Tezi, gratuluju ti a tiše závidím
Crohn a gravidita
-
Danule
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ahoj holky, tak jsem byla na té genetice..byla jsem tam 27.7. a pořád žádné výsledky..tak už mě to naštvalo a zavolala jsem tam..sestřička mě řekla, ža mám zavolat zítra primářce a"poprosit" ji, aby mi je poslala
..fakt super přístup..čekám tady jak na trní a oni mi to prostě jen zapomněli poslat....snad bude všechno dobré a budu se taky moct radovat z druhého těhotenství..

-
tezi
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
-
Mirunka
-
Mirunka
Pro Janu B. 
Jani, nesmutni, mě se toto stalo 2x, než se mi podařilo v klidu otěhotnět...1.těhu - také nenašli srdíčko, ani plod, jen afetální vejce, musela jsem na revizi, půl roku na to jsem potratila samovolně a pak, zničehož nic, aniž bych už cokoli plánovala, se to podařilo .-)) Těhotenství bylo bezproblémové a dnes už je Barunka krásná 3-letá slečna
) Držím palečky a nezoufejte!!! Příroda ví, co dělá a cestičku si k Vám najde sama
)
Mirka
Jani, nesmutni, mě se toto stalo 2x, než se mi podařilo v klidu otěhotnět...1.těhu - také nenašli srdíčko, ani plod, jen afetální vejce, musela jsem na revizi, půl roku na to jsem potratila samovolně a pak, zničehož nic, aniž bych už cokoli plánovala, se to podařilo .-)) Těhotenství bylo bezproblémové a dnes už je Barunka krásná 3-letá slečna
Mirka
-
Simonice
ahoj holky,chtěla jsem se jen zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s artritidou.. byla jsem teď v klidu.. skoro půl roku,teď mě začali bolet klouby.. moc.. a už týden se nemůžu pořádně postavit na nohu,moje doktorka tam dlouhodobě není a nejbližší možný termín na gastro je 26.října,byla jsem na pohotovosti,tam mi řekli,že je to artritida k nemoci Morbus Crohn.. a že mám zase začít jíst kortikoidy 16mg denně.. chtěla jsem to ještě prokonzultovat s gastro ale jinej termín mi nedali a já vážně nechci zase začít brát kortikoidy.. jsem ráda,že už jsem je nemusela a že jsem se už mohla začít snažit o mimi,dělala jsem si test a negativní,ale co když bylo ještě brzo a já třeba už počala a teď bych měla začít brát kortikoidy? To se mi teda vůbec nechce
nemá někdo taky problémy s kloubama? Mažu si to Ibalginovou mastičkou a docela to pomáhá.. ?
-
GabkaH
-
Danule
Tezi, výsledky mi ještě neposlali, ale volala jsem tam a mluvila s primářkou a ta mi řekla, že všechno je v pořádku, že ani ta dlouhodobá léčba se na mě nijak nepodepsala. Jen mi řekla, že v jednom testu mi vyšla "trombofilní mutace"...málem jsem se zkácela, když jsem ten název slyšelaDanule tak snad už ti ty výsledky poslali, abys věděla na čem jsia mohli jste se začít snažit o druhé mimi.
Akorát mě překvapuje jak strašně rychle mi roste bříško![]()
buď ráda, že ti roste bříško, aspoň vidíš, že prcek roste..
-
tezi
Simi z bolesti kloubu neporadim, protoze nemam zadne zkusenosti.
Danule neboj na hematologii ti urcite reknou co a jak. Trombofilní mutaci mám taky, zjistili to hodně pozdě a ještě mi testy nechával dělat doktor z gastra. První dcera byla extrémně hypotrofické miminko + jsem měla 3 potraty. Teď už druhé těhotenství beru léky na snížení srážlivosti a je to naprosto bez problémů
.
Ve čtvrtek jsem byla na ultrazvuku a dneska v poradně a všechno je v naprostém pořádku. Za 14 dní mě ještě čeká gastro, tak jsem zvědavá, ale cítím se skvěle, tak snad všechno bude v pořádku
Danule neboj na hematologii ti urcite reknou co a jak. Trombofilní mutaci mám taky, zjistili to hodně pozdě a ještě mi testy nechával dělat doktor z gastra. První dcera byla extrémně hypotrofické miminko + jsem měla 3 potraty. Teď už druhé těhotenství beru léky na snížení srážlivosti a je to naprosto bez problémů
Ve čtvrtek jsem byla na ultrazvuku a dneska v poradně a všechno je v naprostém pořádku. Za 14 dní mě ještě čeká gastro, tak jsem zvědavá, ale cítím se skvěle, tak snad všechno bude v pořádku
-
Danule
Tezi, stejně ti ale můžu říct, že psychika je pěkná potvora..první mimčo jsem potratila, nikdo nic neřešil, prostě zamlklé těhotenství..při druhém se mi sice rozjel crohn, ale o nějaké mutaci nikdo neměl ani páru a já taky ne a byla jsem snad i proto relativně v klidu..ale teď když vím, že mi více hrozí trombóza..ono je asi opravdu někdy lepší nic nevědět
Jinak ti moc držím palce ,ať ti všechno vychází na 1*..opatruj se a taky toho mimíska
Jinak ti moc držím palce ,ať ti všechno vychází na 1*..opatruj se a taky toho mimíska
-
Danule
Tak dnes jsem si byla na gyndě pro žádanku na dovyšetření na hematologii..vyšla mi totiž Leidenova mutace (heterozygot), tak prý kvůli tomu,aby mě ohlídali..Z gynekologie jsem odcházela s pocitem, že bych už nikdy raději neměla mít děti, protože mě dr. tak vyděsila, že jsem to málem vzdala
Prý že při tom, co mi zjistili na genetice mám být vůbec ráda, že můj syn žije a je zdravý..však já jsem převděčná,ale to druhé bych si stejně moc přála..Naštěstí na hematologii byla strašně milá starší sestřička a řekla mi, že mají nespočet maminek s tím typem genetické poruch a že se jí ješztě za tu dobu co se s tím potkává nestalo, že by některá nedonosila zdravé dítě...
Já fakt nevím, proč nás ti doktoři tolik stresují..jakoby toho člověk neměl v životě dost..
Prý že při tom, co mi zjistili na genetice mám být vůbec ráda, že můj syn žije a je zdravý..však já jsem převděčná,ale to druhé bych si stejně moc přála..Naštěstí na hematologii byla strašně milá starší sestřička a řekla mi, že mají nespočet maminek s tím typem genetické poruch a že se jí ješztě za tu dobu co se s tím potkává nestalo, že by některá nedonosila zdravé dítě...
Já fakt nevím, proč nás ti doktoři tolik stresují..jakoby toho člověk neměl v životě dost..
-
tezi
Danule taky nechápu proč jsou někteří doktoři tak necitliví. Nemám teda tuhle mutaci, mám mírnější, ale problémů jsem měla dost a dost. Tak ti přeju, abys mohla co nejdřív otěhotnět a samozřejmě všechno probíhalo bez problémů a narodilo se ti zdravé miminko.
Na přístup lékařů, ke kterým chodím si vůbec nemůžu stěžovat. Když jsem se rozhodla pro třetí, tak mě všichni podpořili a vůbec neřešili to, že jsem nemocná, prostě mě jen víc hlídají
No dneska jdu do trombocentra, tak jsem zvědavá co mi tam pan profesor řekne, ale určitě jenom samé dobré zprávy
Na přístup lékařů, ke kterým chodím si vůbec nemůžu stěžovat. Když jsem se rozhodla pro třetí, tak mě všichni podpořili a vůbec neřešili to, že jsem nemocná, prostě mě jen víc hlídají
-
Zzuzza
Ahoj všem, jsem tady nová, ale ulcer.kolitidu mám již 5 let. Mám zdravého dvouletého kluka, ale u něho jsem v těhotenství nebrala žádné léky. Momentálně jsem ve 13.tt, beru pentasu 1-0-1 a mám hrozný strach, jestli to nějak neubližuje miminku. Z těch nervů místo abych přibívala na váze, tak pořád hubnu. Kolitida je zatím v klidu. ale obávám se, že z toho stresu se to zase rozjede. Jaké máte zkušenosti s pentasou v těhotenství? Dr. mi k tomu neřekl nic.
-
Danule
Ahoj všem, jsem tady nová, ale ulcer.kolitidu mám již 5 let. Mám zdravého dvouletého kluka, ale u něho jsem v těhotenství nebrala žádné léky. Momentálně jsem ve 13.tt, beru pentasu 1-0-1 a mám hrozný strach, jestli to nějak neubližuje miminku. Z těch nervů místo abych přibívala na váze, tak pořád hubnu. Kolitida je zatím v klidu. ale obávám se, že z toho stresu se to zase rozjede. Jaké máte zkušenosti s pentasou v těhotenství? Dr. mi k tomu neřekl nic.
Ahoj, já mám crohna 17 let, mám zdravého skoro tříletého kluka..při něm se mi střeva strašlivě rozjely a brala jsem kvantum léků..naštěstí je malý zatím naprosto v pořádku..teď se pokoušíme o druhé mimčo a beru Pentásu 2-0-2..můj bývalý doktor i současná doktorka se shodují na tom, že Pentasa je snad jediný lék, který je v těhotenství povolený. Takže se nestresuj!!!!!, to ti opravdu neprospívá a dávej na sebe a miminko pozor.Hlavně se fakt neboj, už jsi ve druhém trimestru a i kdyby se ti náhodou střeva ozvala, doktoři už můžouo nasadit léčbu, která ti pomůže a miminku neublíží. Držím ti palce a hlavně klid!!!
-
Zzuzza
DANULE - díky, aspoň trošku jsi mě uklidnila. Já mám hlavně strach, jestli pentasa nemohla nějak ublížit při vývoji miminka. Ale když píšeš, že ji bereš taky a vlastně i víc a dr. ti ji povolil, tak bude snad všechno v pořádku. Ono to holt vždycky bez léků nejde. A vysadit úplně jsem se je bála, abych zase neměla rozjetý zánět.
-
GabkaH
Já jsem taky brala během těhotenství hromadu léků,protože jsem měla 2x velký relaps UC. Kortikoidy jsem brala od 15tt a neklesla jsem pod 16mg Medrolu a Salofalk 2-2-2. 14 před předčasným porodem jsem měla infuzně dokonce 40mg kortikoidů a antibiotika. Naše holčička se narodila 2 měsíce před termínem a naštěstí se vyvíjela v pořádku. Dnes má 1 rok, je čiperná, vše dohání a je díky Bohu zdravá. Opravdu nejdůležitější je být psychicky v pohodě a vše bude v pořádku!