Crohn a gravidita

Důležité zkušenosti a rady pro nastávající rodiče. Nebojte se zeptat.
karambolka
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod karambolka » 17 bře 2005, 21:28

Milko, odběr plodové vody jsem chtěla sama. Ale měla jsem to napsané už z genetiky, že by to bylo lepší. Triple test v 16. týdnu ale vyšel dobře, tak mi řekli, že na odběr plodovky nemusim. Ale já šla stejně radši - pro jistotu. Hlavně se toho neboj, nic to není :-)

Karambolka
helik
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod helik » 20 bře 2005, 15:01

Ten odběr plod.vody opravdu nic neni.Holky zajímalo by mě,jestli nám nemužou ten epidurál předepsat ze zdrav.duvodu?Vždyt už takhle máme bolestí dost.Nevíte někdo?Já budu rodit za měsíc.
karambolka

Příspěvekod karambolka » 21 bře 2005, 20:05

to helik:
tak to pochybuju... mě nechtěli dát skoro ani rizikový těhotenství.

Karambolka
helik

Příspěvekod helik » 21 bře 2005, 20:17

Máš pravdu,dnes jsem byla u dr.a řekl mi,že na to nemáme nárok.Tak budu rodit bez epidurálu.Jsou prý i jiné prostředky,kterými tiší bolest.Mohla bych jít rodit jinam,kde je epid.zdarma,ale to já nechci.Akdybych ho pak opravdu chtěla,tak ho prostě zaplatim.
karambolka

Příspěvekod karambolka » 22 bře 2005, 18:13

to helik:
No já nevím, ale mě ho v tom Motole píchli automaticky a zadarmo. Nevim jak je to možný. I já se divila. Určitě pak dej vědět a držim palce :-)
Karambolka
Milka

Příspěvekod Milka » 23 bře 2005, 15:03

to helik:
No já nevím, ale mě ho v tom Motole píchli automaticky a zadarmo. Nevim jak je to možný. I já se divila. Určitě pak dej vědět a držim palce :-)
Karambolka

Emila Čierna
Milka

Příspěvekod Milka » 24 bře 2005, 09:19

Pre Helik,pre Karambolku.
Ten predošlý príspevok bol omyl.Prepáčte mi. V stredu 30.3. idem na odber plod.vody.Po vašom povzbudení ale nemám strach.Chcela som ten odber na vlastnú žiadosť a preto lekár chcel aby som to zaplatila.Nakoniec mi to preplatí poisťovňa, lebo lekár do indikácií uviedol Crohna.Ozaj,dík za to povzbudenie.Milka

Emila Čierna
karambolka

Příspěvekod karambolka » 24 bře 2005, 17:46

to Milka:
A kdybys platila ten odběr, kolik ti řekli?
Stana

Příspěvekod Stana » 29 bře 2005, 22:36

Ahoj, pisu ohledne epiduralu
Rodila jsem v Podoli, bez epiduralu. Porod se rychle rozbehl, takze na epidural bylo pozde. Dali mi ale neco do zily proti bolesti. Myslim, ze mi to nepomohlo, mela jsem jen zpomalene reakce. Mimi pak po porodu nechtelo ode me pit. Porodni sestra mi rikala, ze to muze byt nasledek toho leku proti bolesti, pry to pusobi i na mimi (to mi ale predtim lekarka nerekla, i kdyz jsem se ptala). Byla jsem zklamana, nastesti rano se kojeni konecne podarilo.
Na pokoji ostatni maminky epidural mely, moc si ho chvalily, pry je to velka uleva. Po porodu jsem se na nej ptala i lekare, doporucil ho, pry je to celkem bezne. Nepusobi na miminko. V Podoli bezplatne.
Mirka

Příspěvekod Mirka » 08 dub 2005, 06:42

Ahoj, dostala jsem i na prihlaseni do porodnice brozuru o epiduralu a tam pisou kolik stoji, ale kdyz lekar uzna, ze je vhodne ji pichnout ze zdrav. duvodu, tak ti to pojistovna uhradi.
Taky jsems e ptala na gastru, jaky porod uprednostnuje a pry by byla radeji za normalni, protoze po cisari se dlouho hojime.
Mejte se krasne a hlavne zdrave. Mirka
Petulda

Příspěvekod Petulda » 08 dub 2005, 07:53

Ahojte, tak mi sme tyzden doma z porodnice. 23.3. sa narodil Dalibor 4100g a 57 cm. Rodila som s epiduralom na Slovesku sa oficialne plati 2500SK mala som dly porod 12 hod. a tak mi epidural pomohol od dlhych bolesti, ja ho odporucam. Moj manzel ma ulceroiznu colitidu a v case oplodnenia a cca 3 roky pred berie Imuran a........ Preto som podstupila odber plodovej vody, kt. bol v mojom pripade tvrdim bezbolestny. Drzim vsetkym na tejto stranke palce aby mali coskoro svoje batozky stastia v postielke ako my.
Milka

Příspěvekod Milka » 11 dub 2005, 10:24

Ahojte kočky,nemohla som ti Karambolka odpísať.,nemohla som sa pripjiť .Poplatok odberu plod.vody som nezistila.Som v 20.týždni.Výsledky z plod.vody ešte nemám.V brušku pociťujem nejaké spichnutie a neviem či to nie je náhodou crohn.Alebo sú to pohyby,ako prvorodička to ešte neviem identifikovať.Gratulujem Petulde k synovi.Prajem veľa zdravia.

Emila Čierna
karambolka

Příspěvekod karambolka » 11 dub 2005, 11:00

to Petulda:
Moc moc gratuluju k miminku. To ses asi pěkně zapotila, prcek je dost velkej :-)

to Milka:
to už budou asi pohyby :-)
Helík

Příspěvekod Helík » 12 dub 2005, 08:23

Petuldo moc ti gratuluji k maličkému,má teda krásné míry.Nás to čeká někdy příští týden
Milka

Příspěvekod Milka » 27 dub 2005, 13:38

Ahojte kočky.máte asi veľa starostí okolo bábetiek,keď nepíšete.Čo máte nového?Môj odber plodovej vody dopadol dobre,budem mať dievčatko.Ozval sa mi už Crohn,asi mi malá zatlačila na poškodené črevo.Neskutočná bolesť.Na budúci týždeň sa vydávam.Konečne po 1O rokoch chodenia.Držte sa maminky.

Emila Čierna
[/quote]

Emila Čierna