te doby, co ji beru, zacpu. Na tu jsem nikdy netrpela, spis naopak.
Nesetkali jste se s tim nekdo? Pocitovali jste nejakou zmenu na svem tele, kdyz jste brali kyselinu listovou?
Jana
Jitka
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod Jitka » 07 kvě 2005, 20:04

Kyselinu listovou mi čas od času doktor předepíše na lepší vstřebávání na základě výsledku rozboru krve...
karambolka

Příspěvekod karambolka » 10 kvě 2005, 17:37

to Milka:
tak jaká byla svatba? A co mimčo? Vše v pohodě? My už máme 11 týdnů :-)
Milka

Příspěvekod Milka » 13 kvě 2005, 10:22

to Karambolka:
Na sobáši boli iba rodičia a svedkovia.Hostina nebola.Všetko dobre prebehlo.Manžel pracuje v zahraničí,tak také rodinné posedenie budeme mať za mesiac.Mimčo dáva stále o sebe vedieť.Na druhý týždeň idem na gastro.Kvôli zražanlivosti krvi mi na hematologií
predpísali kysel.listovú.Crohn je v pohode.Ako si užívaš materstvo?Zdravotne sa ako cítiš?Ten čas ale letí.to už má 11 týždňov?

Emila Čierna
Helík

Příspěvekod Helík » 23 kvě 2005, 20:17

Ahojky tak 2.5. se nam narodila Zuzanka.50cm a 3620g.Je vlasata okata no proste krasna.Vlozila bych sem fotku,ale nevim jak,kdyby jste nekdo vedel,tak napiste jak se to dela a ja vlozim.

Jinak crohn se od porodu neozval.Porod jsem mela nadherny cca 3hod.Ani epi nebylo potreba.Plne kojim a beru stale pentasu a entocort.
janaf

Příspěvekod janaf » 27 kvě 2005, 06:51

Holky, je tady nektera z Vas pokousejici se otehotnet? Jak Vam to jde a jak se chova nemoc? Kazdy doktor k tomu pristupuje jinak. Nekdo bere v tehotenstvi normalne vsechny leky. Ten muj mi vysadil Pentasu a dal salofalkove cipky. Zkousim otehotnet 4 mesice, Crohn byl v klidu, akorat ted se to hodne zhorsilo, tak cekam, jestli se samo uklidni, nebo budu muset pribrat kortikoidy atd. Takove ty priznaky tehotenstvi jako nafouknute bricho a pichani v nem mame my normalne porad, takze jsem zvedava, jak to na sobe jinak nez vynechanim menstruace poznam :o) Jana
Katka

Příspěvekod Katka » 30 kvě 2005, 08:38

Ahoj JanoF,
my s manželem plánujeme zkusit založit rodinu letos v září. Od příštího týdne začnu jíst kyselinu listovou, tak uvidím a pak se kdyžtak ozvu co a jak. Jinak já mám UC asi 5 let. Nechci otěhotnět přes léto, kdy mě kvůli horku UC více zlobí. Beru tablety Salofalk 250 1-2x denně, protože zapomínám :-))). Při problémech Salofalk 500 3x denně. Otěhotnět na Salofalku není prý problém, ale nějak ve druhém měsíci by se měly tyto léky vysadit - říkal můj doktror. K.
karambolka

Příspěvekod karambolka » 02 čer 2005, 22:37

To Helík:
Moc moc gratuluju, doufám, že Ti bude dělat jen a jen radost, a že Crohn už se nikdy neozve.. :-)
Karambolka
Mirka

Příspěvekod Mirka » 09 čer 2005, 09:14

Ahoj, tak ja uz tomam za sebou. Prave je nam tyden a jmenuji se Nikolka, mela jsem 49cm a 3,48kg. a já jsem taky OK. Doufam, že střevička nezačnou bolet. Mejte se a přeji hodně zdaru. Mirka
karambolka

Příspěvekod karambolka » 10 čer 2005, 20:54

Mirko, gratuluju k miminku :-) Doufám, že porod byl v pohodě..
Koukám, že to tu teď bude samý mimísek :-)
Katka

Příspěvekod Katka » 21 čer 2005, 16:15

Mirko, moc moc moc blahopřeju k miminku a přeju Vám hodně zdravíčka. Doufám, že se taky brzy zařadím mezi těhulinky a vše proběhne s tak šťastným koncem jako u vás.
janaf

Příspěvekod janaf » 11 črc 2005, 08:56

Vsem maminkam gratuluji a preji hlavne zdravicko pro Vas i Vase detatka!! Po pul roce snazeni se mi podarilo otehotnet. Katce taky drzim palce at ji to vyjde co nejdrive!
Jana
Mirka

Příspěvekod Mirka » 15 črc 2005, 10:17

Ahoj, porod trval od 5 hod. rano a narodila se ve 20,15. mela jsem stahy, tak jsme jeli, ale v porodnici mi rekli, ze to neni tak velke, ale ze jsem byla uz ve 41 tydnu a mam crohna tak si me tam nechali a vyvolali. Je to des, kdyz to tak dlouho trva, ale da se to. Preji vsem hodne zdaru. Niky roste, mame uz 4,60kg a vecer nechce usinat-potvurka, ale jinak ok. mejtese krsane a uzivjte leto.
MufMuf

Příspěvekod MufMuf » 19 srp 2005, 19:38

Hlásím se jako další do klubu. V pondělí jsem byla lékařskou vědou oficiálně uznána těhotnou. Crohn je snad zatím v klidu (ťuk, ťuk), po dohodě s doktorem beru Pentasu (a už dopředu jsem věděla, že ji nesmím vysadit).
Petulda

Příspěvekod Petulda » 26 srp 2005, 20:31

Ahojte, gratulujem novym maminam a tehulkam. Nas dalibor ma uz 5 mesiac a je to riadny chlap ma 74 cm a 8 kg. Este stale len kojim, ale o chvilu zacne papat i nieco ine. Karambolka ako sa mate?