Crohn a gravidita

Důležité zkušenosti a rady pro nastávající rodiče. Nebojte se zeptat.
hella
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod hella » 20 led 2008, 18:10

Obrázek
Obrázek

Zifčáková
hella
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Příspěvekod hella » 20 led 2008, 18:52

Obrázek

Zifčáková
deepx

Příspěvekod deepx » 23 led 2008, 10:14

ahoj Crohna mám skoro pět let a teď se snažíme s přítelem otěhotnět. Nějak nám to nejde ale zase na druhou stranu je to teprve pět měsíců tak snad se to podaří. Jinak když když jsem doktorovi řekla že chci mimčo nějak se netvářil ale ani mi to nezakázal. Problém je v tom že mám alergii na většinu léků co mi dávají tak mě udržují na prednizonu a na sulfasalazinu. Beru přiměřený dávky ale vysadit mi to nechce a hlavně nemůže i když mám potíže i s tímto. Neví ještě někdo o nějaký jiný léčbě třeba i experimentální? Díky Markéta
hafinka

Příspěvekod hafinka » 01 úno 2008, 23:41

Obrázek

Zifčáková

Ahoj Helííí sice se neznáme ale máme obě synky ve stejném věku !! je nádhernej !!! a hlavně že je zdavíčko a obtíže jsou tak nějak fuč
při těhotenství jsem byla super v klidu jedla jsem na co jsem přišla a žádné velké bolesti se nekonaly pár špatných dní přišlo až po porodu špatné hojení dlouhé krvácení atd teď už je to ok a já si užívám našeho draka říkala jsem že první syn zlobil ale tohle je dílo :-) :D

přeji hodně zdravíčka a ať mimi krásně roste :*
hafinka

Příspěvekod hafinka » 01 úno 2008, 23:43

Obrázek

Zifčáková

Ty jsi broučééééééééék!!!! moooc ti to sluší :* :)
tezi

Příspěvekod tezi » 15 úno 2008, 08:40

Chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s kojením při Imuranu. Jestli je nutné ho vysadit a jak dlouho dopředu. Beru ho celé těhotenství a porod mě čeká přibližně za 2 měsíce.
Janula

Příspěvekod Janula » 18 úno 2008, 19:06

[quote]
Chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s kojením při Imuranu. Jestli je nutné ho vysadit a jak dlouho dopředu. Beru ho celé těhotenství a porod mě čeká přibližně za 2 měsíce.

Ahoj, jsem v 15tt. Na poslední kontrole na gastru jsem se lékaře ptala na kojení. Pan dr aktivně zavolal prof. Samkovi na Karlák a shodli se, že kojení je hrozně důležité. Vzheledem k tomu, že se hodně maminek po porodu hroutí z toho, že nemohou kojit, i když na to byly připraveny, tak kojit nechávají. Do konce těhu mi dr sníží imuran až k vysazení a kojit se bude aspoň půl roku. ToŤ má odpověď. Zeptej se svého dr a držím palce, ať má stejný přístup, jako ten můj.

Janula
Radúza

Příspěvekod Radúza » 19 úno 2008, 09:07

Od doby otěhotnění Karambolky sleduju toto fórum a díky vám všem,co tady po celou dobu píšete, mám 5-ti týdenního chlapečka. Mám Crohna cca5 let a vy jste mi dodaly odvahu k druhému dítěti. První syn má už 11 let a to jsem byla ještě zdravá. Toto těhotenství jsem si užila už jen proto,že se mi střeva uklidnila a já konečně mohla na procházku,aniž bych se nervovala,jestli je na blízku WC. No ale od porodu den ode dne se to zhoršuje,nemám sice nějaké bolesti,ale už se bojím vzdálit od záchodu. Takže těhotenství doporučuji a přeji Vám všem nastávajícím mamkám hodně zdravíčka. Radúza
tezi

Příspěvekod tezi » 25 úno 2008, 20:38

Janulo díky za odpověď. Problém je v tom, že můj doktor byl dlouho nemocný a na poslední 2 kontroly jsem šla k jiné doktorce, která měla strach cokoliv s imuranem podnikat. V porodnici gynekolog mi řekl, že většina maminek ho vysazuje s porodem a berou větší dávky než já. Ke svému doktorovi jdu za měsíc, tak se s ním snad nějak domluvím.
Kajulka

Příspěvekod Kajulka » 27 úno 2008, 11:36

ahojky,
ráda bych věděla jestli plánuje někdo z vás druhé dítě při crohnu.Mám sice teprv roční holčičku,ale druhému mimi bych se určitě nebránila,ale nejdřív tak za tři roky.
tezi

Příspěvekod tezi » 28 úno 2008, 11:20

Kajulko já čekám druhé mimčo. U prvního jsem teda Crohna neměla nebo spíš jsem o něm nevěděla, protože nějaké problémy už byly. Teď už pomalinku končím druhé těhotenství a zatím je všechno v pohodě. Pokud vím, tak to není problém, jen záleží na tom abys byla v pohodě jak po zdravotní stránce tak i po psychické ;)
Very

Příspěvekod Very » 11 bře 2008, 13:55

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat, jestli některá z Vás ma zkušenosti s biologickou léčbou-remicade a s těhotenstvím.Děkuji
gibina

Příspěvekod gibina » 14 bře 2008, 12:44

Zdravím všechny. Je mi 20 a před 4 lety mi zjistili Crohna. Bohužel patřím mezi ty který nemají štěstí s těhotensvím. První těhotenství jsem musela ukončit kvůli lékům. A když jsem otěhotněla po druhé tak mi vymělnili léky dali mi salofalk, rodila jsem ve 34tt malý byl 8 dní v pořádku a zdravý. Po 8 dnech se mu zhoršil zdravotní stav a...... Řekli mi že měl kolitidu z které dostal infekci.
Jsem ráda že jsem narazila na tyto stránky a vidím tu i dobré zprávy s těhotenstvím.
Barbados

Příspěvekod Barbados » 16 bře 2008, 14:56

Ahojky,

ja mám prekrásnu a zdravú dcérenku ktorú som rodila už s ulcerozni kolitidou len som nevedela o čo sa jedná (už som mala krvavé prujmy ale málo). Na jar 2007 som mala dva ťažké relapsy a kortikoidy som brala od vysokých dávok až do října 2007 + do února imuran 150 mg. Otehotnela som 2X nečakane, imuran som po dlhom zvažovaní vysadila, beriem ďalej len mesalazin minimálnu dávku. Zatiaľ sme o.k., dám vedieť po genetike.
Ten imuran som vysadila po konzultácii s genetičkou a liečiteľkou ktorá ma vytiahla z najhoršieho (bola som ťažko kortikodependentná). Po zdravotnej stránke som momentálne v absolútnom poriadku. Samozrejme si ale dávam pozor na stravu, cvičím tai-chi a venujem sa i iným duchovným technikám ktoré mi hodne pomáhajú zvládať negatívne pocity a stres.
Inak som hodne pracovne preťažená, aj na rodičovskej dovolenke (dcérka má 20 m)
Barbados

Příspěvekod Barbados » 16 bře 2008, 14:58

gibina to je hrozné, ako je to možné že mal kolitidu ? Z hľadiska genetického ? Je mi to ľúto